Get Adobe Flash player

Muče nas i tlače, zabranjuju ono što je naše

 
 
Žele nam uzeti, sve što je izvorno i naše, a ostaviti nam komunističko znakovlje, kao da je to ikada bilo naše. Teško da je bilo Hrvata, koji nije s tugom primio vijest, o zabrani starohrvatskoga pozdrava ZA DOM SPREMNI. Teško, da ima puno onih, kojima je Titina zvijezda petokraka bila draga i mila. Nju nam zabranili nisu, a sve zato, da nas više boli, jer sa Titinom petokrakom činili su ubojstva i mnogim Hrvatima nanosili boli.
https://image.jimcdn.com/app/cms/image/transf/dimension=769x10000:format=gif/path/s319d60b91bab9cff/image/icee985d653b46101/version/1366933977/image.gif
Hrvat, opet tužan, stoji na pragu domovine svoje, u kojoj mu sudbinu neki drugi kroje. Ima li pravde i mira, za one, koji žele samo domovinu svoju koju sanjali su pradjedovi naši. I stalno nam drugi sudbine kroje i govore što je za nas najbolje. I dok Hrvat svoju domovinu sanja i misli da je ima oko nas opet neka tmina. Mnogi su za domovinu sve svoje dali, a opet, kao da smo bez nje ostali. Ništa nije kako Hrvat hoće, kako stoljećima sniva da ima svoju domovinu i malo mira. Hrvat je za svoj dom spreman sve svoje dati, ali nije spreman bez Hrvatske ostati.
 
Kakvi su to ljudi, često se s tugom pitam, dok slobodnu svoju Hrvatsku snivam, kad može rušiti domovinu moju, i još u njoj blagodati uživati. Hrvat, opet nije svoj na svome, jer ništa nije, onako kako je sanja prije, dok je svojim životom branio slobodu svoje domovine. Koliko još svratišta mora proći, da bi do slobode mogao doći. Bleiburg tu je rana nas Hrvata, ubijenih jer su slobodnu Hrvatsku sanjali. Za dom svoj bili spremni i život dati. Koje li tuge, da nam opet sudbinu kroje, oni koji ubili su naše heroje. Ima li igdje takove boli, kao kod Hrvata, koji svoju domovinu voli. Stratišta svuda oko nas, kosti nesahranjene, kosti razbacane za koje nikada nitko, kažnjen nije bio. Ubijeni su samo zato, što su svoju domovinu htjeli. I danas  u našoj naoko slobodnoj domovini, opet neki drugi upravljaju nama, i opet Hrvat stoji, i pati, dok nam drugi sudbinu kroje i zabranjuju ono što je naše, i što Hrvat voli.
I neka čine što žele, al' Hrvat će uvijek ZA BOGA I NAŠU LIJEPU - SPREMAN biti, slobodnu je sanjati i u srcu je nositi.
 

Slavica Vučko

Komentari   

-2 #1 Guest 2018-03-05 08:26
Slavice, jeste li vidjeli neumoljivo i prazno lice supečkog "akademika" Kusića?
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Zašto birači HDZ-a, članovi i simpatizeri, ne će u nedjelju dati svoj glas Plenkovićevom HDZ-u?

Četvrtak, 23/05/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 955 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević