Get Adobe Flash player

Novi predsjednik SKD Prosvjeta napao etnobiznismena

 
 
Siniša Ljubojević, zamjenik župana Karlovačke županije iz redova srpske nacionalne manjine, oglasio se nakon preuzimanja Srpskog kulturnog društva 'Prosvjeta'. Iako ga nije prozvao, poslao je poruku Miloradu Pupovcu s kojim se, podsjetimo, nedavno razišao u SDSS-u nakon čega se kandidirao kao nezavisni kandidat za Hrvatski sabor.
http://www.ljubojevic-milakovic.com/wp-content/uploads/2015/10/sinisa-ljubojevic1.jpg
Siniša Ljubojević
 
»Na Glavnoj skupštini, 21. maja, izabran sam za predsjednika Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta". Zahvaljujem se svim članovima koji su mi dali podršku u kandidaturi i izboru. Ovu odgovornu i važnu funkciju prihvatio sam sa ponosom zbog predanosti Društvu i ljubavi prema srpskoj kulturi i stvaralaštvu. Rad u SKD "Prosvjeta" započeo sam prije 11 godina osnivajući pododbor u Ogulinu. Svih 11 godina aktivni sam član folklorne sekcije, a posljednih 10 godina bio sam član Glavnog odbora. Upoznat sam sa prednostima i nedostacima Društva, a uložit ću maksimalan trud i iskustvo da SKD "Prosvjeta" bude nositelj kulturnog i obrazovnog života Srba u Hrvatskoj.
 
Mnogo je novih ideja i mogućnosti koje mogu doprinositi očuvanju srpskog identiteta, obogaćujući kulturni život sredine u kojoj živimo. SKD "Prosvjeta" mora više brinuti za uvjete obrazovanja na srpskom jeziku i pismu, kvalitetnije podupirati rad u pododborima, razvijati izdavaštvo na koristan način, čuvati svu tradiciju i običaje naroda i sve svoje aktivnosti provoditi u cilju razvoja Društva i srpske zajednice. Nažalost, u "Prosvjetu" su odnedavno uključeni i neki koji krovnu organizaciju srpske kulture koriste za svoje lične političke promocije i interese. Kao predsjednik Društva neću dozvoliti da bilo koja politička opcija ili pojedinac zloupotrebljava ime Društva u političke svrhe ili da ispolitiziraju "Prosvjetu". Kao njezin dugogodišnji član branit ću "Prosvjetu" od onih koji je žele prisvojiti kao privatno vlasništvo i uspostavljati političku kontrolu Društva. "Prosvjeta" je osnovana od naroda i narodu pripada, a ne pojedincu. Ime i djelo "Prosvjete" ne smije biti predmet politikanstva, već treba biti ponos i dika srpskog roda u Hrvatskoj. Nadam se da će svi oni koji imaju, za Društvo loše namjere, na vrijeme odustati i okrenuti se zajedništvu i stvaranju bolje budućnosti "Prosvjete" i srpske zajednice.«(www.direktno.hr)

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Ponedjeljak, 13/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1550 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević