Get Adobe Flash player

Lanjski pobjednici ponovno najbolji - 'Gospođica Julija' najbolja predstava

 
 
Uz prvonagrađenu predstavu na 56. FHKA sudjeluje i predstava 'Scene na sceni' u režiji Rebecce Agić i izvedbi Teatra Gaudeamus Centra KNAP. Jubilarni 20. Festival zagrebačkih kazališnih amatera (FZKA), najveći i najdugovječniji festival zaljubljenika u daske koje život znače, završen je sinoć svečanom dodjelom nagrada, među kojima je četiri vrijedne nagrade podijelilo šest finalista izabrano u jakoj konkurenciji od rekordno prijavljenih 45 kazališnih komada.
Vid Ćosić i Zrinka Majstorović u pobjedničkoj predstavi
 
Stručni žiri, u sastavu redatelja Georgija Para, dramaturginje Željke Turčinović i kazališnog kritičara Andrije Tunjića, najvažniju nagradu za najbolju predstavu u cjelini dodijelilo je Gospođici Juliji Augusta Strindberga u režiji Christiana Jalžečića, umjetničkog voditelja ErKaVea, također lanjskog pobjednika FZKA-a, s predstavom Sluškinje, koja je doživjela izvrstan prijam kod publike diljem Lijepe naše. U predstavi Gospođica Julija glumi i Lucia Luque Akrap.
 
Nagradu za najboljeg glumca i glumicu osvojili su Veno Parašilovac i Danijela Evđenić za uloge Vedrana i Dore u predstavi Ako se vratimo na početak u izvedbi kazališne družine Pluton, dok je nagrada za najbolji autorski tekst otišla u ruke Domagoju Topiću za predstavu Hej, i ja sam tu u izvedbi dramskog studija Sesvete.
 
Igor Ružić, kazališni kritičar i selektor 56. Festivala hrvatskih kazališnih amatera, koji će biti održan u Pazinu od 20. do 22. svibnja i Vodicama od 27. do 29. svibnja u organizaciji Hrvatskog sabora kulture, donio je odluku da uz prvonagrađenu predstavu na 56. FHKA sudjeluje i predstava Scene na sceni u režiji Rebecce Agić i izvedbi Teatra Gaudeamus Centra KNAP.
 

http://www.jutarnji.hr/lanjski-pobjednici-erkave-ponovno-najbolji--igor-ruzic-izabrao-teatar-gaudeamus-za-drzavni-festival/1562249/

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Subota, 15/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1499 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević