Get Adobe Flash player

Kažnjeni Marin Brbić ne može predstavljati klub

 
 
Hrvatski nogometni savez izražava žaljenje što je HNK Hajduk š.d.d. odbio doći na dogovoreni sastanak koji se trebao održati dana 11. ožujka. 2015. Izgovor za nedolazak je bila činjenica da predsjednik Uprave HNK Hajduk g. Marin Brbić ne može predstavljati Klub na tom sastanku jer mu je Disciplinska komisija HNS-a izrekla kaznu zabrane obavljanja funkcija u nogometu.
http://hns-cff.hr/static/images/common/hnslogo1_hq.png
Namjeravali smo u iskrenom razgovoru riješiti, ili barem pokušati riješiti, sva otvorena pitanja između HNK Hajduk i Hrvatskog nogometnog saveza. HNS ponovno naglašava da niti na koji način nije želio utjecati na sastav delegacije Hajduka, već je više puta pisano i usmeno upozorio da g. Brbić ne može sudjelovati na sastanku jer je kažnjen. Inzistiranje HNK Hajduk da g. Brbić ipak bude u sastavu delegacije samo je prikriveni stav HNK Hajduk da se ne žele poštivati propisi i da od početka nije bilo dobre volje za rješavanje problema.
Na žalost, pokazalo se da HNK Hajduk u ovom trenutku nije spreman na otvoreni dijalog i pridržavanje propisa Hrvatskog nogometnog saveza, ali i vlastitih propisa.
 
Naime, člankom 8. Statuta HNK Hajduk utvrđeno je da će se „U svom djelovanju Društvo pridržavati pravila koje donosi Hrvatski nogometni savez, Hrvatski olimpijski odbor, UEFA i FIFA.“ Jednaku je obvezu HNK Hajduk preuzeo i prijavom za natjecanje Prve HNL i izjavom danom u postupku licenciranja klubova.
http://www.slobodnadalmacija.hr/Portals/0/images/2009-02-23/Sport/bbb1.jpg
HNK Hajduk traži da ga na razgovorima predstavlja osoba koja se sama, svojim skrivljenim postupcima, dovela u situaciju da ne može predstavljati klub u športskim odnosima. Time HNK Hajduk ignorira odluke nadležnih tijela HNS-a te, zapravo, to isto traži i od HNS-a. Ne postoji „krinka slijepog poštivanja propisa“, kako to stoji u priopćenju Hajduka, već samo – poštivanje odluka donesenih na temelju propisa. Na taj način HNK Hajduk pokazuje da još uvijek nije spreman prihvatiti pravila kojih se obvezao poštovati. Konačno, nadamo se da je izjava iz priopćenja HNK Hajduk o otvorenosti za konstruktivne razgovore vjerodostojna te da će zaista i doći do našeg službenog susreta, uz uvažavanje svih propisa. Stoga ponovno pozivamo HNK Hajduk na zajednički sastanak jer je dijalog jedini put u rješavanju svih otvorenih pitanja.
 

HNS

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Petak, 07/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1053 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević