Get Adobe Flash player

Trio je protiv i znanosti i obrazovanja, i protiv politike utemeljene na dokazima i činjenicama

 
 
Odgovor Pametnom, Ženskoj mreži i lezbijskoj udruzi
Prof. Matko Marušić uputio je odgovor stranci Pametno, Ženskoj mreži Hrvatske i lezbijskoj udruzi “Kontra” koje su u Slobodnoj Dalmaciji napale Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti osporavajući njezino priopćenje o rodnoj ideologiji. Odgovor prof. Matka Marušića, kojega je također objavila Slobodna Dalmacija, prenosimo u cijelosti:
http://genetics.thetech.org/sites/default/files/JH1Image1.jpg
Ovako otprilike izgleda protuprirodna formula "roditelja" 1 i "roditelja" 2!!!
 
TRIO VRIJEĐA A NE NUDI DOKAZE
U „Slobodnoj Dalmaciji“ od 30. prosinca 2017, na str. 9, stranka „Pametno“; Ženska mreža Hrvatske i Lezbijska udruga „Kontra“ napale su Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU) da „podržava vjerske fundamentaliste“ zato što je „nekakvo“ Znanstveno vijeće za obrazovanje i školstvo objavilo izjavu da se protivi ratifikaciji Istambulske konvencije. Trio pametno-Ženska mreža-Lezbijska udruga u cijelom priopćenju rabi ružne i uvrjedljive izraze, etiketirajući i Vijeće i druge ljude „vjerskim fundamentalistima“, za „izmišljanje rodne teorije“ i za „sramotne stavove preuzete od retrogradnih i dogmatskih klerikalnih udruga“, a izjavu nazivaju „skandaloznom i sramotnom“.
 
Ispod časti i pristojnosti
 
Na stranu što su sve te kritike potpuno neutemeljene, želim čitateljima „Slobodne Dalmacije“ reći da jezik i ton priopćenja nisu primjereni ni stranci, niti „Slobodnoj Dalmaciji“, a vjerujem ni jednoj udruzi u uljuđenom i demokratskom društvu.Uvjeren da je svakom pristojnom čovjeku ispod časti i kućne pristojnosti uzvratiti na isti način, pa ću reagirati tek jednim pristojnim pozivom. Naime, Trio u svojemu priopćenju kaže da se „Kao stranka snažno zalažu za razvoj znanosti i obrazovanja te uopće za politike utemeljene na dokazima i činjenicama“. Molim lijepo da čitateljima „Slobodne Dalmacije“ navedu sve znanstvene dokaze i činjenice da je rodna teorija znanstveno utemeljena. I neka, s argumentima tih dokaza, odgovore na sljedeća pitanja, javno, u istoj toj našoj „Slobodnoj Dalmaciji“:
 
1. Je li točno da rodna teorija uči da postoji a) rodni identitet, b) rodna ekspresija (očitovanje), s tim da u ljudskoj populaciji ima više od pedeset rodova, c) da je spol u populaciji ravnomjerno raspoređen u svim prijelazima od muškoga do ženskoga, d) da je spolna orijentacija (nagon za tjelesnim zadovoljavanjem) u populaciji ravnomjerno raspoređena u svim kombinacijama nagona prema istom i prema suprotnom spolu?
 
2. Je li točno da su u Kanadi zabranjene (društveno nepoželjne) zamjenice „on“ i „ona“, već da se mora govoriti „zhe“ i “zher” umjesto “he” („on“) i “her” („ona“)? Podržavate li da se isto napravi u Hrvatskoj?
 
Roditelj 1 i roditelj 2!!!
 
3. Podržavate li promjenu koja umjesto riječi „trudna žena“ uvede pojam „trudna osoba“ (kao u Velikoj Britaniji)?
 
4. Podržavate li promjenu pojmova u rodnom listu tako da se pojmovi „majka“ i „otac“ zamijene drugima, poput „roditelj 1“ i „roditelj 2“ (kao što je odmah učinjeno u svim zemljama koje su prihvatile rodnu teoriju)?
 
5. Jeste li suglasni s traženjem nevladine udruge Zagreb Pride, da se odmah ukinu muški i ženski zahodi i uvedu samo miješani? (Molim navedite i objašnjenje za to traženje.)
 
6. Podržavate li ideju da se zakonski dopusti promjena spola samo na zahtjev (bez obzira na biološki spol), bez medicinskoga pregleda osobe koja to traži, i znanstveno utemeljene liječničke preporuke?
 
7. Molim da navedete statističke dokaze da je obiteljsko nasilje nad ženama u Hrvatskoj a) u porastu i b) da je veće nego u Italiji, Sloveniji i Bosni i Hercegovini. (Vjerujem da na to pitanje kvantitativno i statistički dokazivo može odgovoriti tajnik stranke Pametno.)
 

Prof. dr. sc. Matko Marušić, https://narod.hr/hrvatska/prof-matko-marusic-odgovor-pametnom-zenskoj-mrezi-i-lezbijskoj-udruzi-trio-vrijeda-a-ne-nudi-dokaze

Komentari   

-1 #4 Guest 2018-01-28 04:41
TRIO VRIJEĐA A NE NUDI DOKAZE
U „Slobodnoj Dalmaciji“ od 30. prosinca 2017, na str. 9, stranka „Pametno“; Ženska mreža Hrvatske i Lezbijska udruga „Kontra“ napale su Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU)???

Pederuše napadaju HAZU??
To je HAZU i zaslužio.
Citat
-3 #3 Guest 2018-01-10 20:37
Ma bona Laslo, nisu oni poremećeni, mislim na te četokomunjare, oni samo za dobru lovu odarađuju svoje zadaće. I nikomu od njih ni dlaka da padne s glave, niti da im netko pripali trisku?
vdha2
Citat
+1 #2 puntar 2018-01-08 07:05
Roditelj 1 i roditelj 2 "rodne ideologije" su bolesni umovi.
Citat
+1 #1 Laslo Torma 2018-01-07 09:33
Ma, profesore Marušiću, neće Vam ti "jadnici" moći ništa odgovoriti, jer osim svojega perverznog podržavanja takvih perverzija, nemaju ništa pametno reći.5n68v
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li M. Bandić podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika zbog odlikovanja Budimira Lončara?

Petak, 22/02/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 857 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević