Get Adobe Flash player

Tehničkom Orepiću treba zabraniti da uopće dolazi na posao

 
 
Kad su na travnjaku Poljuda narisali kukasti križ, vjerojatno čak i prvi pisali smo kako je to bio neobično kompleksan zadatak za čije risanje su odgovorni Ranko Ostojić, Zoran Milanović, SOA (Dragan Lozančić)..., ako netko od njih, ili visokopozicionirani njihovi, u organizaciji risanja nije i sâm sudjelovao. Idejni tvorci svastike na Poljudu su bez ikakve dvojbe, što je dakako i veći zločin od samog čina. Put do svastike posebno je predano idejno trasirao bivši ministar Željko Jovanović, Srbin iz bosanske srpske republike, koji je u startu napao još jedan simbol - hrvatski jezik. Poslije je  mrtav 'ladan gledao kako se Srbi vesele paleći hrvatsku zastavu na stadionu u Beogradu. Kao hrvatski ministar.
http://media.newindianexpress.com/Flare-AP.jpg/2016/06/18/article3487573.ece/alternates/w620/Flare-AP.jpg
U slučaju svastike radilo se o napadu na nacionalnu sigurnost Hrvatske, napad na nju nacističkim simbolom. I ako zbog ničega već zbog toga je tadašnji šef SOA-e trebao otići, milom ili silom. Zato što se ni poslije, za mostaša i Oreškovića na vlasti ništa glede toga nije poduzimalo odgovorni su Tihomir Orešković, Vlaho Orepić, novi šef SOA-e Daniel Markić. Što se pak napada na Hrvatsku u Saint Etiennu tiče izravno su odgovorni u (ne)suradnji (nije koalicija, da se mostaši ne uvrijede) s francuskim sigurnosnim službama. Zamislite, u Francuskoj je izvanredno stanje već mjesecima, prijete im teroristi, prvenstveno rođeni Francuzi, udara Francuz na Francuza. Postoji, navodno, realna opasnost da netko pola stadiona digne u zrak, a na stadion im unesu – eksploziv! Ne mogu vjerovati!
 
Još je i aktualni šef SOA-e, koji nakon ovoga mora odmah odstupiti, francuski državljanin pa sa svojima sudržavljanima nije mogao spriječiti ovaj teroristički, tipično teroristički čin. Sve ostale ocjene o njemu su suvišne. Što bi bilo da je na stadionu bilo mrtvih, a izgleda kako je malo nedostajalo. O Orepiću ne ću trošiti riječi, tome bi trebalo zabraniti dolazak na posao za trajanja tehničke Vlade. I još ovo, policiju drži - Most, pravosuđe drži - Most, upravu drži - Most, a svako od ovih ministarstava na svoj način je moglo sudjelovati u sprječavanju terorističkog napada na Hrvatsku i Hrvate navijače iz  Hrvatske i iseljeništva. SOA-u drži Orešković, dakle opet Most. 
 
Danima se ovdje priča i piše kako se sprema napad, ideološki i medijski ga priprema esdepeov udrugarski jurišnik neki Mažić, uz debelu potporu Zorana Milanovića. U Čiovu visi „kilometarski“ transparent „dabogda krepali“ ili tako nekako, Čičak dan uoči upozorava što će se dogoditi, a mostaši ne djeluju. Što se preko mosta valja mogli su pitati nekoga Bauera iz Grizli komunikacija, a možda im je i rekao pa baš stoga nisu djelovali. Sve u svemu organizirati ovakav teroristički čin vrlo je zahtjevan zadatak, odvija se u inozemstvu pa je teži od famozne svastike. Ne postoji ni najmanja mogućnost kako bi to mogla sama učiniti „navijačka“ bagra, plaćenički ološ. Niti mu može osigurati čvrstu ideološku podlogu, niti ga je sama u stanju tehnički izvesti. Osim podrške u zemlji, mora imati i značajnu potporu izvana (događaj u Milanu itd.).
 
Što se Francuza tiče, oni su jednostavno pustili da se događaj odvije. Ostalo su pričice. Isto je ovo kao kad bi Hrvatska dala politički azil francuskim teroristima, a u svakom je slučaju potpuno antihrvatski čin, sad iz nehata ili hata, sasvim svjedno. Što li uopće radimo u takvoj Euniji.  Nema tu neke velike mudrosti - napadaju se simboli odavno, ovo vrijeme je doba poglavito sada rata protiv simbola. Ubiješ li Hrvatskoj simbole, Domovinski rat, branitelje…, a medijski je najvažnije - nogometu reprezentaciju, i još njih nekoliko - ubio si ju. Hrvatsku! Sada je to na djelu, zapravo već duže vrijeme. Vrijeme je takvo, a zapravo oduvijek i bilo: rat sa simobilma središte je bitke, bitke za opstanak.
http://faktor.ba/wp-content/uploads/2015/06/svastika-poljud.jpghttp://www.hkv.hr/images/stories/Davor-Slike/02/04/miklenic-mislim-da-milanovic-nece-mijenjati-ugovore-vatikanom-slika-611112.jpg
Nakon Miklenića Crkva se ne može popraviti ni kajanjem ni pokorom
 
Glavni bojevi s ovim simbolom Hrvatske počeli su za Milanovićeve vlasti iako i bez njega teku još od kasnih devedesetih. On je dopustio njihovo naglo rušenje, štoviše, poticao ga. Danas, subota 18. lipnja do podne Milanović se o ovome nije oglasio, znači podržava teroriste, uživa u paklu. Nisu se oglasile ni druge slične jugo-stranke, jugo-partije (HNS, (b)laburisti, IDS...). U svjetlu ovoga događaja možda se  nekima razbistri pred očima kako je na sličan način organizirano razaranje Domljubne koalicije, ustvari HDZ-a - Karamarko je samo prijenosnik, nebitan: i to uništavanje HDZ-a kao jednog od simbola obnavljanja suvremene hrvatske države, pri čemu je Most poslužio kao sredstvo. Najtragičnije je pritom što iza Mosta stoji i Crkva, što je postalo transparentno nakon Miklenićeva komentara u Glasu Koncila od 11. 6. 2016. pod naslovom „Izigravanje općeg dobra“. Pročitavši ga pomislio sam kako se odnekud (Raj, Pakao?)  pojavio Ivica Račan jer se komentar može svesti na jednu njegovu rečenici: „HDZ stranka opasnih namjera“. Poslije se Crkva ogradila prekršivši osmu zapovijed Božju, no ima ona narodna: ako laže koza ne laže rog. Bože, koliku je štetu učinila sebi, neprocjenjivu, teško će ju popraviti i kajanjem i pokorom. Pri kraju, što se to slaže? Pakao, a uzimajući u obzir nadolazeće izbore tek sada možemo očekivati pravu  političku „nestabilnost“.
 

Mato Dretvić Filakov

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Nedjelja, 31/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 967 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević