Get Adobe Flash player

Recital je otvorio pjesnik Pejo Šimić iz Zagreba koji je krasnoslovio svoju pjesmu Hrvatskim Braniteljima

 
 
U organizaciji Hrvatske udruge Benedikt iz Splita i udruge veterana 4. Gardijske brigade iz Splita te predsjednice republlike Kolinde Grabar Kitarović kao pokroviteljice u subotu, 11. studenoga u sklopu tjedna sjećanja na Vukovar i Škabrnju u pastoralnom centru sv. Bono u Vukovaru prikazan je potresni dokumentarni film o Vukovaru, nakon čegaje gvardijam fra Ivica Jagić služio sv. Misu u crkvi Sv. Filipa i Jakova, najvećoj baroknoj u Hrvatskoj (58 m dugoj) te trećoj najvećoj (odmah iza zagrebačke, đakovačke katedrale). Nakon sv. mise u punoj dvorani pastoralnog centra sv. Bono održana je promocija zbornika Memento Poetica sa 30 pjesama autora posvećenih Vukovaru i Škabrnji, u nakladi nakladničke kuće Protuđer iz Splita.
Program je počeo uvodnom riječi glavnog urednika Zbornika pukovnika Mate Buljubašića a nastavio se himnom Lijepa Naša u izvedbi vis Gospe od Zdravlja iz Splita i minutom šutnje za pale branitelje. Recital je otvorio pjesnik Pejo Šimić iz Zagreba koji je krasnoslovio svoju pjesmu Hrvatskim Braniteljima i izmamio gromki pljesak u dvorani kao i Larisa Janičev Stojanović, Dragan Vranješ i Matea Miošić koja je  krasnoslovila pjesmu pokojnog Antuna Mladena Vranješa. Prisutne je razgalio svojim pjesmama pjevač Branko Čulić Vukovarac, Koji je na koncu s vis-om Gospe od Zdravlja iz Splita poveo pjesmu Bože čuvaj Hrvatsku a pridružila im se nazočna publika.
Na koncu se glavni urednik pukovnik Mate Bujubašić zahvalio pjesnicima, glazbenicima i domaćinima i pozvao na promociju 19. studenog u Split i 20. studenoga u Škabrnju. 
 

Ivica Luetić

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko će pobijediti u sukobu između Plenkovića i Brkića?

Petak, 19/10/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1047 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević