Get Adobe Flash player

Za svakoga po nešto

 
 
Zagrebačka najpoznatija tržnica Dolac otvorena je 1930. godine na mjestu starih zidina koje su srušene. Obožavam ići na tržnicu, ma gdje se nalazila, a posebice na Dolac. I u ovo gotovo proljetno prijepodne na Dolcu je bilo šarenilo boja i ponuđenih proizvoda – povrća, voća, mliječnih proizvoda...
http://www.laudato.hr/cmstemplates/files/c7/c77600d7-da76-434e-af9b-b396ad331856.jpg
Iako nisam išla u kupnju, zanimale su me cijene. Sve mi je nekako bilo skupo. Jabuke su se prodavale od 5 do 15 kuna. Što su krupnije, to su skuplje. Banane su također skupe, nema ih ispod 10 kuna. Limuna ima dvije vrste, skupih i jeftinijih. Cijena im se kreće od 6 do preko 20 kuna! Cijene naranči krtale su se od 5 do 12 kuna. Salate su se prodavale i na vagu i u hrpicama. Kilogram najobičnije salate se kretao od štanda do štanda – od 10 do 25 kuna. Ponuda krušaka bila je slaba. Tek sam pronašla neke duguljaste čija je cijena bila 14 kuna.
 
Orasi su se prodavali od 70 do 90 kuna po kilogramu. Slična je cijena i badema. Slična cijena orasa je na gornjem dijelu tržnice Dolac, kao i u podrumskom donjem dijelu ove velike tržnice. Izbor kelja, kupusa i poriluka veći je i bolji u podrumu tržnice. Kilogram kelja prodaje se od 8 do 14 kuna, svježega kupusa od 4 do 7 kuna, a poriluka od 10 do 14 kuna. Sve u svemu ima za svakoga po nešto, i po cijeni, i po kvaliteti voća i povrća.
 

Mila Mladineo

Anketa

Tko je u pravu: Zoran Milanović ili Andrej Plenković?

Subota, 24/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2173 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević