Get Adobe Flash player

U Domovinskom ratu nije postojao 'zajednički zločinačkih pothvat' niti sustavni progoni

 
 
HNS BiH upozorava na veliki broj optužnica za bivše pripadnike i časnike HVO-a koje se procesuira po zapovjednoj odgovornosti, a njihova navodna krivnja stavlja u kontekstu zajedničkog zločinačkog pothvata ili pak u kontekst 'sustavnog progona' - Predsjedništvo Hrvatskoga narodnog sabora (HNS) BiH koji okuplja najveće hrvatske političke stranke u BiH odbacio je navode pravosudnih tijela te zemlje te tvrdi da tijekom rata u BiH nije postojao „zajednički zločinački pothvat“ koji se stavlja ne teret pripadnicima Hrvatskog vijeća obrane (HVO).
http://res.cloudinary.com/www-hercegovina-info/image/upload/c_fit,f_auto,h_251,q_60,w_430/foto_poeo_hrvatski_narodni_sabor_ovi_zatraio_institucionalnu_i_teritorijalnu_jednakopravnost__df3.jpg
"Hrvatski narodni sabor odlučno odbacuje optužbe i još jednom naglašava da u Domovinskom ratu nije postojao 'zajednički zločinačkih pothvat' niti sustavni progoni. Ovakve optužbe smatra grubim pokušajem kriminalizacije Domovinskoga rata koji je vodio hrvatski narod u obrani sebe i Bosne i Hercegovine, kroz legitimnu vojnu organizaciju Hrvatsko vijeće obrane", navodi se u priopćenju HNS-a BiH koje je u subotu dostavljeno medijima u Mostaru.
 
HNS BiH upozorava na veliki broj optužnica za bivše pripadnike i časnike HVO-a koje se procesuira po zapovjednoj odgovornosti, a njihova navodna krivnja stavlja u kontekstu zajedničkog zločinačkog pothvata ili pak u kontekst 'sustavnog progona'. "Svako nametanje kolektivne odgovornosti pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane, držimo iskrivljavanjem povijesne istine i izazivanjem jačega nepovjerenja između ljudi i naroda, a što svakako ne pridonosi ostvarenju pravde, mira i temeljnih uvjeta za izgradnju demokratske i stabilne države", naveli su iz HNS-a BiH. Po njima dosadašnje optužnice protiv hrvatskih branitelja u BiH pokazuju da stvarni cilj nije cilj procesuirane zločina i krivaca već kriminalizacija vojnih formacija i naroda. (t.p., www.direktno.hr)

Anketa

Vjerujete li da će Vas maske spasiti od zaraze?

Nedjelja, 20/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1489 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević