Get Adobe Flash player

"U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi"

 
 
Svima koji misle, govore i pišu kako u našoj državi ništa ne valja, kako propadamo, kako smo na dnu, kako su nas u svemu dobrome i lijepome prešišale sve države koje su pred par godina bile daleko iza nas, kako nam nema spasa…, kako se nemamo čemu nadati, niti veseliti, kako tu više ništa, pa ni molitva ne pomaže, preporučam da si ovu sliku uvećaju, isprintaju i stave u dnevni boravak ili blagovaonicu, za vrijeme ovih nadolazećih praznika.
http://www.hazud.hr/portal/wp-content/uploads/2017/04/17634479_1815476518774540_1664044692437636073_n1.jpg
Poznata je uzrečica (istina) kako slika govori više od tisuću riječi. Ova slika to zaista govori. Ne bih sliku interpretirala, jer nisam dovoljno obrazovana za to. Možete i sami zamisliti i pogoditi u kojem trenutku i gdje je nastala. Štogod zamislili ne ćete “faliti”. Ja mislim da je nastala u Saboru nakon izglasavanja Lex Agrokora. Predsjednik Vlade je i više nego zadovoljan, a gospođa ministrica je u totalnoj nirvani i obamrlosti. Istovremeno su je preplavili svi mogući osjećaji od ushićenosti i divljenja samoj sebi, svojim inovacijama i kreacijama, kao i dosad neviđenom postignuću, potpuno nesvjesnu kako se iz te euforije i pobjedonosnog šoka može svašta dogoditi u idućem vremenu, jer “kolo sreće se okreće”.
 
Ne želim biti zlokuki prorok i širiti nekakve mračne misli, pogotovo nakon Božićne poruke kardinala Josipa Bozanića, ali poznato je svima, naročito katolicima “u dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi”. Stoga, kako god vaš blagdanski stol bio siromašan, ne sramite ga se. Vi ste to pošteno zaradili svojim radom, što je na Božić na vašem stolu. Bilo bi dobro, poželjno i primjereno, da s onima koji imaju još manje od vas, podijelite radost Božića, ili za svojim stolom ili sa skromnim poklonom, makar osmijehom.
 

Ankica Benček

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Srijeda, 16/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 947 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević