Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Muslimanska ofenziva i napadi na međunarodne dužnosnike

Cilj huškanja protiv Schmidta, EU-a i SAD-a je stvaranje bošnjačke države

 

Nakon prijetnji smrću visokom međunarodnom predstavniku Christianu Schmidtu na društvenim mrežama te “prijateljskih” savjeta političara da pripazi kakvu bi eventualno odluku mogao donijeti oko izmjena Izbornog zakona, nova faza histerije jučer je bila da se Bošnjacima sprema sudbina kao u Srebrenici te da je jedna od alternativa novi rat.

Na Twitteru je izvjesni Denis Sulić napisao kako će Schmidt biti gotov za 24 sata ako nametne Izborni zakon, a bivši dužnosnik Komšićeve Demokratske fronte Reuf Bajrović kako se radi o ostvarenju plana Herceg Bosne te da Bošnjacima prijeti najgori dan nakon pada Srebrenice, piše Večernji list BiH. Gebelsovski pritisak Nastavak je to istog gebelsovskog pritiska bošnjačkih političara i javnost kojim su međunarodni diplomati bili izloženi i za vrijeme pregovora o izmjenama Izbornoga zakona koji su vođeni u Neumu ili Sarajevu ranije ove godine.

Američki diplomat Matthew Palmer čak je proglašen prosrpski orijentiranim zbog suprugina podrijetla, a europska dužnosnica Angelina Eichhorst HDZ-ovom lobisticom. U konačnici sve hrvatske političare iz BiH ili RH koji zagovaraju jednakopravnost Hrvata i sprječavanja scenarija da se nametanje Željka Komšića u Predsjedništvo BiH preseli i u daleko važniji Dom naroda proglašavalo se reinkarnacijom Herceg Bosne, trećeg entiteta i podjele BiH. Kada se pak razgrne suština eventualne Schmidtove odluke o izbornoj reformi, o čemu se nagađa, vidljivo je kako većina bošnjačkih političara, čast iznimkama, nastoje spriječiti bilo kakvu izbornu reformu i zadržati status quo.

A taj status quo omogućava da na izborima, 2. listopada, uz Željka Komšića Hrvatima nametnu i šest izaslanika za federalni Dom naroda, što je dovoljno da uspostave izvršnu vlast bez ključnih hrvatskih stranaka. Kada se pak dalje ide u razradu detalja koji su procurili u javnost iz OHR-a, jasno je kako primjerice Bošnjaci ne bi mogli Hrvatima nametnuti izaslanike za federalni Dom naroda iz dviju županija Unsko-sanske i Bosansko-podrinjske. Najdrastičniji je upravo onaj sa sjedištem u Goraždu gdje žive tek 23 Hrvata.

Tamošnji “Hrvat” izaslanik u Domu naroda je Edim Fejzić, Bošnjak koji se lažno izjašnjava, ali i presuđeni kriminalac koji je kupovao glasove na izborima. Nedavno je preminuo Anel Šahinović, Hrvat izaslanik u federalnom Domu naroda iz Velike Kladuše. Nakon njega u taj dom kao zamjena ulazi još jedan lažni Hrvat Razim Halkić, koji je također nedavno optužen za korupciju.

Suština cijele harange je ustrašiti dužnosnike međunarodne zajednice kako ne bi donijeli odluku kojom bi spriječili dalje skrnavljenje duha i slova Daytonskog sporazuma. Zato imaju puno opravdanje provesti presudu Ustavnoga suda u predmetu Ljubić o sprječavanju zlouporaba.

Jednako kao što je to učinio visoki predstavnik Wolfgang Petritsch 2002. kada je proveo presudu po apelaciji Alije Izetbegovića o konstitutivnosti naroda što je u konačnici i potaknulo bošnjačku stranu da od FBiH izgradi mini bošnjačku državicu bez Hrvata. Upravo kakva je to danas, kao pandan, Republika srpska.

Zoran Krešić, vecernji.ba; kamenjar.com/cilj-huskanja-protiv-schmidta-eu-i-sad-a-je-stvaranje-bosnjacke-drzave

Povezane objave

Šerif hanuma Matardžić

HF

Muslimansko-bošnjački Hamas

hrvatski-fokus

Sarajevski Novi List tijekom Drugoga svjetskog rata

hrvatski-fokus

Ravno i Vjetrenica u istočnoj Hercegovini

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više