Hrvatski Fokus
Znanost

Uništenje poljoprivrede i poljoprivrednika  

Bill Gates kupio 242.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u 18 država i 268.984 višenamjenskog zemljišta u ukupno 19 država

 

Europska unija je u svrhu borbe protiv „klimatkih promjena“ usvojila zakonsku odredbu kojom se nalaže smanjenje emisije ugljičnog dioksida za 55 posto do 2030. – ovaj cilj radikalnih politika EU-a uništiti će poljoprivredu i poljoprivrednike. 

Europski poljoprivrednici stoga uzvraćaju udarac globalističkoj shemi uništavanja svjetske zalihe hrane. Poljoprivrednici u Nizozemskoj tjednima prosvjeduju protiv politike „Velikog resetiranja“ njihove ljevičarske vlade, „Zelenog dogovora“ („Green Deel“) EU-a i s time povezanog prisilnog zatvaranja poljoprivrednih gospodarstava ili farmi. Radikalne mjere nizozemske Vlade protiv ‘klimatskih promjena’ imaju za cilj smanjiti emisije u nekim pokrajinama za 95 posto. To bi značilo kraj za oko 30 posto poljoprivrednika.

Nizozemska vlada nedavno je najavila nove politike kojima se ograničava broj stoke koju farmeri mogu legalno posjedovati. Radikalne mjere imaju za cilj pomoći Europskoj uniji da postigne svoje ciljeve u pogledu emisija određenih Pariškim klimatskim sporazumom. Blok (EU) ima za cilj smanjiti emisije ugljika za 55 posto do 2030. godine, što će zahtijevati radikalnu reviziju gospodarstava zemalja članica i ukidanje suvremene poljoprivrede, izvještava ‘National File.’

Druge politike koje se nameću Nizozemcima uključuju zabranu gnojiva koja koriste dušik i prisilno zatvaranje mnogih stočarskih farmi. Kao što je ranije izvijestila ‘RAIR Foundation USA’, planovi predviđaju da će farmeri dobrovoljno napustiti svoje farme i za to dobiti naknadu – pod uvjetom da jamče da se više nikada neće vratiti poljoprivredi. Ako se ne slažu, država će im preuzeti farmu. Dakle, velika ekspropriacija tj. izvlaštenje je počelo.

Nizozemska je jedan od najvećih europskih poljoprivrednih izvoznika, zbog čega je postala metom politika EU-a o borbi protiv klimatskih promjena. Kako je objavljeno na RAIR-u, „socijalistima koji guraju ove nečuvene prijedloge manje je stalo do okoliša a više do toga da vas kontroliraju.“

Poljoprivrednici u drugim zemljama – Španjolskoj, Italiji, Poljskoj, Njemačkoj i Francuskoj, započeli su vlastite prosvjede dok EU intenzivira svoje napore da smanji emisije plinova u svim državama članicama, što nanosi štetu životnim sredstvima građana i globalnoj opskrbi hranom.

Španjolska

Nizozemski prosvjedi i blokade već utječu na neke supermarkete u kojima ponestaje hrane. Štoviše, španjolski poljoprivrednici ponovno su izašli na ulice zbog inflacije.

Pogotovo u južnom dijelu Španjolske, u Andaluziji, poljoprivrednici prosvjeduju zbog enormnog poskupljenja energenata i hrane. U Španjolskoj je inflacija već u lipnju bila iznad granice od 10 posto.

Masovni prosvjedi još u ožujku

A ove godine (2022.) nisu bili prvi prosvjedi u Španjolskoj zbog golemih poskupljenja i nedjelovanja vlade. U ožujku je u Madridu prosvjedovalo 150.000 farmera. Španjolski socijalistički premijer Pedro Sanchez obećao je tada nešto poduzeti i izjavio da će voditi kampanju na razini EU-a. Ali mjesecima kasnije postalo je očito da Europska unija nije u stanju, a vjerojatno ni voljna, uhvatiti se u koštac s problemima. Umjesto toga, problemi su se pogoršali zbog politike sankcija protiv Rusije.

Poljska

Poljski poljoprivrednici također su organizirali prosvjede u Varšavi, marširajući ulicama protiv destabilizirajuće politike svoje vlade:

„Dosta je! Ne želimo biti opljačkani!“ Optužuju političku klasu za destabilizaciju proizvodnje podizanjem kamatnih stopa čime se ne zaustavlja inflacija. „Mi radnici ne možemo plaćati krizu koju su stvorili političari!“

Italija

Talijanski poljoprivrednici su se tada pridružili masovnim prosvjedima kojima je dosta klimatske politike njihove lijeve vlade i sve većih cijena hrane.

U objavljenom videozapisu može se čuti poljoprivrednik kako potiče druge na mobilizaciju i da organiziraju svoje prosvjede u Rimu. „Mi nismo robovi; mi smo farmeri!“ vikao je farmer sa svojeg traktora.

„Svi biste trebali poći s nama! Jer pod ovim uvjetima više ne možemo staviti hranu na stol! Ne možemo više! Trebali biste stati uz nas! U Rim! Moramo u Rim! Jer ovo više ne možemo podnijeti!“

Njemačka

Njemački i nizozemski poljoprivrednici udružili su se u srijedu na graničnom prijelazu Heerenberg i blokirali kružni tijek. Drugi su u četvrtak stajali duž autoceste A7, gdje su bile vidljive zastave obiju država.

Njemački poljoprivrednici su se „probudili“ i također prosvjeduju: „Ovo sada postaje globalni pokret!“

Štrajkovi upozorenja u Francuskoj

U međuvremenu, u Francuskoj je zemaljsko osoblje zračne luke stupilo u štrajk upozorenja na početku godišnjeg odmora, uzrokujući otkazivanje desetaka letova. Štrajkovi su bili zbog loših uvjeta rada, nedostatka osoblja i niskih plaća. Problem je u tome što dok zračne luke imaju stope popunjenosti od 95 posto kao prije Covid krize, prema sindikatu CGT, u zračnim lukama nedostaju tisuće zaposlenika.

FPÖ (Slobodarska stranka Austrije) upozorava na „zeleni dogovor“ Europske unije

[Austrijski] liberalni glasnogovornik za poljoprivredu Peter Schmiedlechner ponovno je oštro kritizirao poljoprivrednu politiku EU-a. „Zbog takozvanog ‘Green Deala’ vlada u Nizozemskoj učinila je nešto nečuveno, a možemo se bojati da će se isto dogoditi i u Austriji,“ rekao je, skrećući pozornost na egzistencijalne probleme nizozemskih poljoprivrednika. Zbog odluke o smanjenju dušika, nizozemska vlada je farmerima napisala obavijest da se trećina njihovih farmi zatvara. A ne pristanu li na to, jednostavno će biti izvlašteni.

Schmiedlechnera stoga ne čude prosvjedi poljoprivrednika jer se, u konačnici, radi o njihovom opstanku. Pogotovo što se, u vrijeme kada prijeti prava kriza opskrbe hranom, a cijene osnovnih životnih namirnica neprestano dosežu nove rekorde, čini se potpuno apsurdnim na ovakav način sabotirati poljoprivrednu proizvodnju u Europi. „U isto vrijeme, EU potpisuje trgovinski sporazum s Novim Zelandom, stvarajući nove ovisnosti. U kojem svijetu to ima smisla?“ objašnjava Schmiedlechner dok odmahuje glavom.

Ujedinjeno Kraljevstvo

Iste zabrinjavajuće vijesti dolaze i iz Velike Britanije: „Poljoprivrednici su prisiljeni ograničiti potrošnju crvenog dizela“, rekao je Melville. „Cijene gnojiva su narasle. Poljoprivrednici koriste manje gnojiva. Manje gnojiva znači manji prinos usjeva što je ‘recept’ za poljoprivrednu krizu (#NoFarmsNoFood).“

Drugim riječima, poljoprivrednici su prisiljeni napustiti posao, koji je često obiteljski, i to zbog gospodara središnjih banaka i drugih globalističkih arhitekata koji su stvorili savršenu olujnu situaciju skokovitih cijena, niske ponude i općeg kaosa na tržištima.

Usput, sve je to dio „Velikog resetiranja“, u kojem svi ljudi neće „posjedovati ništa i biti će sretni,“ dok ‘debele mačke’ na vrhu uživaju u svom bogatstvu i višku na račun svih ostalih.

„Rastuće cijene gnojiva, plina i gotovo svega ostalog što im je potrebno za obavljanje posla učinile su vladinu ponudu primamljivom“, izjavio je Campbell o gotovinskim isplatama koje obiteljskim poljoprivrednicima sada nudi britanska vlada.

Nizozemska također navodno nudi kupnju poljoprivrednog zemljišta, u nekim slučajevima, kao i Kanada. Bivši kanadski ministar poljoprivrede Devin Dreeshen izrazio je zabrinutost zbog toga što će premijer Justin Trudeau krenuti stopama Velike Britanije ponudivši otkup kanadskih poljoprivrednika.

James Melville, konzultant za komunikacije i sponzorstva iz Ujedinjenog Kraljevstva, tweetao je da je cijena crvenog dizela, koji se koristi u poljoprivrednim strojevima kao što su traktori, sada duplo veća nego prije ove trenutne inflacijske situacije.

„U međuvremenu, u SAD-u, Bill Gates je kupio 242.000 hektara poljoprivrednog zemljišta u 18 država – i 268.984 višenamjenskog zemljišta u ukupno 19 država, što ga čini najvećim poljoprivrednim zemljoposjednikom u SAD-u“, dalje je ‘tvitao’ Melville.

Jedini način da se zaustavi „zagrijavanje“ planeta zbog stakleničkih plinova je zatvoriti sve i izgladnjivati ​​ljude do smrti, navodi se u novom izvješću iz Engleske (https://expose-news.com/2022/07/06/2019-ukgov-report-all-airports-close/).

Akademici sa Sveučilišta Oxford i Imperial College London kažu da se svaka zračna luka u Ujedinjenom Kraljevstvu mora zatvoriti; sva govedina i janjetina moraju se proglasiti ilegalnim; i sva nova gradnja mora prestati kako bi se postigli ciljevi „nulte emisije“ do 2050.

Jedine zračne luke koje bi smjele nastaviti s radom su Heathrow, Glasgow i Belfast, i to samo pod uvjetom da se svi transferi do i od zračne luke obavljaju željeznicom, a ne automobilima.

„Osim toga, u izvješću se navodi da će javnost morati prestati činiti bilo što što uzrokuje emisije, bez obzira na izvor energije, radi poštivanja odredbi iz Zakona o klimatskim promjenama. Prema izvješću, to će od javnosti zahtijevati da nikad više ne jede govedinu ili janjetinu.”

Između 2020. i 2029. godine potrošnja govedine i janjetine morala bi se smanjiti za 50 posto.U preostalim godinama do 2050. moralo bi se potpuno „postupno ukinuti.“ 

Povezano s gore navedenim, evo još jedne vijesti iz Velike Britanije objavljene početkom lipnja 2022.: Učenici osnovnih škola u Walesu u školskim obrocima već dobivaju „nove specijalitete“ pa se na njihovim tanjurima umjesto mesa nalaze različiti kukci – na primjer brašneni crvi i zrikavci. U jelovnik je tako uvršten i novi specijalitet „špageti bolognese od buba.“

Izvor:

  1. Amy Mek: „European Farmers Fight Back Against the Globalist Scheme to Destroy the World’s Food Supply“ RAIR Foundation USA, 8. 7. 2022.
  2. Ethan Huff: „To fight climate change, say academics, UK must ban meat, halt all new construction, close all airports“; NaturalNews, 8. 7. 2022.
  3. Ethan Huff: „British Government offering farmers ‘lump sum’ payments to stop growing food, sell their land“ NaturalNews, 24. 7. 2022.
  4. Amy Mek: „Great Reset: British School Trial Has Children Eating Mealworms and Crickets“ – videozapis, RAIR Foundation, 3. 6. 2022.

Rodjena Marija Kuhar, dr. vet. med.

Povezane objave

Nagrade za životno djelo

HF

Povijest i povijestno

HF

Prilog HAZU-a kurikulnoj reformi (6)

HF

Čіріrаnје ѕе іz Švеdѕkе šіrі nа оѕtаlе еurорѕkе držаvе

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više