Get Adobe Flash player
Pupovac nas pravi bilmezima

Pupovac nas pravi bilmezima

Miloradov izlet u Bačku Palanku je gori od svih glupih...

Tko je filmski redatelj Vinko Brešan?

Tko je filmski redatelj Vinko Brešan?

Jela Godlar: Crkva je u vrijeme NDH institucionalno bila na strani te...

Lideri se stvaraju

Lideri se stvaraju

Iskreno ne znam tko su uspješni lideri...

Poturica i najogavnije srbijanske laži

Poturica i najogavnije srbijanske laži

Šezdesetih godina u Jasenovcu je pronađen samo 481...

 • Pupovac nas pravi bilmezima

  Pupovac nas pravi bilmezima

  četvrtak, 10. siječnja 2019. 08:15
 • Tko je filmski redatelj Vinko Brešan?

  Tko je filmski redatelj Vinko Brešan?

  četvrtak, 10. siječnja 2019. 08:09
 • Lideri se stvaraju

  Lideri se stvaraju

  četvrtak, 10. siječnja 2019. 08:03
 • Poturica i najogavnije srbijanske laži

  Poturica i najogavnije srbijanske laži

  ponedjeljak, 07. siječnja 2019. 10:37
 • Porfirije Perić - četnički kantautor iz Chicaga

  Porfirije Perić - četnički kantautor iz Chicaga

  četvrtak, 10. siječnja 2019. 07:57

Mješoviti brakovi za Bošnjake muslimane su – zločin!

 
 
Bošnjaci, najglasniji zagovornici cjelovite Bosne i Hercegovine u njenim nacionalnim i vjerskim razlikama, zapravo su najbrutalnije njene ubojice, upravo zbog te šarolikosti u posebnostima. I nisu Bošnjaci samo ubojice multinacionalne i multireligijske, nacionalno i vjerski, prisilnom turskom islamizacijom pokorenih kršćana, išarane Bosne i Hercegovine, već su to bili u prošlosti i Neopredijeljeni, i Turci, i muslimani, i Muslimani, i beha muslimanski Jugoslaveni. I svi oni koji su pjevali, i pjevaju po zemlji pjesmu Turskoj, "Turska je naša mati tako je bilo i tako će ostati", „Od Tirane pa do Trsta ne će bit ni jednog krsta", "Bliži nam je desetine tisuća daleki Iranac ili Turčin, negoli u susjedstvu Hrvat ili Srbin".
https://i.pinimg.com/originals/dd/b7/6e/ddb76ea49968d4b9131467169b5886e4.jpg
Sve od pada zloglasnog, na žalost za počinjene zločine genocida i konfesiocida još uvijek nekažnjenog otomanskog carstva, njegova naslijednika Turske, u kontinuitetu traje muslimansko ubijanje i rušenje šarene Bosne i Hercegovine, farbajući je svakim danom u sve zeleniju boju. Nikada se taj nacionalno još uvijek samotražeći narod nije odrekao, a još manje osudio turski danak u krvi, čime potvrđuje staru izreku stradalničkog katoličkog naroda u pokorenoj Domovini, "Poturica goru od Turčina". Ovu izreku, ovu beha istinu trebao bi hrvatski narod svaki dan ponavljati i učiti, jer ona je i danas aktualna kao i u prošlosti, koja se vraća na beha prostore.
 
Od svih dosadašnjih ostataka turske prošlosti, od Neopredijeljenih, Turaka, muslimana, Muslimana, beha muslimanskih Jugoslavena, današnji Bošnjaci su najradikalnije, najpodmuklije ubojice Bosne i Hercegovine u njenim posebnostima i razlikama. Dolazak mudžahedina i vehabija u građansko-vjerski beha sukob za teritorij, afganistanizirao je i pakistanizirao, iranizirao i osmanizirao Muslimane, kasnije Bošnjake. Brutalnosti ubijanja i masakriranja, silovanja i progona katolika Hrvata sa svih prostora kojima su prošli ti zlikovci, razotkrio je pravo lice Bošnjaka, i cilj kojem vode Bosnu i Hercegovinu. U nametnutom i nepravednom miru, u kojem vide svoje vrijeme za konačno osvajanje sada većeg a kasnije i manjeg entiteta, zapucali su na sve ono što je Bosnu i Hercegovinu  činilo svjetskim unikatom šarenila crkava, džamija i sinagoga jednih pokraj drugih.
 
Tamo gdje su oskrnavili katoličke crkve u džihad ratu, u daytonskom nemiru nastavljaju dalje sa njihovim rušenjima, Putičevo, Dolac, Guča Gora, Bukovica, svirepim ubojstvima hrvatskih povratnika. Zapjenušeno poput današnjih islamista u Pakistanu koji traže ubojstvo kršćanke Asije Bibi koja je „vrijeđala“ islam, na način što je donosila vodu muslimankama koje su radile na polju, kršćanima se zabranjuje i izgovoriti riječ islam, bošnjački radikalisti upadaju u crkve uz povike Alah uekber, ovo je Turska. Na posebno žestokom udaru pakistaniziranih Bošnjaka našli su se muslimanski miješani brakovi s kršćanima. Rat je nastavljen poslije rata, i to protiv najranjivije kategorije svakog društva napose tako trusnog kakvo je bosanskohercegovačko. Naime, odmah dok se nije ni oružje ohladilo 1996. godine Rijaset Islamske Zajednice u BiH izdaje knjigu pod nazivom "Mješoviti brakovi". Namjena i namjera joj je bila, i jest, marginaliziranje i agresija na djecu rođena u mješovitim brakovima. Ispod svake civilizacijske razine ta djeca su nazivana pogrdnim i uvrijedljivim imenima, duduzima, tokmacima, bezbojnima, kopiladima, djeci koja ne zavrijeđuju mjesto u društvu.
 
Iako je silovanje u civiliziranom i demokratskom svijetu jedan od najtežih i najkažnjivijih zločina, za pisca knjige "Mješoviti brakovi" i Islamsku Zajednicu, djeca iz mješovitih brakova su daleko teži zločini za bošnjačko-muslimansko društvo i u tom kontekstu pišu: „Mada su nam svima ova silovanja teška, nepodnošljiva i neoprostiva, ona su sa stajališta islama lakša i bezbolnija od mješovitih brakova, djece i prijateljstva iz njih”.
 
Za Bošnjake muslimane znači najteža kaznena djela silovanja, bilo u ratu ili miru lakša su i oprostivija od sklapanja mješovitih brakova. Sada biva jasnije zašto u muslimanskom svijetu se gotovo ne kažnjava zločin silovanja, zbog čega je tako na neki način svakodnevna pojava čak i na javnim mjestima i u javnom gradskom prijevozu? Takvo bošnjačko tumačenje, dijelom i opravdavanje napose - jer pisanje dolazi iz vjerskih muslimanskih krugova - a oni su u islamskom svijetu alfa i omega, zločina silovanja razotkriva i sliku budućeg uređenja Bosne i Hercegovine kakvog joj spremaju i sad političkim silovanjem nameću. Ako su mješoviti brakovi za Bošnjake muslimane zločin, a očito da jesu, i to neusporedivo gnjusniji, neprihvatljiviji i od zločina silovanja, kako onda vjerovati u njihovu lažnu politiku moguće održive multinacionalne i multireligiozne Bosne i Hercegovine. Sve više sami otkrivaju svoje opasne namjere kada se na ovakav način bore za cjelovitu multi kulti beha zajednicu.
 
Kakav rezervat su u takvoj zajednici namijenili djeci iz mješanih brakova? Kakav njihovim roditeljima? Etiketirati djecu tako pogrdnim imenima, samo zato što su iz mješovitih brakova, znači nepriznavanje i njihovih roditelja u njihovom nacionalnom i vjerskom identitetu. A to znači da Bošnjaci muslimani priznaju samo čistu muslimansku Bosnu i Hercegovinu, sa čistom islamskom vjerom i za sve što je izvan tih okvira nema mjesta u bošnjačkom beha entitetu. Biti protiv nemuslimana i neislama, pa i na ovakav način marginaliziranja djece iz mješanih brakova, najjača je i nepremostiva podjela Bosne i Hercegovine po nacionalnim i vjerskim granicama. Odnosno to je prijeratna, ratna i poratna muslimansko bošnjačka politika, rat za čistu islamsku beha Džamahiriju. Prije „proizvodnje" te hidrogenske bombe na toj europskoj periferiji potrebno je Bosnu i Hercegovinu mirnim putem podijeliti na nacionalne i vjerske entitete, bošnjački, srpski i hrvatski.
 

Vinko Đotlo

Muslimanska politička elita sve čini da Federaciju BiH pretvori u islamsku državu

 
 
Sve što je Bakir Izetbegović kao političar (pa i predsjedatelj Predsjedništva BiH) do sada napravio i izrekao bilo je u raskoraku sa zdravim razumom, pa i nelogično i kontraproduktivno za BiH do koje mu je tobože toliko "stalo". I u tom smislu Milorad Dodik sasvim sigurno gori biti ne može, kakav god da jest. Tko god ima imalo zdrave pameti, jasno mu je da se cjelovitost i stabilnost bilo koje zajednice ili zemlje ne može graditi na konfliktu i sukobu. Iz strategije "što gore to bolje" može se izroditi samo kaos. A upravo tako se ponaša svita iz SDA, usput se cinično zaklinjući u cjelovitu BiH. Vezujući se za Tursku i diktatora Erdoğana i uporno kvareći odnose s druga dva konstitutivna naroda, prvaci ove stranke su bez ikakve sumnje, glavni destabilizirajući čimbenik zemlje u kojoj ionako ništa ne funkcionira. Ali, to im ni malo ne smeta da i dalje "popuju" drugima i glume "čuvare" države, "spašavajući" je od druga dva naroda.
https://armedia.am/static/news/b/2016/10/40989.jpg
“U vrijeme hegemoniziranja Srbije i Hrvatske i miješanja u unutarnje poslove BiH sebično je i neodgovorno izbaciti (iz vlasti) pobjednike iz bošnjačkog korpusa”, izjavio je Izetbegović u četvrtak (27. 12. 2018.) na konferenciji za novinare u Sarajevu. (https://kamenjar.com/izetbegovic-sda-mora-biti-u-vlasti-radi-mijesanja-hrvatske-i-srbije-u-unutarnje-stvari-bih/) Tko o čemu, Bakir o "hegemoniji" susjeda i "miješanju u unutarnje stvari". Tzv. Bošnjaci su kao i uvijek "bezgrješni" i "bez mane"!? Nepoštivanje Ustava BiH i tiha revizija Daytona za njih su sasvim "normalna pojava"!? Uvrjedljive poruke i omalovažavanje druga dva naroda također su "normalni" i po njima se (valjda) uklapaju u tu politiku "integriranja" BiH. Gaženje temeljnih nacionalnih i građanskih prava Hrvata kao (po Ustavu) konstitutivnog i jednakopravnog naroda, isto je tako "normalno"!? "Normalno" je i to da turski diktator Erdoğan (koji se u svojoj zemlji ponaša gore nego bilo koji sultan u vrijeme vladavine Osmanlija) prijeti, javno i otvoreno, kako je činio primjerice, pred Opće izbore u BiH, srpnja 2014. godine, kad je pred mnoštvom svojih sunarodnjaka Bosni i Hercegovini, njezinim susjedima i svjetskoj javnosti uputio vrlo jasne poruke:
 
"Kunem vam se velikim Alahom, dok sam ja živ, ako bi itko na bilo kakav način dirnuo Bošnjake, imao bi protiv sebe sto milijuna Turaka…I zato se nemojte čuditi kad turski ratni brod uplovi u Neum, jer to je naš znak i podrška suverenitetu BiH", zaprijetio je turski predsjednik i dodao kako Turci sebi nikad neće oprostiti što su svoju braću Bošnjake u prošlosti "bez ikakve zaštite Austrougarske predali neprijatelju". Sve je to popraćeno pljeskom i gromoglasnim klicanjem "Allahu Akbar!" (https://www.vecernji.ba/vijesti/cijela-je-turska-spremna-braniti-bosnjake-u-bih-950061)
 
Turski predsjednik nije zaboravio spomenuti i genocid nad muslimanima u BiH, (koristeći to kao "argument" za njihovu "obranu"), ali je pri tomu očito "zaboravio" da je on zadnji koji bi imao pravo spominjati genocid, budući da je upravo njegova zemlja počinila prvi genocid u novijoj povijesti (u svjetskim razmjerima) nad Armencima, pri čemu su gotovo uništili taj narod - pobili preko 1,5 milijun a ostale raselili. Veliki zločin nad Armencima koji su jedan od najraseljenijih naroda na svijetu (zahvaljujući prije svega Turcima), Turska nikad nije priznala. I danas dijeli lekcije drugima. No, što bi se dogodilo da je politički lider bilo kojega od dva susjedna naroda izrekao ono što je Erdoğan na spomenutom skupu pred Opće izbore u BiH, te 2014. godine?
 
Misle li u Sarajevu da su svi oko njih gluhi, slijepi i nesvjesni onoga što se događa? Može li se huškačkom retorikom i stalnim izazivanjem krize stabilizirati BiH? Je li to put normaliziranja stanja i stvaranja neophodnih uvjeta za funkcioniranje države? Do kada će muslimansko političko vodstvo ovako očigledno, drsko i beskrupulozno voditi kampanju protiv druga dva naroda s ciljem ostvarivanja svojih egoističnih interesa, pa i po cijenu ratnih sukoba - i najava turske invazije!? Misle li oni da će ta dvostruka mjerila i očita diskrepancija između onoga što govore i načina na koji se ponašaju, od strane druga dva naroda biti tek tako prihvaćeni? Kad s drugog kontinenta, jedan tiranin, diktator i zločinac, sljedbenik osmanlijskih ideja i predsjednik države s kojom Europa ima krvavo iskustvo višestoljetnih ratova, ovako otvoreno prijeti (najavljujući agresiju!) to je potpuno "legitimno", a kad Hrvatska kao potpisnik i jamac Daytonskog sporazuma traži provođenje istoga, načelno se zalaže za poštivanje Ustava BiH i osiguranje jednakopravnosti konstitutivnih naroda, oko toga se diže graja u Sarajevu i svaka se izgovorena riječ tumači kao "miješanje u unutrašnje stvari BiH"!?
 
Razina drskosti koju pokazuje muslimanska politička elita u nastojanju ostvarivanja svoga prioritetnog političkog cilja: pretvaranja Federacije BiH u islamsku državu, zapanjujuća je. Uzmemo li u obzir samo ono što je u mandatu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH (u osam mjeseci - od 17. ožujka do 17. studenoga 2018.) izgovorio Bakir Izetbegović, a što krme s pomijama pokusalo ne bi - kako narod kaže - potpuno je jasno s kime Srbi i Hrvati imaju posla. Od izjava o "nepostojećim narodima" (Srbima i Hrvatima) koji su po njemu "izmišljene nacije" (a jedino je "bošnjačka nacija" ona "prava", mada se, kako je dobro poznato "izrodila" iz "Muslimana" - koji su umjetno "proizvedeni" političkom odlukom CK SK BiH iz svibnja 1968. godine iz vjerske skupine u "narod" i proglasila svoje postojanje tek prije nešto više od 25 godina, kolovoza 1993. godine na Prvom bošnjačkom saboru u Sarajevu), do onih po kojima je njegov rahmetli babo Alija "Bosnu i Hercegovinu ostavio u amanet Erdoganu" kojega je "poslao Bog" (kako bi "zaštitio" BiH i islam u ovom dijelu Europe) i monstruoznih tvrdnji o "agresiji" što ju je na BiH "izvršila Hrvatska s ciljem njezine podjele"; sve što je Bakir Izetbegović do sada izgovorio vezano za odnose BiH i njezinih susjeda, objektivno je bilo upereno protiv interesa te zemlje i naroda koji u njoj žive.
 
I kad se netko takav na kraju javlja u ulozi "zaštitnika" i "jamca" mira i stabilnosti BiH, onda se to ne može shvatiti drugačije nego kao vrhunski cinizam. SDA kao radikalna muslimanska politička organizacija koja je od početka krize na prostoru bivše SFRJ i svoga utemeljenja dolijevala ulje na vatru i provocirala sukob da bi se potom uvukla u mišju rupu i dopustila srpskom agresoru da se razmaše (od istočne Hercegovine do Bijeljine i Zvornika - dok je njezin lider Alija Izetbegović proglašavao "neutralnost" i poručivao putem medija: "Ovo nije naš rat"), a potom krenula u kuknjavu, žalopojke i propagandu o muslimanima kao jedinim žrtvama u ratu - umjesto da se za svoj narod bori, stranka pod čijim su vodstvom etnički čišćeni i osvajani hrvatski prostori uz počinjenje stravičnih masovnih zločina, stranka koja je u BiH dovodila najgore krvoloke iz islamskih zemalja - mudžahedine - uz pomoć kojih je metodom genocida čistila prostor na kojemu je trebala biti uspostavljena prva islamska država u Europi, stranka koja se nikad nije odrekla svoga velikomuslimanskog projekta, stranka koja je od svoga utemeljenja bila premrežena agentima KOS-a što ih je Aleksandar Vasiljević slao iz Beograda kako bi odrađivali ono što im je naloženo, stranka koja je ogrezla u kriminalu i zločinu kao ni jedna druga u BiH (o čemu javno govore godinama unatrag mnogi njezini bivši visokopozicionirani dužnosnici i operativci državnih sigurnosnih službi - pa i AID-a) i koju se slobodno može nazvati uporištem velikomuslimanske ideologije - sebe stavlja u ulogu dežurnog "čuvara" BiH!?
 
Da nije jadno, žalosno i tragično, bilo bi smiješno. Hrvati nemaju drugoga puta nego izboriti se za svoja prava. Ne dopustiti da ih se izbriše s prostora Bosne i Hercegovine na kojima su njihovi korijeni. Hoće li to biti moguće u okviru cjelovite BiH (koja istini za volju cjelovita nije ni sada), ili će se zbog ovakvih odnosa u zemlji Daytonski sporazum (čije su brojne bitne odredbe već revidirane proteklih godina) morati ustupiti mjesto nekom drugom rješenju, pokazat će vrijeme. Republici Hrvatskoj, koja je jedan od jamaca sporazuma u Daytonu i čija je ustavna obveza skrbiti o svomu narodu u BiH, nitko, pa ni Bakir i Erdoğan, to zabraniti ne mogu. Koliko god glasni bili. Oni koji danas prizivaju Osmanlije i nude im Bosnu i Hercegovinu, najmanje su pozvani određivati drugima kako će se ponašati i što će činiti u zaštiti svojih vitalnih nacionalnih interesa.
 

Zlatko Pinter

Hrvatska je vojska više puta spasila BiH od srbijanske agresije

 
 
Poštovani gospodine Schwarz-Schilling,
Poštovani gospođe i gospodo koji ovo čitate,
sa zgražanjem smo pročitali Vaše pismo, koje ste skupa s Vašim bivšim kolegama visokim predstavnicima za Bosnu i Hercegovinu Bildtom i Ashdownom uputili Europskoj komisiji. Vi kritizirate da se Hrvatska miješa u unutarnje stvari Bosne i Hercegovine time što izbor Željko Komšića za hrvatskog predstavnika u kolektivnom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine naziva nelegitimnim. Vaše daljnje opaske dadu se izvesti iz ovog stava.
http://fenix-magazin.de/wp-content/uploads/2018/03/stjepandic-6-660x330.jpg
Josip Stjepandić
 
Čudan nam je taj stav pogotovo kad imamo u vidu Vaše pismo uredništvu dnevnika “Die Welt” od 14. 6. 2011, u kojem ste kao insajder s oduševljenjem naveli kako je hrvatska vojska godine 1995. Bosnu i Hercegovinu spasila od totalnog poraza i još jednog genocida od strane nadirućih Srba. Što bi ostalo od Bosne i Hercegovine te napose bihaćke enklave da se predsjednik Tuđman u tim sudbonosnim godinama nije vodio svojom proročkom vizijom, nego naputcima Carla Bildta i Paddyja Ashdowna?
 
Neovisno o postupku izbora u Predsjedništvo BiH za nas je potpuno nerazumljivo da se zauzimate baš za Željka Komšića, koji je tu dužnost već obnašao u dva ranija mandata te iza sebe ostavio spaljenu zemlju, jednako kao i visoki predstavnici Bildt, Ashdown, Petritsch, Schwarz-Schilling, Inzko. Kao što je danas javljeno, mudri Bošnjaci poput Šaćira Filandre, dekana Fakulteta političkih znanosti u Sarajevu, smatraju Komšićev izbor „nekulturnim i nepoštenim“ te prosvjede Hrvata posve opravdanim. Željko Komšić se nije samo pokazao kao tipičan titoistički janjičar, koju svoju opstojnost opravdava krutom politikom protiv hrvatskoga naroda, kojeg navodno predstavlja, nego se u protekloj izbornoj kampanji čak istakao krajnje vulgarnim ispadima protiv hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Takav prostak ne bi smio nastupiti ni na kakvom njemačkom kirvaju, da o visokoj politici ne govorimo, a svaki pristojan europejac, među koje i Vi spadate, morao bi ga izbjegavati kao kugu!
 
Dok njemačka manjina u Belgiji, gdje čini manje od jedan posto stanovništva, raspolaže TV kanalom na svome jeziku, Hrvatima, jednom od tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini, uporno se uskraćuje pravo na jezik, medije i vlastite strukture. Na žalost, Vi ste tome osobno doprinijeli kao Visoki predstavnik. Glede ishoda izbora za hrvatskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine, činjenično stanje je potpuno drukčije nego što ga Vi predstavljate.
Kako pokazuje usporedba glasova koje su dobili dva hrvatska kandidata Dragan Čović i Željko Komšić, potonji je svoje glasove dobio od Bošnjaka te tako kao tobožnji predstavnik Hrvata zauzeo mjesto u tročlanom Predsjedništvu Bosne i Hercegovine. To je manipulacija, koja nema mjesta u pravnoj državi! Europski sud za ljudska prava proglasio je Izborni zakon protivnim Konvenciji o ljudskim pravima (Pritužba Sejdić-Finci, presuda od 22. 12. 2009).
 
Bošnjaci su gotovo četverostruko brojniji od Hrvata te si tako mogu – vođeni odgovarajućom kampanjom – čak priuštiti luksuz izbora sebi podobnog Komšića, kojeg Hrvati odbijaju, za člana Predsjedništva, što su već po treći put učinili. To nije u duhu Daytonskog sporazuma, kojeg je Hrvatska (tada zastupljena po Vama hvaljenim predsjednikom Tuđmanom!) kao jedna od stranaka supotpisala. Stoga Hrvatska ima pravo a po svome Ustavu i obvezu brinuti se za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini, jer su Hrvati tamo najstariji od tri konstitutivna naroda. Isto tako Grad Mostar već godinama nema demokratski legitimiranu vlast, jer bošnjačko vodstvo – podupirana i djelomično upravljano iz Ankare – svaku promjenu koja im ne odgovara jednostavno blokira. Kakav smisao ima dužnost člana Predsjedništva iz redova Hrvata, ako se tu osobu nameće protiv volje tih istih Hrvata? Molimo objasnite širokoj europskoj javnosti to protuslovlje te ovo cinično postupanje predstavnika Europske Unije.
 
Vaš poticaj za „Kandidatski status Bosne i Hercegovine“ molimo nemojte više ponavljati, ako se ne želite učiniti potpuno smiješnim. Bosna i Hercegovina nije spremna za članstvo u Europskoj uniji, jer je još daleko od vrijednosti, koje utjelovljuje EU. Bosna i Hercegovina još je država bezakonja, podijeljena u dva dijela: U entitetu „Republika srpska“, koji je danas izložen jakom srbijanskom i ruskom utjecaju, Srbi su etničko čišćenje gotovo potpuno proveli tijekom rata 1992.-1995. i sada zadržavaju to stanje. U entitetu „Federacija Bosne i Hercegovine“, gdje na žalost i Erdogan upravlja procesima, masivno se prakticira potiskivanje neželjenih hrvatskih sugrađana od Bošnjaka (Muslimana) zu pomoć represije te krađe identiteta. Tamo džamije, koje financiraju Turska te arapske zemlje, niču iz zemlje poput gljiva, a tvornice, gospodarski objekti i infrastruktura se zanemaruju. Zemlju se islamizira, a politička Europa to samo nezainteresirano promatra. Neka su mjesta poput Maoče (https://www.br.de/mediathek/video/im-salafisten-dorf-gornja-maoca-in-bosnien-und-herzegowina-av:5a3c53400b641e00186e4b46) te Bosanske Bojne (https://www.welt.de/politik/ausland/article151550731/In-Bosniens-Einoede-rekrutiert-der-IS-seine-Krieger.html) pretvorena u islamističke centre. Očigledno se priprema sljedeći ratni sukob. Danas su Hrvati u Bosni i Hercegovini jedino vezivo tkivo, koje ovu zemlju drži od ponovnog raspada.
 
Nerazumljivo nam je kako to Vi ne razumijete, iako vrlo uzdržani i prema Muslimanima prijateljski nastrojeni njemački mediji o tome otvoreno izvješćuju: „U bosanskoj zabiti Islamska država regrutira svoje ratnike“.
Kardinal Puljić, nadbiskup sarajevski, često citira staru grožnju veleposlanika jedne poznate europske nuklearne sile: „Vi Hrvati morate se ili asimilirati ili nestati iz Bosne i Hercegovine.“ Nije teško taj diplomatski izraz pripisati jednoj europskoj državi. Takav cinizam preostalih 27 država ne bi smjele prihvatiti te bi morale aktivno djelovati protiv toga. Ostaje nam nejasno, za što se Vi zapravo zalažete. Trebaju svi Hrvati pristupiti salafistima, prijeći na islam ili možda čak postati zloglasnim janjičarima? Želite li prostor „Republike srpske“ zauvijek prepustiti četnicima, koji su već jednom počinili genocid?
 
Trebali biste znati da je Željko Komšić najprije iz svog ureda člana Predsjedništva BiH uklonio zastavu hrvatskog naroda te postavio portret Josipa Broza Tita, bivšeg jugoslavenskoga diktatora i masovnog ubojice. Kao što je poznato, Titov krvavi trag dopire duboko u Njemačku, gdje je na njegovu zapovijed do 1989. bestijalno umoreno 37 hrvatskih iseljenika (pravomoćno utvrdeno po Visokom zemaljskom sudu u Münchenu, 7 St 5/14 (2)) te se njegovo ime s pravom nalazi na popisu 10 najvećih zločinaca u svjetskoj povijesti.
 
I naposljetku: kako možemo shvatiti Vašu potporu za političara, koji nogama gazi ne samo presudu Europskoga suda za ljudska prava o Izbornome zakonu u Bosni i Hercegovini, nego i presudu njemačkog suda o zločinačkome karakteru komunističke Jugoslavije? Molim testirajte taj tobožnji demokratski svjetonazor Željka Komšića, zahtijevajte od njega neka za Hrvate u Bosni i Hercegovini nedvosmisleno zatraži ista ljudska prava te isto sudjelovanje u vlasti, kao što npr. ima njemačka manjina u Belgiji. Mi nemamo niti najmanju sumnju, kako će Vam Komšić odgovoriti, te od Vas žurno očekujemo da se više zauzmete za prava Hrvata u Bosni i Hercegovini. Molimo zapriječite svaku potporu Željku Komšiću, jer on nije izabran od hrvatskog naroda te je ostatak terorističke, komunističke Jugoslavije, koja je nesmiljeno progonila Hrvate. Pomognite Visokom predstavniku da se opet uspostave ljudska prava te nepovredivost ljudskog dostojanstva u Bosni i Hercegovini, i to za sva tri konstitutivna naroda bez iznimke, a ne samo za Srbe i Bošnjake.
Rado bismo čuli od Vas u ovoj stvari.
S poštovanjem!
 

Josip Stjepandić, predsjednik HAZUDD-a

Anketa

Tko je Andreju Plenkoviću draži?

Četvrtak, 17/01/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 912 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević