Get Adobe Flash player

Glumice držale gledatelje u stanju visoke zainteresiranosti

 
 
Dramska skupina ERKAVE i Udruga studenata povijesti Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu "Ivan Lučić - Lucius" pobjednici su 19. Festivala zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA). Stručno povjerenstvo 19. FZKA u sastavu: Željka Turčinović, dramaturginja, Hrvoje Ivanković, dramaturg te Georgij Paro, kazališni redatelj, dodijelilo je prvu nagradu Festivala predstavi Sluškinje Jean Geneta.
Ovako je Stručno povjerenstvo 19. FZKA ocijenilo nastup pobjedničkoj predstavi i dramskoj skupini ERKAVE redatelja Christiana Jean-Michaela Jalžečića:
Dvije mlade glumice (Zrinka Majstorović i Anja Janjanin) držale su, tijekom cijele izvedbe, gledatelje u stanju visoke zainteresiranosti. Osobito je bio vidljiv njihov široki glumački dijapazon: s lakoćom su prelazile iz jedne glumačke pozicije u drugu, mijenjajući karakter, način komuniciranja, kao i tjelesnu ekspresiju. Sluškinje su osobito zahtjevan komad i za glumce-profesionalce, a ove su dvije mlade glumice uz redateljsku podršku pokazale kako uistinu vladaju pozornicom. Njihova je scenska sloboda bila na zavidnoj razini, kao i razumijevanje kompleksne strukture komada kojeg su igrale. Zanimljivo je i scenografsko rješenje.
Pobjednici 19. Festivala zagrebačkih kazališnih amatera bili su pozvani 25. travnja na "Pete Dani Kaštelanskog kazališta", gdje su odigrali pobjedničke Sluškinje, i također izazvali veliki interes kod publike i kazališne javnosti.

 

Vid Hinković

Srijeda, 25/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2308 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević