Hrvatski Fokus
Hrvatska

Povijesni revizionizam Franje Habulina, Milorada Pupovca, Borisa Miletića…

Partizani su se borili za socijalističku revoluciju, za Jugoslaviju! Ustaše su se borile za Nezavisnu državu Hrvatsku!

 

Hrvatska je 8. 10. 1991. godine raskinula sve državno-pravne sveze sa SFRJ!  Hrvatska vojska pobijedila je agresore Srbiju i JNA! Do kada više NOB, samozvanih antifašista, ustanika, ustaša, partizana i Tita? Hrvatski grb na krovu crkve Svetog Marka na istoimenom Trgu u Zagrebu, neki bi ideološki zaslijepljeni umovi najradije srušili. Pa dokle više?

Povijesni revizionizam

Eto povijesnog revizionizma. „Samo su partizani bili hrvatska vojska“ kaže Franjo Habulin, „zdravog razuma“. Partizani su se borili za socijalističku revoluciju, za Jugoslaviju! Ustaše su se borile za Nezavisnu državu Hrvatsku! Obje države nestale su u krvavim ratovima uz mnogobrojne ljudske žrtve. Obje su otišle u ropotarnicu povijesti sa svojim vojskama. Hrvatski branitelji borili su se za slobodnu, nezavisnu i demokratsku hrvatsku državu i samo oni su hrvatska vojska! I tu prestaju sve dvojbe i priče. To kaže zdravi razum!

U Istri ista retorika kao da smo u Jugoslaviji! Takozvani, samozvani, antifašizam. Župan Miletić kao papiga ponavlja naučenu domaću zadaću napamet uvijek istu mantra o antifašizmu: „Ne trebamo se, ma ne sramiti, nego biti ponosni, na svoju povijest, svoju prošlost i svoju sadašnjost. Mi jesmo zadržali našu tradiciju, kulturu i identitet,  jer antifašizam čini dio identiteta svakog Istrijana. Naš čovjek nije dopustio da ga se tlači, bio je marljiv, škrban, radišan, skroman, ali je svoje delo uvijek učinija. Zato mi je drago da u Istri držimo antifašizma, a volio bih da tako bude i u ostatku zemlje. Da učimo svoju dicu, svoje unuke, ono što je istina, a istina je da su i Europa i Hrvatska utemeljene na antifašizmu, jer Dan Europe se ne bi obilježavao 9. svibnja na Dan pobjede“. Župan sigurno zna za Rezoluciju EU Parlamenta od 19. rujna 2019. godine, o izjednačavanju zločina komunizma, fašizma i nacizma, ( jer sam mu ja pisala da se o njenom sadržaju očituje), zna jer je za nju digao ruku i  europarlamentarac iz Istre bivši župan Valter Flego, ali i dalje inzistira na komunističkom antifašizmu, kao da Rezolucije  nema! Eto veliki europejac, koji se zalagao za Istru regiju u Europi regija, uopće ne poštuje Rezolucije EU Parlamenta. Zna li Župan za temeljne dokumente Republike Hrvatske? Po funkciji bi morao znati!

Morao bi znati da Hrvatska nije slijednica Jugoslavije, da je Hrvatska raskinula sve državno-pravne sveze sa SFRJ. Također morao bi znati, jer je među  organizatorima  i jer stupa na čelu mimohoda za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Danu hrvatskih branitelja, da je Hrvatska vojska pobijedila JNA, da je pobijedila Jugoslaviju i sve jugo-vrijednosti, da je pobijedila srpskog agresora.

Europa je utemeljena na antifašizmu, ali demokratskom, čije vlasti nisu uvele teror i strahovladu, čije vlasti nisu ubijale  svoje stanovništvo, nego su im osigurale slobodu kretanja, slobodu izbora i slobodu mišljenja, sve što je nama u komunizmu  oduzeto.

I stoga to nije antifašizam, to je lažni antifašizam, licemjerni, kvarni i korumpirani. „Mi jesmo zadržali našu tradiciju, kulturu i identitet,  jer antifašizam čini dio identiteta svakog Istrijana“ O kojem identitetu župan priča? Priča li o hrvatskom identitetu Istre, kršćanskog antifašizma, jer istarsko svećenstvo je sačuvalo hrvatski identitet Istre u teškoj mussolinijevoj fašističkoj  talijanizaciji!? Ili priča o naslijeđenom jugo-komunizmu kojega su proglasili antifašizmom, misleći da će tako izbjeći odgovornost za počinjena zlodjela. Ponosi li se Župan fojbama, Golim otokom, ubijenim i proganjanim Istrijanima? Učimo li svoju dicu  kako su antifašisti zaklali svećenika Miroslava Bulešića,  Hrvata i bacili u jamu svećenika Francesca  Bonifacia, Talijana. Time su gradili convivenzu?

Kada već obilježavaju „uspjehe“ antifažizma, onda bi se trebali ljudski  pokloniti i žrtvama tog antifašizma. Je li Župan ikada bio na Golom otoku? Je li ikada bio na komemoraciji ispred jame ili fojbe u koje je bačeno nekoliko tisuća Istrijana?  Jeli ikada spomenuo te žrtve? Nije , a te žrtve imaju svoju rodbinu, te žrtve netko oplakuje i nikada nije pokazao pijetet prema tim žrtvama „antifašizma“. Ja se ponosim antifašizmom, ali onim moga Nona iz Proštinske bune! Ponosim se kršćanskim antifašizmom istarskog svećenstva i narodnjaka, jer je moj Nono bio jedan od njih. Ali se sramim komunističkog antifašizma koji je ubijao sve koji ne misle kao oni! Ti ideološki zaslijepljeni umovi podigli su medijsku viku i osuli paljbu iz svog “bogatog  komunističkog agitprop arsenala“ na ministra Gorana Radmana, koji je od austrijskih vlasti zatražio povrat starog povijesnog grba na spomen ploču masovno likvidiranih ratnih zarobljenika u Bleiburgu.

Komemoracija žrtvama antifašizma, obilježavanje njihovih stratišta

Je li ijedan „antifašist“ priznao  zločine? Jesu  li se ikada poklonili žrtvama? Nisu! A znaju  za njih! Znaju! Nije i to je ono što ih  otkriva kao licemjere, ideološki zaslijepljene, nedemokrate i neljude. To se pokazalo u slučaju Viktora Kancijanića! Pokazalo se da nisu  zaslužili kititi se antifašizmom. Jer zločin je zločin ma tko ga počinio, a oni ti  lažni „ antifašisti“ zaslijepljeni su mržnjom prema svakom koji ne misli kao oni,  koji je drugačijeg svjetonazora od njihovog  i koji drugačije politički promišlja! I zato je taj njihov  takozvani „antifašizam“ lažan i licemjeran. Sa takvim antifašizmom ne može se graditi demokratsko društvo sa jednakim pravima za sve njegove građane! Jer antifašizam je u svojoj osnovi humano  djelovanje  protiv svih vrsta nasilja, on je plemenito stanje duha, a njihov sa ubojstvima neistomišljenika, sa ubojstvima i progonima  katoličkih progonima i cenzurom to sigurno nije.

Ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman braneći hrvatsku tradiciju i kulturu, doživio  je izljeve neviđene mržnje od strane tih „antifašista“. Ne mogu oni razmišljati demokratski, oni su zadojeni mržnjom, podjelom svijeta na podobne i nepodobne, na naše i vaše, na mi ili oni! Točno, ministar je ovaj put u pravu, to je stari povijesni grb, koji je bio istican u vrijeme Austro-ugarske monarhije i ranije. Nalazi se na mnogim povijesnim zgradama, u crkvama i na krovu crkve Svetog Marka u Zagrebu! I ne samo to, partizani predvođeni sa Većeslavom Holjevcom „ sa zastavom sa tim istim grbom sa bijelim poljem ušli su Karlovac.

Pa čak je Tito i poštovao povijesni grb i nije mijenjao krov crkve Svetog Marka, a ovi samozvani „antifašisti veći su Tito od  Tita!“

Neprimjerenim rječnikom u  nametanju svoje ideologije i namjernoj manipulaciji  povijesnim  činjenicama,  reagirao je,  a tko će drugi,  nego čuvar  lika i djela “druga Tita”, tekovina  jugo-komunizma i NOB-a,  veliki  „čuvar i borac” Franjo Habulin. Citiram njegovu izjavu:

“Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske neugodno je iznenađen pokušajem ministra vanjskih i europskih poslova, g. Gorana Grlića Radmana da za vrijeme službenog boravka u Austriji, u ime Republike Hrvatske, traži da se na ionako kontroverzni spomenik na Bleiburškom polju vrati hrvatski grb s prvim bijelim poljem.

Austrijske su vlasti uklonile grb, poznat u toj varijanti  iz vremena ustaške strahovlade, zajedno sa sramotnim natpisom koji je komemorirao ‘hrvatsku vojsku’. Ministru Grliću Radmanu i hrvatskoj vladi u čije ime on nastupa moralo bi biti dobro poznato da ustaše i domobrani nisu bili nikakva ‘hrvatska vojska’, nego oružana sila kvislinške paradržavne tvorevine što je na području dijela Hrvatske i u BiH stvorena ne da bi se time zadovoljile vjekovne težnje hrvatskoga naroda, nego da bi se osigurali strateški interesi sila Osovine, odnosno naci-fašizma.

U Drugome svjetskom ratu hrvatska vojska bili su samo i jedino borci Narodnooslobodilačke vojske i partizanskih odreda pod vodstvom maršala Josipa Broza Tita.

Dijeliti lekcije austrijskim vlastima, pozivajući se na heraldiku iz vremena Austro-Ugarskog carstva, ili na krov Crkve sv. Marka u Zagrebu, uvreda je zdravom razumu. I kukasti križ (svastika) može se naći na prastarim hramovima i spomenicima u Aziji, no taj je znak (baš kao i hrvatski grb s prvim bijelim poljem) definitivno kompromitiran u vrijeme naci-fašizma i nikome na pamet ne pada da ga danas rehabilitira.

Najodlučnije odbacujemo i osuđujemo izjave ministra Grlića Radmana koje idu u smjeru etabliranja ‘ustaške verzije’ hrvatskog povijesnog grba u život suvremene Hrvatske. Teško je to ne doživjeti drugačije, nego kao nastavak sustavne politike uvođenja ‘na mala vrata’ ostavštine najmračnijeg poglavlja u hrvatskoj povijesti u život demokratske i europske Hrvatske.“ https://hr.n1info.com/vijesti/savez-antifasista-odgovorio-grlicu-radmanu-to-je-uvreda-zdravom-razumu/

Što reći na ovo agitpropovsko priopćenje? Ma molim vas, Franjo Habulin dijeli lekcije Vladi i Ministru Goranu Radmanu i poziva se na „zdravi razum“!? Tko i što je on da dijeli lekcije Vladi RH? Koliki postotak hrvatskih birača predstavljaju borci NOB-a? Ustvari koliko ih još uopće ima živih? Čime su oni zadužili hrvatsku državu?  Franjo Habulin se ne računa kao borac (rođen 1957. godine) on je eto glasni samozvani tumač zdravog razuma! Kada već govori o zdravom razumu, onda bi se trebao educirati što znači zdravi razum. Hegel o zdravom razumu: “Svaki filozof ide dalje nego zdravi ljudski razum; jer to što se nazivlje zdravi ljudski razum nije filozofija nego često nezdravi razum… To je ustvari način mišljenja nekoga vremena u kojemu su sadržane pretpostavke toga vremena. Zdravim ljudskim razumom vladaju određena mišljenja, a da on toga uopće nije svjestan” (Vorlesungen über die Geschichte der Philosophie).

To znači da je Habulinov zdravi razum ostao zarobljen u prošlosti, pa tako nameće svoju jugo-komunističku mantru da: “hrvatska vojska bili su samo i jedino borci Narodnooslobodilačke vojske i partizanskih odreda pod vodstvom maršala Josipa Broza Tita“. Habulinov zdravi razum pao je na ispitu,  jer da ga čuje njegov maršal Tito da borce NOB-a i partizanske odrede proglašava hrvatskom vojskom završio bi kao Andrija Hebrang-stariji. Slabo je Franjo slušao na satovima MPV (moralno-političkom vaspitanju) NOB i partizanski odradi bili su jugoslavenska vojska, vojska bratstva i jedinstva, a ne hrvatska vojska.

JNA je u Domovinskom ratu poražena i ne samo zato što je poražena, nego i zbog zločina koje je počinila, titova  jugo vojska nema više pravo nikome prigovoriti fašizam ni nacizam, jer se izjednačila s njima, što je i potvrđeno Rezolucijom Europskoga parlamenta od 19. 9. 2019.

Habulin kao predsjednik „antifašista“ trebao bi znati povijest o kojoj priča. Naravno da je postojala hrvatska vojska u Drugomu svjetskom ratu. To su bili hrvatski domobrani NDH. Njih je Tito pozvao 1944. godine da prijeđu u partizane. Za Habulina ne postoji  Domovinski rat, ne postoje hrvatski branitelji koji su stvarna hrvatska vojska, koji su u temeljima Republike Hrvatske. Ne postoji agresija te Titove vojske na Hrvatsku. Ne postoji oduzimanje oružja hrvatske teritorijalne obrane od strane te vojske. Ne postoji pobjeda hrvatskih branitelja nad tom Titovom vojskom – JNA. I kako JNA može biti hrvatska vojska, a napala je hrvatski narod? Što znači narodna vojska koja je izvršila agresiju na vlastiti narod? To je stvarno „zdravorazumsko“! Nije, naravno da nije. To su devijacije kojima se bavi medicinska znanost. Ja nisam stručna postaviti dijagnozu. Franjo Habulin „prespavao“ je to razdoblje stvaranja hrvatske države, za njega hrvatska vojska nisu hrvatski branitelji nego jugoslavenski partizani?

Ustav je po tom pitanju jasan: – u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države.

Habulin u svojoj „zdravorazumskoj retorici“ krši Ustav RH, krši Ustavnu odluku Hrvatskog Sabora o razdruživanju sa SFRJ od 25. lipnja 1991. Habulin ne vidi i u svojoj isključivosti, ne shvaća, da ni Tito, ni partizani, ni JNA  nisu dirali krov Crkve Svetog Marka! Poštivali su povijest, a on bi je mijenjao. A kada Habulin govori o povijesti „najmračnijeg poglavlja u hrvatskoj povijesti“ onda treba i naučiti tu povijest.

Pitanje je što je najmračnije? Rat je svakako najmračniji. Međutim i mir može biti mračan. Teror, strah i opasnost po život koja vreba svakodnevno, jer svatko, svakoga može prokazati za djela koja nije počinio, je mračnije od rata. U ratu znaš tko ti je neprijatelj, a u jugo-komunističkoj diktaturi je neprijatelj nevidljiv, svugdje oko nas je,  samo je kazna vidljiva. Pored Habulina ima još nekoliko“ bisera zdravog razuma“: kao Jasmin Klarić, u Telegramu , isto se poziva na povijesni revizionizam, a sve zamotano u veliku brigu za ugled  Hrvatske! Ustvari je velika i prozirna mržnja prema Hrvatskoj državi i prema Hrvatima. A osobito su jadni hrvatski branitelji, koji i nakon Domovinskog rata sudjeluju na tim jugo-komemoracijama i obilježavanjima jugo-datuma. Samo neka odgovore na pitanje protiv koga su se borili u Domovinskom ratu?

Za ugled Hrvatske  bitniji je stari grb od njihovih komemoracija i obilježavanja svekolikih datuma. Što to znači? Znači da imamo kulturu stariju od ustaša i partizana! Znači da postoji hrvatska povijest starija od ustaša i partizana! Crkva Svetog Marka iz XIX. stoljeća i u Padovi iz XIII. stoljeća, daleko prije ustaša i partizana! I to nam nitko ne može osporiti, nitko uzeti. To je dokaz da smo bili tu od stoljeća VII. I ne trebamo kao Pupovac svaki dan komemorirati po selima i grobištima, da dokažemo da smo tu. Ne trebamo njegovu masku i plačljiv glas. On bez Hrvata ne bi postojao. Bio bi nitko i ništa! Tko ga hrani i financira? Mi Hrvati! Tko plaća njegove komemoracije? Mi Hrvati! Tko plaća njegove Novosti? Mi Hrvati! Dakle, bez nas tko bi financirao njegovo huškačko novinarstvo? Nitko, samo Hrvati! A on nezahvalna uš kojoj stalno nešto smeta! I stoga ćemo mi Hrvati za par dana proslaviti  Oluju, veličanstvenu pobjedu nad jugokomunističkom i velikosrpskom ideologijom. Ponosno, a ne sa licemjernom tužnom PUPI maskom! Ponosno i sa puno zahvalnosti hrvatskim braniteljima što imamo državu, što imamo Hrvatsku i ona će biti onakva kakvu mi želimo, a ne jugo-antifašisti i velikosrbi! Hoćemo, prije ili poslije, ali hoćemo. Narod još nitko pobijedio nije!

Lili Benčik

Povezane objave

U Srbiji ništa novo, tek novo Načertanije

HF

Zajčeva skladba spojila Hrvate, Čehe i Japance

HF

SLUTNJA OLUJE

HF

Pomalo puca obruč potpore srbočetničkim koljačima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više