Get Adobe Flash player

Zvižduci protiv demokracije stigli su s Prisavlja

 
 
Čim su načuli kako će se Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u govoru zahvaliti i svojim predhodnicima, Stjepanu Mesiću i Ivi Josipoviću, neki su joj to zamjerili. Za što će im se zahvaljivati? No, nisu imali razloga, jer ta zahvala je baš državnička gesta: zahvaljuje se prethodnicima, time potvrđuje kontinuitet državnosti, potrebnu političku kulturu, odnos prema funkciji predsjednika države kao takvoj… Bože moj, bili su, kakvi su bili, ne može se to brisati. Što misli o Ivi Josipoviću, rekla je u kampanji, a posredno, budući je Mesić podržavao Josipovića i o njemu - oni sada više nisu ni blizu  žarištu njezina interesa i doista su bivši.
http://danas.net.hr/2015/02/16/0076007.48.jpg
Ako neki ipak nikako ne prihvaćaju Predsjedničinu zahvalu, mogu ju možda „prevesti“ si ovako: zahvalila im je što nisu napravili i više zla, nego što jesu - a mogli su. Stoga upućeni im zvižduci nisu bili potrebni, ali su legitimni i nešto za demokraciju uobičajeno. Zato je Mesićev komentar upućenih mu zvižduka: „Uvijek imate budala. Demokratsko je pravo biti budala“, nekulturniji od samih zvižduka. Političari ponašanje građana na takav način ne smiju, ili ne bi smjeli komentirati, ponižavati, ali Mesić ne bi bio Mesić. On namjerno smeće s uma kako i „budale“ imaju pravo glasa, ali pritom zaboravlja kako je još tragičnije to što budale mogu biti birane pa čak i izabrane. No što bi se on opterećivao s takvim sitnicama. Nego može se zvižduke razumjeti i ovako, baš pravo mesićevski, tako bi se zviždači mogli obraniti: one zvižduke koji su se čuli, niste čuli - to su neki od nazočnih samo zijevali - zvižduke.
http://www.cazin-danas.com/wp-content/uploads/2014/06/HRT.jpghttp://direktno.hr/images/cache/700x350/crop/images%7Ccms-image-000008885.png
Zvižduci koji su upućeni Mesiću i Josipoviću prava su sitnica, prema zvižducima koje je za vrijeme inauguracije izabranoj Predsjednici i cijelom događaju upućivala Elizabeta Gojan preko javne televizijske kuće, na čak dva programa, Prvom i četvrtom. Izrazito neprofesionalno, osvetnički, predizborno, jalno i kukavički s krajnjom bezobraštinom barem prema onim glasačima koji su birali Kolindu Grabar Kitarović, ali i prema onima koji nisu izašli na izbore - a svi čak, pret-plaćaju „to“. Njezinih dvoje sugovornika jedva se izvlačilo da i oni ne odigraju istu ulogu - i dobro su se izvukli, pa ne znam kad će opet biti pozvani u tu „kuću“. To, HTV, prijenos inauguracijske svečanosti ovoga puta ne bih više komentirao tek: ceterum censeo, „to“ treba ukinuti. Ali ne će mi se želja ostvariti, barem dok ne istekne ugovor sa „zampijem“, kažu da je trogodišnji, ili barem ne odvrti se predizborno nova TV serija, „crno bijeli svijet“, sa čijom se nostalgijom u velikim količinama želi zamračiti cijela Hrvatska.
 

Mato Dretvić Filakov

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Četvrtak, 09/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1195 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević