Get Adobe Flash player

MLADI ČUVARI HRVATSKE BAŠTINE - Zajednički uspjeh Hrvata iz Tavankuta i Josipdola

 
 
GLAGOLJSKI KALENDAR za 2020. godinu projektna je aktivnost u eTwinning projektu Glagoljamo koju su proveli učenici OŠ „Josipdol“iz Josipdola i OŠ „Matija Gubec“ iz Tavankuta pod voditeljstvom mentorica Morene Rendulić, Andreje Matijašić i Mirjane Grubišić.
https://ogportal.com/wp-content/uploads/2020/02/glagoljica-pu%C4%8Dko-ist-800x445.jpg
Kalendar je rezultat istraživanja hrvatske materijalne i nematerijalne baštine i učenja starog hrvatskog pisma glagoljice koje su učenici realizirali kroz izvannastavne aktivnosti u okviru Školskih kurikula te  izvanškolskih aktivnosti uz potporu Dobrotvornog podupirajućeg društva „Sveti Ivan Pavao II.“ te Župe Blažene Djevice Marije od Čudesa iz Oštarija.
 
U izradi kalendara sudjelovali su i učenici OŠ Matija Gubec Tavankut koji pohađaju redovitu nastavu na hrvatskome jeziku te učenici koji slušaju izborni predmet Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture, ali i članovi Kulturno-umjetničkoga društva Vladimir Nazor iz Sombora koji u prostorijama Hrvatskoga doma Vladimir Nazor Sombor pohađaju izvanškolsku aktivnost Hrvatski jezik s elementima nacionalne kulture.
https://ogportal.com/wp-content/uploads/2020/02/87450374_198114141256768_3040114432068812800_n.jpg
Učenici OŠ Matija Gubec Tavankut imali su priliku posjetiti Ogulin i Oštarije te sudjelovati u studenome 2018. godine na radionicama glagoljice koje su za njih pripremili njihovi prijatelji Maći oštarski glagoljaši.
Oduševljeni posjećenim radionicama, tavankutski su se učenici i sami dali u istraživanje najstarijega hrvatskoga pisma te su pod vodstvom nastavnice hrvatskoga jezika Morene Rendulić sudjelovali u izradi ovogodišnjega kalendara.
Mjesece su popratili slikovnim prikazima različitih znamenitosti i običaja svojstvenih hrvatskome narodu i njihovome kulturnom krugu. (m.g.)

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Utorak, 02/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1248 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević