Hrvatski Fokus
Feljtoni

Srb, sramotan odnos vladajućih prema hrvatskom narodu i državi Hrvatskoj (1)

Kada će prestati obilježavanje jugoslavenskih praznika i jugoslavenske prošlosti, jer Hrvatska je 8. 10. 1991. raskinula sve državno-pravne sveze sa SFRJ?!

 

Stalni provokatori i proizvođači ustaša Milorad Pupovac i Franjo Habulin,, pod paskom Stipe Mesića, čovjeka koji je počinio najviše zla hrvatskom narodu, koji je bio predsjednik Hrvatske, znaju, itekako znaju, da je Srb u Hrvatskoj, i da je  Hrvatska  prekinula sve državno-pravne sveze sa Jugoslavijom! Ponašaju se kao da je Hrvatska njihova prćija: „Ustaše u Srb ne mogu i ne će, naći ćemo načina kako…“,   izjavio je Milorad Pupovac

Koje ustaše? S kojim pravom etiketira ljude kao  ustaše i to  članove uredno registrirane stranke pri Ministarstvu uprave, koji su opet uredno prijavili svoj boravak u Srbu, MUP-u? Tko je on da određuje tko se  smije, a tko ne smije kretati po Hrvatskoj? Zar je srpska nacionalna manjina više vrijedna, ima veća prava od ostalih manjina i većinskog hrvatskog naroda?

Po Ustavu nema i prema tome po članku 14 Ustava RH krši ustavna prava na jednakost ostalim manjinama i većinskom hrvatskom narodu.

Razdruživanjem od Jugoslavije Republika Hrvatska od dana 8. listopada 1991. godine NN 53/1991., raskinula sve državno-pravne sveze na temelju kojih je zajedno sa ostalim republikama i pokrajinama tvorila dosadašnju SFRJ, Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ,

Što znači da su tim aktom  prestala važiti sva obilježavanja jugoslavenskih dana i praznika! Dan 27. srpanj je bio jugoslavenski državni praznik nametnut SR Hrvatskoj kao Dan ustanka u Hrvatskoj, a opće poznato je da to nije bio nikakav antifašistički ustanak, nego čisto četničko divljanje, masakriranje i ubijanje  hrvatskog  stanovništva. Stoga bi konačno bilo vrijeme da na 81 obljetnicu istina pobijedi Pupovčeve provokacije i promocije jugoslavenskih praznika i jugoslavenskog lažnog antifašističkog vrijednosnog sustava.

Stalni provokatori i proizvođači ustaša, Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista naroda Hrvatske, 31 godinu nakon razdruživanja Republike Hrvatske od Jugoslavije, uporno nameću jugoslavenski komunistički antifašizam, jugoslavensko nazivlje, jugoslavenske praznike i njihovo obilježavanje.

SNV Novosti dobio je za 2022. godinu 4 milijuna kuna iz Proračuna koji punimo i mi Hrvati, kao porezni obveznici, da bi te Novosti širile gnjusan i neprihvatljiv u demokratskom svijetu govor mržnje prema svemu hrvatskome, proglašavajući ustaškim. Isto tako Savez antifašističkih boraca i antifašista RH, preko svog portala https://sabh.hr/ (kojega nisu  prijavili ni u upisnik Agencije za elektroničke medije, pa je ustvari piratski portal)  širi neprimjerenim, prostačkim izričajem  jezikom  jugoslavenskog agitpropa, govor  mržnje, nazivajući sve hrvatsko pogrdnim i uvredljivim nazivima hrvatske branitelje i domoljube.

Ali kako će prestati kada ih Vlada RH financira:

Hrvatska je prekinula sve državno-pravne sveze sa SFRJ, a Vlada RH daje 70 000 kuna za obilježavanje Dana ustanka , praznika SFRJ. Pa u kojoj državi živimo? Zašto smo se razdruživali? Mi hrvatski porezni obveznici ne želimo da se iz Proračuna plaćaju jugoslavenski praznici!

I još jedan apsurd, Vlada je 13. 5. 2010. godine odobrila iz proračunskih zaliha 2.163.267 kuna za obnovu spomenika u Srbu. Vlada Republike Hrvatske pristala je na ultimativni zahtjev potpredsjednika Vlade Slobodana Uzelca koji da je time uvjetovao ostanak stranke SSDS u vladajućoj koaliciji. Kažnjivi i za svaku javnu moralnu osudu, čin kojim se ruga hrvatskoj suverenosti.

Hrvatski branitelji su pod vodstvom dr. Franje Tuđmana u Domovinskom ratu pobijedili JNA, koja simbolizira jugoslavenski komunistički vrijednosni sustav, pobijedili su pobunjene Srbe,  poništili  njihovu Republiku Srpsku krajinu unutar hrvatskog teritorija i njihov vrijednosni sustav i uspostavili demokratsku, slobodnu državu  Hrvatsku u kojoj svi njeni građani imaju ista prava, slobodu i obveze.

Savez antifašističkih boraca koji predvodi Franjo Habulin rođen 1957. godine, koji u NOB nije mogao fizički sudjelovati je čista sprdnja. Uz to si uzimaju za pravo pridodati naroda Hrvatske!? Kojeg to naroda Hrvatske? Zar ona šačica parazita koja siše državni Proračun predstavljaju narod Hrvatske?

Taj ridikul Habulin, jer ga drugačije ne mogu nazvati, koji rata, fašizma, nacizma nije mogao ni vidjeti, stalno proizvodi ustaše, nameće nepostojeći jugoslavenski vrijednosni sustav po kojem bi cijela Hrvatska trebala izigravati Jugoslaviju i njen vrijednosni sustav, zna jedino optuživati  izjavljuje:

„Tuđman je ovdje pogriješio. Nas dvoje, ako se posvađamo, možemo se pomiriti sutra. Međutim, dvije ideologije koje su dijametralno suprotne – fašizam, nacizam i ustaštvo kao hrvatska inačica fašizma, ne mogu se pomiriti s nečim što zagovara najviše demokratske vrijednosti a to je antifašizam. A antifašizam ipak nije ideologija, to je civilizacijsko opredjeljenje. Dakle, nema pomirenja između ove dvije stvari, koje su dijametralno suprotne. Potrebno je jasno reći što je što, a što gdje pripada.“ https://balkans.aljazeera.net/teme/2021/4/18/habulin-zasto-se-jos-uvijek-nismo-oslobodili-fasizma

Točno, treba konačno jasno i glasno reći da nema nikakve dijametralne suprotnosti , jednostavno zato što je komunizam = fašizam, zločinački su, represivni, totalitarni režimi i dokle god vladajući podržavaju  ovakve obmanjivače i povijesne  ridikule koji to ne prihvaćaju i shvaćaju, bit ćemo zarobljenici tih ideologija i ne ćemo moći razvijati demokratsko društvo i državu.

E pa druže Habulinu, koji borbe i rata nije vidio, a lijepo se kao pijavica prilijepio na državni proračun, ništa ne radeći, ne pripada  NIGDJE i NIKAMO, jer Jugoslavije više nema.

(Nastavak slijedi)

Lili Benčik

Povezane objave

MOJ KRIŽNI PUT – Pravi pakao u koloni (6)

HF

ISELJENICI – Problem s pojmovima (3)

HF

Maks Luburić u Glasu Domovine (2)

hrvatski-fokus

BOKA – Sve prema biskupovu naumu (3)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više