Get Adobe Flash player

Dodijeljene Plakete Zlatna kuna Komore Zagreb za 2016.

 
 
Nagrađeni Končar-Distributivni i specijalni transformatori, Hrvatska kontrola zračne plovidbe, TIM-Kabel, Drvoproizvod, Adoro i Radman Grupa, a posebna priznanja za obljetnicu osnivanja i uspješnog poslovanja dodijeljena Francku i Metal productu.
http://www.cityportal.hr/wp-content/uploads/2017/12/direktor-Hrvatska-kontrola-zra%C4%8Dne-plovidbe.jpg
“Nakon sedam godina u hrvatskom pa i zagrebačkom gospodarstvu bilježe se pozitivni trendovi, BDP je u drugom tromjesječju 2017. realno veći za 2,8% u odnosu na isto razdoblje 2016., a na području Komore Zagreb od ukupnih investicija u dugotrajnu imovinu u Hrvatskoj realizira se blizu 52%. Ohrabruju dobri rezultati u turizmu, na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije povećan je broj noćenja turista za 12% što je za 4% više od prethodne godine”, istaknuo je predsjednik Komore Zagreb Zlatan Fröhlich na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Komore Zagreb na kojoj se već tradicionalno dodjeljuju Plakete Zlatna kuna Komore Zagreb najuspješnijim tvrtkama s područja Komore Zagreb za izvrsnost u poslovanju u 2016. godini.
 
“HGK je u zadnje tri godine provela reforme, pod novim rukovodstvom racionalizirala komorsko unutrašnje uređenje i smanjila troškove te povećala izravne usluge i podršku svojim članicama. Obilježeno je 165 godina kontinuiranog rada, prevenstveno u zaštiti nacionalnih gospodarskih interesa, što je u ovo vrijeme ekonomske globalizacije posebno važno, a takvu poziciju Komori omogućuje javno pravni karakter u okviru kojega zastupa sve hrvatske poduzetnike”, istaknuo je Fröhlich te je naglasio brojne aktivnosti Komore Zagreb u Hrvatskoj i inozemstvu.
„Hrvatsko gospodarstvo u ozbiljnom je uzletu, a rast industrijske proizvodnje, turizma, izvoza, trgovine dobri su pokazatelji koji pružaju optimizam. Oporavku je značajno pridonio Grad Zagreb i Zagrebačka županije, gdje se kreira trećina BDP-a Hrvatske, posluje gotovo 40 posto od ukupnog broja poduzetnika i ostvaruje 60 posto ukupne dobiti. Ovdje je temelj naše cjelokupne ekonomije, a danas nagrađujemo najbolje od najboljih i ističemo ih za primjer drugima”, naglasio je predsjednik HGK Luka Burilović.
 
„Moraju se pojačati napori u provođenju reformi, javne uprave, državnih poduzeća, pravosuđa, a osobito u području obrazovanja, uvođenjem modela dualnog obrazovanja, kako bi se dobili kvalitetni i stručni radnici. “Potrebno je iskoristiti dobre trendove za stvaranje dugoročnih uvjeta rasta i sustizanja prosječne razine razvoja zemalja EU”, kazao je Burilović.
Grad Zagreb i Komora Zagreb dugi niz godina aktivno surađuju, pružaju stručnu i institucionalnu podršku poduzetnicima grada Zagreba i županije. Potporama se olakšava poslovanje i podupire poduzetništvo, obrtništvo, start up tvrtke, poduzetnička infrastruktura itd, istaknula je zamjenica gradonačelnika grada Zagreba i njegova osobna izaslanica Olivera Majić dodajući kako je grad Zagreb dao snažan doprinos jačanju i unapređivanju poduzetništva kroz programe i projekte u suradnji s drugim institucijama. „Svaki je uspjeh pojedinog poduzetnika uspjeh i cijeloga gospodarstva kroz rast, novo zapošljavanje te bolji životni standard“, istaknula je Majić.
 
“Konkurencija za dodjeljivanje Plaketa Zlatna kuna Komore Zagreb i ove je godine bila velika, a dobitnici su pokazali izuzetne poslovne rezultate u primjeni novih tehnologije, investicijama, izvoznim postignućima, zapošljavanju i inovativnosti. To je još važnije jer je poslovanje u uvjetima ekonomske krize, s kojom smo godinama bili suočeni, zahtjevalo vrhunske menadžerske sposobnosti upravljanja poslovnim procesima i usmjeravanja razvoja”, napomenuo je Fröhlich.
 
Plakete Zlatna kuna Komore Zagreb dodijeljene su najboljim tvrtkama s područja Komore Zagreb. U kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba, Plaketu Zlatna kuna za ostvarene poslovne rezultate u 2016. godini dobio je Končar - Distributivni i specijalni transformatori. U kategoriji velikih trgovačkih društava s područja Zagrebačke županije dobitnik je Plakete Hrvatska kontrola zračne plovidbe.
 
Prema ostvarenim poslovnim rezultatima u kategoriji srednje velikih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba, Plaketom Zlatna kuna Komore Zagreb nagrađena je tvrtka TIM-Kabel, a u kategoriji srednje velikih trgovačkih društava s područja Zagrebačke županije Plaketu je dobio Drvoproizvod iz Jastrebarskog. Tvrtka Adoro dobitnica je Plakete Zlatna kuna Komore Zagreb u kategoriji malih trgovačkih društava s područja Grada Zagreba, a tvrtka Radman Grupa iz Svete Nedelje dobitnica je Plaketeu kategoriji malih trgovačkih društava s područja Zagrebačke županije. Posebno priznanje HGK ove je godine dobio Franck za 125. obljetnicu osnivanja i uspješnog poslovanja, a posebno priznanje Komore Zagreb, dodijeljeno je Metal productu za 50. obljetnicu osnivanja i uspješnog poslovanja.
“Svako priznanje poticaj je za dobitnike, ali i one koji su bili blizu dobivanja nagrade, za nastavak dobroga rada i poslovanja, kroz suglasje vlasnika, menadžmenta i radnika u ostvarivanju vizija tvrtke i stvaranja nove vrijednosti”, istaknuo je predsjednik Uprave Končar D&ST-a Ivan Klapan. (a.f.)

Komentari   

-1 #1 Guest 2017-12-21 08:15
Što radi na slici taj tuđmanov komunistički apartčik Granić?
Pa zar se Hrvati nikada ne mogu riješiti partizanskih sinova?
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Jesu li hrvatske vlasti dobro postupile što su dozvolile da se u Muzeju Mimara slavio Dan agresorske "Vojske Srbije"?

Nedjelja, 24/02/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 939 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević