Get Adobe Flash player

SVRSTAVANJE - »Čista je manipulacija« da je netko manipulirao uvaženog akademika

 
 
Povlašteni akademiče Nemec!
Hrvatski fokusulaže ogroman napor da javnosti približi što stručnije kurikulnu reformu. Objavljuje vrijedne tekstove članova Znanstvenog vijeća HAZU-a za obrazovanje i školstvo kao i recenzije iz tzv. Crvene knjige, koja nema potporu Predsjedništva Akademije. To Vijeće, koje broji oko 150 članova, zbog Izjave o Istanbulskoj konvenciji pod posebnim je povećalom. Najavljene promjene u radu Akademijinih vijeća uperene su prvenstveno protiv tog Vijeća. Želi se izbjeći da Vijeće bez odobrenja Predsjedništva ne mogu objavljivati svoje stavove. Zabranjeno je članovima Vijeća da u javnoj komunikaciji navode da su članovi tog tijela.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/f/fb/David_Brutus.jpg/1200px-David_Brutus.jpg
Pa, zar i ti sine Brute?
 
Međutim zanimljiv je slučaj akademika Krešimira Nemeca koji je otvoreno ustao protiv Izjave vijeća o Istanbulskoj konvenciji (Večernji list, 27. veljače 2018.). On je rekao da se oštro protivi iznesenim stavovima. Posebno naglašava da nije prisustvovao ni jednoj sjednici Vijeća u protekle dvije godine, od kada ono radi. A deklarira se kao član Vijeća. Iz pouzdanih izvora se saznaje da su nezadovoljni članovi Vijeće počeli podnositi ostavke, odnosno uopće ne sudjeluju u radu tog tijela.
 
Hrvatski fokusobjavom tekstova o toj temi, svjedoči da Hrvatska još ima mislećih ljudi. To nije poželjno, pogotovo ako su oni dio nekog Akademijinog tijela. Do sada se to Vijeće nije nametnulo kao tijelo čije se opravdane primjedbe prihvaćaju. Postavlja se pitanje čemu se pojedinci uopće angažiraju, kada Vijeće nema prave podrške ni u Akademiji. Posebno nije prihvaćeno kao korektiv u ekspresnom provođenju nekih zamisli u MZO-a. Pa čak ni tako benignih prijedloga kako hrvatski nije ispravan naziv kurikularna reforma, već kurikulna (ne kurikulska).
 

Pavao Blažević

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Sviđa li vam se Tuđmanov spomenik Kuzme Kovačića?

Subota, 15/12/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1202 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević