Get Adobe Flash player
Lignja nam mozak friga

Lignja nam mozak friga

Josipović bi trebao znati da su partizani pobili za i nakon Drugoga...

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Američke intervencije i promašeni ratovi na Istoku stvorili su...

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković na izborima pobijedio Milinovića i izgubio od HDZ-a iz svibnja...

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Pa da više ne bude korupcije, "ustaša" i...

Papa sluša četničke koljače

Papa sluša četničke koljače

Razočaravajući postupak Petrova...

 • Lignja nam mozak friga

  Lignja nam mozak friga

  srijeda, 20. ožujka 2019. 15:09
 • Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:58
 • Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:55
 • Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:50
 • Papa sluša četničke koljače

  Papa sluša četničke koljače

  četvrtak, 21. ožujka 2019. 12:14

Na svijetu je da zaustavi novi turski osvajački pohod

 
 
Personu non grata u mnogim zemljama slobodnog europskog svijeta, turskog diktatora koji je u svom pašaluku napunio zatvore političkim neistomišljenicima, i svakim ih danom sve više puni, a gradnja novih napreduje, te nad Kurdima čini genocid kao nad Armencima, u glavnom gradu 81. pokrajine zločinačko genocidno konfesiocidnog Otomanskog carstva, Sarajevu, dočekao je Paša Izetbegović i pozdravio ga riječima pred tisućama Turaka koji su 20. svibnja 2018. okupirali grad: "Kako kaže hadis Božijeg poslanika: "Svakih sto godina Bog pošalje čovjeka koji će jednom narodu vratiti vjeru… vi sad imate čovjeka kojeg vam je Bog poslao. Ime mu je Reçep Erdoğan!"
http://hms.ba/wp-content/uploads/2017/10/novi-pazar-vu%C4%8Di%C4%87-erdogan1.jpg
I zatutnjali su pljeskom Erdoğanovi džihadisti, pokazujući okupaciju većeg beha entiteta grada, koji je nekada bio prostor na kojem se crkva oslonjala na džamiju i džamija na crkvu, a danas postao europski Teheran. No, još jednom se potvrdilo kako u svakom zlu, pa i u ovom ponovnom danku u krvi koji se nadvija nad beha kršćanima katolicima u većem beha entitetu, kroz Izetbegovićevu veleizdaju federalnog beha dijela suvremenom turskom sultanu, ima i nešto dobro. Čak i puno dobrog ako ga Svjetska zajednica, a napose beha kršćani u jedinstvu, budu sagledali, ocijenili i pravim imenom nazvali. Naime, kao i u vrijeme prve turske krvoločne agresijske okupacije Bosne i Hercegovine i danas je beha kršćanima, Istočnog i Zapadnog obreda, potrebno zajedništvo, kao snaga otpora prisilnoj islamizaciji, i janjičarenju kršćanske djece.
 
Upad Sultana Erdoğana u nekadašnji glavni grad svih beha nacija i konfesija, te iskazana muslimansko bošnjačka dobrodošlica tom diktatoru, pokazala je svijetu, beha kršćani to znaju, tko su beha muslimani, nakon sedam promjena nacije danas samoproglašeni Bošnjaci, odakle su, šta im je cilj u BiH i sa BiH, koja im je zemlja matica, tko je njihov vođa. I ta razotkrivenost, to javno bošnjačko muslimansko samopriznanje, da su Turci, da su iz Turske i njen osvajačko vojnički ostatak u ovom dijelu Europe, da BiH ponovno žele pod tursku okupaciju, da BiH žele turcizirati, da im je „Turska mati tako je bilo i tako će ostati",  i da im je Sultan Erdoğan vođa, mesija, sve to otkriveno i priznato, svijetu obznanjeno 20. svibnja 2018. u turciziranom Sarajevu, mrvica je dobra u zlu koje se tog dana vratilo i zaprijetilo beha kršćanima, i pravoslavnim i katolicima. Ništa manje i Židovima, i ostalim vjerama u BiH, odnosno u Federaciji.
 
Ako se Bošnjaci ne slažu s onim čime su se pokazali i izjasnili otvaranjem beha vrata Sultanu Erdoğanu, diktatoru kojem su mnoge europske zemlje zabranile ulazak na svoj teritorij, proglasivši ga persona non grata, a Izetbegović ga nazvao novim muslimanskim Mesijom, da su oni Turci i njihov ostatak, a to znači okupator i agresor, onda Sultanovo umarširanje u nebranjeno, na tanjuru izdato Sarajevo traži žuran odgovor, budući da od toga ovisi beha hod ili u otomansku prošlost ili europsku budućnost, tko su beha muslimani, danas samoproglašeni, nakon sedam osam promjena Bošnjaci.
 
Bošnjačko traženje nacionalnog identiteta u okvirima europskih tisućljeće građenih i izgrađenih vrijednosti, zapravo i nije bilo, to je period uspješnog skrivanja onog što jesu, Turci, što su pokazali i otvoreno potvrdili na prijemu Erdoğana i identificiranjem s Turcima. Niti polutisućljetna bilo okupatorska ili agresorska prisutnost današnjih Bošnjaka u Europi, nije ih uspjela europeizirati i deturcizirati. Reklo bi se što ih Europa duže pokušavala držati bliže k sebi i svojima, oni su se više udaljavali, čekali ovu priliku u Sarajevu, i Europu i europsko kršćanstvo smatrali i smatraju ciljem uništenja. Pozivanje persone non grata u europskim zemljama da održi predizborni skup u Sarajevu, govori o velikoj udaljenosti Bošnjaka od Europe i eurospkih vrijednota i bratske nacionalno vjerske povezanosti s Turskom i Turcima.
 
Pola tisućljeća života u europskoj sredini, bez obzira na koji način se našli u njoj, i ne prihvaćanje iste, jasno govori o kulturnoj, civilizacijskoj i svakoj drugoj "nekompatibilnosti" tih turskih pristalica turskog ostatka u Bosni i Hercegovini i nostalgičara za otomanskim krvavim genocidno-konfesiocidnim vremenom. Velika je dvoličnost i duga opasna igra, skrivanja vlastitog turskog identiteta ispod lista Bošnjak, pod kojim se krije upravo ono što su pod tisućama turskih zastava, u međunarodno priznatoj zemlji, pokazali Sultanu Erdoğanu. Diktatoru koji je persona non grata u civiliziranom i demokratskom svijetu, dok  mu sultančić Bakir upriličuje, bez nazočnosti srpskog i hrvatskog člana Predsjedništva, bratsku dobrodošlicu. Nikada u novijoj svojoj povijesti BiH nije bila tako duboko u otomanskoj krvavoj prošlosti, okupirana tolikim brojem Turaka i pokrivena njihovim zastavama, kao tog  povijesno graničnog dana. Dana poslije kojeg nikad više ne može biti kao prije, budući da  je pokazao svu tragičnu i nikad više spojivu podijeljenost, nacija, kultura, civilizacija i svijetova. Dana na kojem se vidjela otomanska prošlost, koju Bošnjaci zovu, za koju se bore i žive, koja je za domaćine Sultana Erdoğana bila oslobodilačka a za beha kršćane ono što i jest bila, i što je i danas agresorska, okupatorska obilježena najkrvavijim dankom u krvi, prisilne islamizacije, janjičarenja kršćanske djece, zulumima i haračima, rušenjem crkava i svakog kršćanskog znaka.
 
U toj genocidno-konfesiocidnoj otomanskoj prošlosti bilo je Sarajevo 20. svibnja 2018. a sutra bi mogla biti i cijela beha federacija, a prekosutra i cijela BiH, Alijin amanet turskom diktatoru čije su ruke krvave od krvi političkih neistomišljenika, Kurda i Sirijaca naroda nad kojima testira svoju sultansku moć. Stoga je taj dan razdjelni dan iz kojeg svaki beha narod mora krenuti svojim putem, u svoju nacionalnu i vjersku budućnost, u okvirima svojih entiteta. Erdoğan i Bakir su poslali poruku ne samo svom muslimanskom narodu, već i drugim beha narodima da oni ne žele, i ne mogu živjeti sa drugima i drugačijima. I prije negoli cijela beha Federacija pocrveni pod turskim zastavama, kao što je Sarajevo bilo crveno 20. svibnja 2018. na svijetu je da zaustavi taj bošnjačko-turski osvajački pohod, i Bosnu i Hercegovinu razdijeli na tri nacionalna entiteta, hrvatski, srpski i tursko bošnjački. Krvavo crvenilo Sarajeva najavilo je i krvavu budućnost Bosne i Hercegovine, i Europe.
 

Vinko Đotlo

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li ministrica Gabrijela Žalac podnijeti ostavku?

Petak, 22/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1102 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević