Hrvatski Fokus
Feljtoni

Hrvatsko pravosuđe protiv hrvatskih branitelja (5)

Domovinski rat izjednačavaju s NOB-om!

 

Čak se ide tako daleko u obrani komunističkih zločina da se Domovinski rat izjednačava sa NOB. U Splitu na proslavi Dana antifašističke borbe, a središnja proslava je priređena  na trgu ispred zgrade HNK predsjednik udruge VeDRA izjavi nevjerojatnu nebulozu:

„Hrvatska vojska nisu ustaše, hrvatska vojska bili su partizani“

„550 dice iz Splita poginulo je na Sutjesci“

Sva ta „splitska dica“ koja su poginula na Sutjesci, poginula su boreći se za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku. U nijednom dokumentu , nigdje nema spomena Hrvatske, nego je borba bila za socijalističku revoluciju, za NOB i za Jugoslaviju.

Izjednačavanje NOB i Domovinskog rata. Nikako! Nije  isti motiv, nisu isti ciljevi! Dapače Domovinski rat vodio se upravo protiv vrijednosti NOB-a, protiv komunizma, kao jednog od totalitarizma.

Hrvatski branitelji borili su se protiv JNA, kojoj je zadaća bila čuvanje granica Jugoslavije i četnika koji su na teritoriju Hrvatske htjeli zacrtati granice Velike Srbije. Znači protiv crvene zvijezde i kokarde.

Podsjećam da je Hrvatska razdruživanjem od Jugoslavije,  dana 8. listopada 1991. godine raskida sve državno-pravne sveze na temelju kojih je zajedno sa ostalim republikama i pokrajinama tvorila  SFRJ,

 Republika Hrvatska odriče legitimitet i legalitet svim tijelima dosadašnje federacije – SFRJ,

Ustanak, odnosno partizanski pokret  protiv fašizma i nacizma vodili su članovi Komunističke partije Jugoslavije(KPJ). J-B. Tito bio je predsjednik KPJ.

JNA  je nastala iz partizanskog pokreta kojega je organizirala i vodila KPJ.

Još u tijeku rata formirali su se Narodnooslobodilački odbori (NOO) kao prvi organi vlasti na području pod kontrolom partizanske vojske, koju su nazvali Narodnooslobodilačka vojska( NOV), a cijeli pokret Narodnooslobodilačka borba (NOB), sve pod kontrolom KPJ. Svi nositelji vlasti u FNRJ, bili su članovi KPJ. A u SFRJ su bili članovi SKJ. Suštinski isto, samo drugi naziv, koji djeluje manje rigidno.

Cilj NOB-a bila je komunistička Jugoslavija, a cilj Domovinskog rata je slobodna, samostalna i demokratska Hrvatska. A čemu danas svjedočimo:

Svjedočimo da se generali potpisnici pisma za pomilovanje Perkovića i Mustača, nisu oglasili kod progona, nepravednih i ponižavajućih presuda Tomislavu Merčepu, Đuri Brodarcu, koji je umro u Osječkom zatvoru, Mihajlu Hrastovu, kojega je Pravosuđe  maltretiralo 20 godina i osudilo na isplatu ogromnih iznosa odšteta okupatorskim, velikosrpskim rezervistima, a potpisali su pismo za pomilovanje Perković-Mustač iza kojih se vuku repovi komunističkih zločina.

To je bit problema, koji razara hrvatsko društvo! Neodgovornost za počinjene komunističke zločine!

Nitko nije odgovarao, a još manje optužen i kažnjen za masovne progone i  likvidacije ljudi u komunističkoj Jugoslaviji, jer su upravo da bi izbjegli bilo kakvu odgovornost postali antifašisti.

Hrvatska vojska bili su i domobrani i ustaše, ali NDH, druge države iz povijesti hrvatskog naroda koja je nestala završetkom 2.svjetskog rata.

Sadašnja slobodna i neovisna Republika Hrvatska, nije slijednica ni NDH, ni Socijalističke Republike Hrvatske iz sastava bivše Jugoslavije.

Sadašnja Republika Hrvatske stvorena je u Domovinskom ratu. Domovinski rat je bio borba protiv tekovina NOB-a, protiv JNA, protiv komunističke ideologije za slobodnu, nezavisnu i demokratsku Hrvatsku.

Hrvatska vojska nastala je u Domovinskom ratu, razvijala se i rasla paralelno sa borbom za suverenu i samostalnu državu Hrvatsku u razdoblju od 1991-1995 godine, pa partizani  iz 1941-1945, nikako nisu mogli biti Hrvatska vojska!

Nevjerojatna manipulacija Hrvatska vojska  Republike Hrvatske kao samostalne, nezavisne, suverene i demokratske su bili samo HRVATSKI BRANITELJI.

I to je jedina istina! Tu dvojbi nema!

(Svršetak u sljedećem broju)

Lili Benčik

Povezane objave

Uspomene iz Perzije Ivana Simonića (2)

hrvatski-fokus

Povijest Novoga svjetskog poredka (8)

HF

SSR – Svjetska seksualna revolucija (1)

hrvatski-fokus

Stjepan Lozo o Stevanu Moljeviću (1)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više