Get Adobe Flash player

Učinit ću sve da zaustavim ratifikaciju Istanbulske komvencijeNa sjednici Odbora za ravnopravnost spolova uoči Nacionalnog dana borbe  protiv nasilja nad ženama na kojoj su predstavnice ženskih lijevo - liberalnih udruga pozvale na hitnu ratifikaciju Istanbulske konvencije. Među njima najglasnije su bile Vesna Pusić, Jadranka Kosor, Neva Tölle i Ines Strenja Linić. Baš me briga što Vesna Pusić želi postati muško! Baš me briga što Vesna Pusić želi postati muško!
http://www.feral.news/wp-content/uploads/2015/10/804644_903349316415731_1011886558_n.jpg
Hrvoje Zekanović
 
Učinit ću sve da zaustavim ratifikaciju Istanbulske komvencije koje posebno prozivaju "konzervativne zastupnike i ultrakonzervativne udruge bliske Katoličkoj Crkvi" isključivo zbog razloga što se ne slažu s ratifikacijom Istanbulske konvencije. Obzirom da sam na sjednici bio jedini saborski zastupnik koji je u Saboru već govorio protiv usvajanja Istanbulske konvencije ove riječi shvatio sam kao napad na mene.      
 
Želim naglasiti da Hrast, a i ja osobno imamo nultu toleranciju na bilo kakav oblik nasilja, osobito na nasilje nad ženama i djecom. Kvalifikacije i insinuacije kako Katolička crkva negativno utječe na zaštitu žena od nasilja su krajnje neprihvatljive i uvrjedljive. Posebno me iznenadila izjava gospođe Pusić da želi postati muško, to je svakako njezina privatna stvar. Međutim takve izjave zbunjuju  djecu, jesu li rođenjem predodređeni da budu muško ili žensko ili to tek imaju izabrati. Protiv ovakvog načina komuniciranja sam itekako ja osobno, a i stranka Hrast.    

Također smatram da je korisno da postoji jedan "nadnacionalan" zakon koji bi kontrolirao ovo pitanje na razini Europske unije. Međutim, nakon što sam pažljivo pročitao Istanbulsku konvenciju, zaključio sam da ona ne donosi ništa novo po pitanju zaštite žena i djece, ali donosi nešto loše - rodnu ideologiju.
 

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Sviđa li vam se Tuđmanov spomenik Kuzme Kovačića?

Srijeda, 12/12/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 902 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević