Get Adobe Flash player

Otpuhani laburisti štite lik i djelo crvenoga predsjednika

 
 
Dr. Duje Marasović u Saboru: „HRT je agitprop Politbiroa CK iz 1946., prvo što moramo - sve ih pomesti“. Načuo sam to inače, u formi napada Dragutina Lesara -koji je uzeo klubašku stanku za „trla baba lan“ temu zloporabivši HDZ-ovu stanku u Hrvatskom saboru o policijsko-političkom progonu mladih političkih „plakatnih“ neistomišljenika Ive Josipovića u nekoliko hrvatskih gradova. Kako bi pri kraju okrpio, doduše anonimno nekoga od HDZ-ovih zastupnika koji da je rekao ovo što je ustvari rekao Dujomir Marasović. Slično je govorio, doduše fol na HDZ-ovu temu i bivši „lesarovac“ Branko Vukšić, i njemu je verbalna „represija“ od strane oporbe (što je to?!) daleko opasnija od represije vlasti.
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQnfrSxQkPienTWGgtmZvmMNpmXE1CYlezzui3b0ekr5mvo_zezVw
Duje Marasović uskovitlao Josipovićevu crvenu močvaru na Prisavlju
 
Nakon svađe među (b)laburistima oni sada imaju čak dva kluba u Hrvatskom saboru, što je dakako i više nego - svašta. Da je Zoran Milanović bio u sabornici „duple“ bi laburiste nakon ovakvih istupa možda i pohvalio - moguće bi im rekao kako eto više nisu „demagozi“. Dodao bih i nisu, sad su dupli demagozi - original i kopija. Ovako će ih pohvaliti možda drugom zgodom, pa će se morati zadovoljiti pohvalom Nenada Stazića. Zašto oni brane HTV sasvim je jasno - laburisti su svojedobni projekt te iste televizije, jedna od medijskih „luft balon“ stranki koja je svoje „odluftala“ i na sigurnom je putu „prema dolje“.
 
Što je problematično u „verbalnom  deliktu“ zastupnika Marasovića kad je elementarna istina da je HRT propagandna mašin(erij)a Ive Josipovića, ponekad čak usmjerena i protiv Zorana Milanovća. Tko je ono zaprijetio kako će „Hrvatsku zacrveniti“ i biti vođa rigidne, konzervativne, a to ovdje znači projugoskavenske i regionske „crvene ljevice“, nego upravo Josipović, a projekt se ponajviše i to vrlo uspješno, provodi preko HRT-a. Od onoga „pomesti“ što se naivcu Marasoviću otelo ne može biti ništa. Sve je naime na HRT-u odavno pometeno i ideološki je na Josipovićevom tragu čisto da čistije u XXI. stoljeću i ne može biti. Najprije zakonski, novi zakon o HRT-u, pa kadrovski, zatim programski, snižavanjem profesionalne razine, sve do negledljivosti. Sjajni su ti „dupli demagozi“ - ne brine ih provedena čistka sa „čeličnom“ metlom, već verbalni delikt oporbe,  koja se prijeti da će doći na vlast, a tko zna hoće li uopće - naročito uz ovakvu  neprijateljsku joj televiziju i radio, i najvećim dijelom i ostale medije. Dakle oni od buduće, vrlo fiktivne i verbalne metle čuvaju pod Kukurikinom, Josipovićevom i Radmanovom metlom dostignutu čistoću na HRT-u, a čisto je kao u mikrobiološkom laboratoriju.
Inače „to“ gleda još značajan broj pretplatnika, više po inerciji i stoga što ni drugdje nije ništa za pogledati - ali sve ih je manje i manje. Kad bi pretplata bila dragovoljna, kakvu članarinu u urušavanju HGK želi uvesti ministar Maras, „to“ bi rijetki još plaćali. Ugasila bi se sama od sebe - ne bi imala ni za struju. Tamo metla odavno ne pomaže, duže od desetljeća, pa se od „davnina“, još za „debele“ vlasti HDZ-a, zalažem za ukidanje HTV-a i HR-a jer je i on sve gori i gori - ponajprije ukidanjem TV pretplate. Ne trebamo „to“ nit' hrvatsko, nit' televizijsko-medijsko, politički neobjektivno, propagandno čudovište... (uz ipak časne izuzetke, a plašim se kako ni oni ne će dugo) još i plaćati.
 
Eto teme za još jedan referendum, ako ne ide drugačije - ako se ubuduće i potencijalne inicijatore na vrijeme ne pohapsi. O policijskoj akciji protiv mladih „plakatera“ čiji se plakati osvrću na „lik i djelo“ Ive Josipovića ne treba trošiti riječi- tipična je to akcija „crvene Hrvatske“ od koje se i ona  ne-crvena crveni od stida, a neki „dijelovi“ već tresu i od straha. Vraća li nam se doista 1946.? Medijska takva je odavno stigla, čekamo još onu realnu, prizemnu.
 

Mato Dretvić Filakov

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Nedjelja, 20/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1156 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević