Hrvatski Fokus
Gledišta

Daleko je Ruma!

Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Matija Gubec iz Rume jedno je od najstarijih hrvatskih društava u istočnome Srijemu

 

Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo Matija Gubec iz Rume je jedno od najstarijih hrvatskih društava u Vojvodini. Osnovano je davne 1903. godine i do danas radi bez prekida. Društvo broji 420 članova, raspoređenih u nekoliko sekcija, piše na portalu Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata iz Subotice.

Iz emisije Redakcije na hratskom jeziku RTV2 “Izravno” od 3. srpnja 2022. godine saznajemo da je gospođa Jasna Vojnić iz Subotice prvi put u životu posjetila Rumu. To ne bi bilo ništa posebno da gospođa Jasna Vojnić nije predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća iz Subotice!

Na koncu četvorogodišnjeg mandata predsjednice HNV-a Jasni su sada potrebni glasovi i ovih srijemskih Hrvata kako bi i dalje ostala na toj funkciji, pa je tek sada (sva oduševljena) “otkrila” kvalitete Tamburaškog orkestra HKPD “Matija Gubec” iz Rume, inače poznatog u regiji i šire!

Miroslav Cakić

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Analiza statističkih regija i prijedlog izbornih jedinica nakon konačnih rezultata popisa stanovnika 2021. godine

hrvatski-fokus

Ćirilični plakat za izložbu crteža Ružice Žigmanov u Novom Sadu

hrvatski-fokus

Anka Partizanka iz Riječke ulice 16-19

HF

POČETAK KRAJA – (Pre)ostalo je još troje poltrona

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više