Hrvatski Fokus
Kolumne

Od onoga koji je progonio druge, Plenković je postao onaj kojega su napokon počeli progoniti

Na obroncima Sljemena ove godine nema pčela. Uništili su ih pesticidima

 

Angela Merkel i Vladimir Putin kako bi mogli realizirati geopolitički dogovor prvo su u Njemačkoj, a onda u većini zemalja EU-a osigurali plasman ruskoga plina i nafte sve do ovisnosti mnogih država o ruskim energentima. Plan za ‘zapadni Balkan’ bio je još značajniji gdje je Rusija tražila njezinu uspostavu kontrole nad društveno-političkim životom većine tih država. U tu svrhu uz pomoć bivše njemačke kancelarke Merkel, a preko nje i Komisije EU-a utjecalo se na nominiranje njima povjerljivih osoba na čelo Vlada.

Kako bi u Republici Hrvatskoj osigurali svoj osnovni cilj progurali su, ustoličili svoju provjerenu osobu iz Bruxellesa Andriju Plenkovića za predsjednika Vlade Republike Hrvatske. U Hrvatskoj, Rusi su odlučili preuzeti pod kontrolu sve esencijalne, ključne i ekonomske grane od nacionalnog interesa. Među njima je bila i privatna kompanija Agrokor.

Plenković je od prvog dana imenovanja počeo izvršavati dobivene zadatke:

– Prvo je još 2016. godine krenuo na INA-u, tu se povukao (nju će kasnije predati Mađarima-Rusima).

– Početkom 2017. godine krenuo je na Agrokor.

Zločinački pothvat Plenkovića ide u dva smjera:

  1. Jedan smjer protiv Agrokora, „Agrokor je u problemima, AGROKOR treba spasiti“.
  2. Drugi smjer protiv većinskoga vlasnika Agrokora Ivice Todorića pod motom – „Ivica Todorić je kriminalac“.

Angažirali su stotine profesionalaca, obavili tisuće radnji ne bi li pronašli kriminal koji je počinio Ivica Todorić. I kada nakon nekoliko godina nisu našli kriminala počeli su lažirati i pakirati. U konačnici podigli su tri optužnice koje do sada sudovi nisu prihvatili.

Mogu svjedočiti da me Plenković, moj tužitelj, već pet godina proganja kao zvijer. Međutim okolnosti su se promijenile sada je Plenković zvijer koju mnogi s opravdanjem proganjaju. A uskoro će se Plenković imati priliku upoznati sa svojim tužiteljem. Samo gledajte, doći će vrijeme kada će napokon svima biti jasno o čemu progovaram kao domoljub ispred onih lažnih, prodanih duša.

Pčele i pesticidi

Želja mi je da ovim putem informiram udruge koje brinu o pčelama da je ove godine na obroncima Sljemena, konkretno Šestina, na stablima lipe na paši maksimalno 20 posto pčela u odnosu na ranije godine. Da je na raznom cvijeću mnoštvo bumbara i nešto osa, a gotovo niti jedne pčele. Prijašnjih godina ih je bilo u rojevima, na tisuće. Pčele su izuzetno važne za ljude. Jedne od najvažnijih vrsta na svijetu. Bez njihova oprašivanja morali bi se odreći trećine hrane. Bez njih naša prehrana i budućnost svijeta je ugrožena.

Ako možemo kao građani nešto pomoći osim da sadimo cvijeće, da se ne koriste pesticidi te da se kupuje med od pouzdanih pčelara koji znaju kako se štite ovi vrijedni kukci, bili bi zahvalni da nas preko medija upute. “Ako nestanu pčele, nestat će i ljudi…”, rekao je svojevremeno Albert Einstein.

Ivica Todorić

Povezane objave

Pismo dida Vidurine suprotiva UDBI i đeneralima…

hrvatski-fokus

Jasna sprega četničkog pokreta i SPC-a

HF

Reis-ul-ulema Mustafa Cerić – suradnik Udbe pod imenom Vezir

hrvatski-fokus

DORH nastavlja prikrivati Plenkovićev kriminal

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više