Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Kraševi novi proizvodi prate ritam ljeta

Tortica Kokos s prepoznatljivom hrskavošću, prelivena bijelom čokoladom i obogaćena kokosom zamotala se u vesele boje i postala ultimativni ljetni vafl

 

Ljeto. More. Sunce. I slatki, a osvježavajući Kraševi proizvodi. Da bi najzabavnije godišnje doba bilo prožeto lepršavim, prozračnim okusima i proizvodima koji su taman za duge, tople dane i zvjezdane noći pobrinuo se Kraš i svoje potrošače obradovao s nekoliko razigranih ljetnih proizvoda.

Tortica Kokos s prepoznatljivom hrskavošću, prelivena bijelom čokoladom i obogaćena kokosom zamotala se u vesele boje i postala ultimativni ljetni vafl. A kokos se nalazi i u posebnom izdanju Fontane, ledene kraljice pralina, koja je taj status zaslužila zbog savršene ledene kreme koja božanstveno hladi kada vrućine stisnu.

Svako ljetno okupljanje ekipe, odrasle ili one najmlađe, podignut će ludo zanimljivi kiseli gumeni bomboni Ki-Ki u kojima su prirodne arome, a ovaj put spoj okusa nevjerojatna je fantazija. Bazga uz arome grejpa, limuna i jabuke rasplesana je kombinacija Ki-Ki Fantastica, a Ki-Ki Coola uz bazu okusa cole sadrži višnju, vaniliju i limun koji će raspametiti sve one željne posebnog bombona. Tuluma nema ni bez obavezne čokolade, a da bi se lakše dijelila i da bi je bilo dovoljno za sve, neke od čokolada Dorina sad možete pronaći i u party size izdanju! Svima omiljena Dorina Mlijeko može se pronaći u pakiranju od 270 grama kao i slasna Dorina Keks za koju znamo da će nestati u trenu. A nismo zaboravili povećati ni Dorina Ledenu na 240 grama jer što je ljeto bez punjenja koje osvježava tijelo, ali otapa srca svojom finoćom..

Nove okuse potražite na policama svih trgovačkih lanaca te u Kraševim Bonbonnièreama i učinite si ljeto još slađim i bezbrižnijim.

O Krašu

Povijest Kraša započinje u Zagrebu, na temeljima tvornice za proizvodnju čokolada Union koja je osnovana 1911. godine kao prvi industrijski proizvođač čokolade u jugoistočnoj Europi. Dvanaest godina kasnije zagrebačko poduzeće Bizjak započelo je s proizvodnjom dvopeka, keksa i vafla, a 1950. godine te se dvije tvornice s još nekoliko manjih proizvođača ujedinjuju pod zajedničkim imenom antifašističkog borca i sindikalista Josipa Kraša. Kraševa je povijest obilježena velikim uspjesima i prekretnicama, među kojima su i titula dobavljača kraljevskog dvora u Beču i Budimu 1913. godine te početak proizvodnje prvih bombona s crtom 1936. godine, najtanje čokolade na svijetu 1938. godine ili prve robne marke na ovim prostorima 1946. godine. Danas je Kraš suvremena kompanija koja se uspješno prilagođava izazovima i zahtjevima tržišta, a svoje poslovanje temelji na najvišim standardima kvalitete, bogatstvu asortimana, prepoznatljivim brendovima i stoljetnoj tradiciji. U sklopu Kraš grupe posluje pet tvornica – tri u Zagrebu, jedna u Osijeku te Mira u Prijedoru, u kojima je zaposleno oko 2.300 radnika. Više od polovice ukupne proizvodnje plasira na domaće tržište, dok ostatak izvozi na brojna inozemna tržišta, uključujući države u okruženju, Zapadnu Europu te prekomorska tržišta Australije, Kanade i Sjedinjenih Američkih Država, kao i pojedinih azijskih i afričkih zemalja.

Anđelka Felja

Povezane objave

Vinarstvo u Hrvatskoj 1865. godine

hrvatski-fokus

Njemačka tone u recesiju

hrvatski-fokus

Stariji poduzetnici uspješniji od mlađih

HF

Zoranova luda obećanja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više