Get Adobe Flash player
Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

Sljedeće godine neka Tomislav Ivić štafetnu palicu preda...

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Što danas Hrvate sjedinjuje?

Definicija jednog nacionalnog identiteta negativnim naglašavanjem,...

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Faktograf je poticatelj govora mržnje

Pupovčeve velikosrpske Novosti šire najgori govor mržnje protiv...

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

Pupovče, spusti se u Šaranovu Jamu i pobroji virtualne...

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

Partizani su se borili za obnovu Jugoslavije, a ne za slobodnu...

 • Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  Plenkovićev vijenac srama na Tjentištu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:53
 • Što danas Hrvate sjedinjuje?

  Što danas Hrvate sjedinjuje?

  srijeda, 19. lipnja 2019. 08:04
 • Faktograf je poticatelj govora mržnje

  Faktograf je poticatelj govora mržnje

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:21
 • I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  I ove godine nastavljaju se laži o Jadovnu

  srijeda, 19. lipnja 2019. 18:50
 • Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  Slijednici zločinačkog komunističkog antifašizma

  utorak, 18. lipnja 2019. 17:13

Švicarsko helvetiziranje Bosne i Hercegovine

 
 
Ne prestaje, zapravo sve se više širi muslimansko-bošnjačka brutalna agresija na Bosnu i Hercegovinu, a to znači, u prvom redu, na Hrvate i Srbe, te ostale. Ne može se nikako, i ni po kojim diobama,  odvojiti agresija jednog naroda na druga dva od agresije na Bosnu i Hercegovinu. Udar na bilo koji beha narod uvijek je udar na Bosnu i Hercegovinu. Nikakva matematička brojnost jednog od njih u odnosu na druge ne daje mu nikakvo pravo na cijelu beha  zajednicu triju  naroda, Bošnjaka, Hrvata i Srba. Stoga su daytonisti zauvijek izbrisali ispred Bosne i Hercegovine  naziv republika, jer ona to nije bila u prošlosti, još manje ju  je u sadašnjosti, a budućnosti joj ovakvoj kakva je, sa opravdanjem niti može niti će ikada i biti.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/7a/Karte_Schweiz_Details.png/600px-Karte_Schweiz_Details.png
Švicarska konfederacija između Nijemaca, Francuza, Talijana i Retoromana
 
Ta zamršena zemlja, koju su Turci unakazili u svakom pogledu, napose brutalno u njenom ljudskom bogatstvu bilo ubijanjem, nabijanjem na kolac, prisilnom islamizacijom ili janjičarenjem,i ekonomskom  pljačkom njenih prirodnih bogatstava osiromašili da je danas najsiromašniji europski entitet. I kao takva unakažena i zamršena, ni od jednog svog naroda  voljena u ovakvom sramotnom izgledu, može imati budućnost jedino  ili federalna, ili konfederalna ili savezna država  triju nacionalnih entiteta. Sve drugo od takve Bosne i Hercegovine  je naprosto njeno ubijanje na najgrublji mogući način. U tom okupatorskom ubijanju, koje bošnjačka strana u ćetvrtstoljetnom vremenskom kontinuitetu izvodi, vidi se sva zlonamjernost crnih ciljeva političko vjerskog vodstva tog naroda. Da nije opasno bilo bi dosadno slušati bošnjačke tlapnje  o bezalternativnoj cjelovitosti Bosne i Hercegovine. Budući da te bošnjačke tlapnje prelaze u ratne prijetnje, ne samo po mir u Bosni i Herecgovini već i Europi, čini se da ni sami ne vjeruju u njenu cjelovitost. Niti je žele.
 
Nikad se iz tih bošnjačkih krugova ne čuje nikakav spomen i drugi beha naroda, i ne želi se čuti njihov glas, koji ima uporište u pravu na Bosnu i Hercegovinu, kao vlasništvo 1/3 a nikako 1/1 kako je svojataju Bošnjaci. Svojatanje Bosne i Hercegovine od strane bilo kojeg naroda isilovski je udar na ona druga dva beha naroda. Stoga, nikako i ni kojim načinima i sredstvima jedan narod, bez obzira na njegovu brojnost, ne može urediti cijelu Bosnu i Hercegovinu  po svom političkom viđenju njene budućnost. Bosna i Hercegovina  uređena po politici jednog naroda može biti samo unitarizirana, centralizirana, vjerski radikalizirana  i diktatorska tvorevina.
 
I kada Bošnjaci govore da će Bosna i Hercegovina biti uređena na cijelom teritoriju, politikom koju provode, to ništa drugo ne znači već da će biti onako kako je oni vide i žele. Onda je to Bosna i Hercegovina bez Hrvata i Srba, muslimanska, budući da nema muslimanske zemlje uređene na vrijednostima slobode, ravnopravnosti i jednakosti za nemuslimane. I ako ima nekih izuzetaka, onda su kršćani u njima ili građani nekog petog ili još nižeg reda, ili žive u slobodi jedne ahdname, volje vjerskog ili političkog čelnika te zemlje.
 
Začuđujuće je glasna bošnjačka galama o cjelovitosti Bosne i Hercegovine, zbog činjenice da u toj viki, koja je više prijetnja negoli poziv na dijalog, odjekuju glasovi sotoniziranja i osuđivanja hrvatskog i srpskog naroda, prišivajući im etikete agresora. Svaka bošnjačka osuda Hrvata i Srba kao agresora, najbolje govori o samim Bošnjacima i kao agresorima, i kao veleizdajnicima koji su zemlju kroz amanet ostavili Turskoj. Opravdanje za svoju politiku unitarizma, kad god jedan beha narod govori o beha cjelovitosti to je govor o nacionalističkom unitarizmu, Bošnjaci vide u tome kako je Bosna i Hercegovina međunarodno priznata kao cjelovita zemlja.
 
No Bošnjaci ne govore, ili ne će da priznaju, da ova Daytonska Bosna i Hercegovina  nije ona iz vremena Međunarodnog priznanja. Dijeleći je, kao tronacionalnu zajednicu Hrvata, Muslimana i Srba, na dva entiteta, Daytonisti su, tvorac takve tvorevine Holbrooke, poništili njeno međunarodno priznanje, budući da su izbrisali naziv Republike, kakva je bila priznata prije Daytona, i (ne)uredili samo  kao Bosna i Hercegovina. Još dalje u  prošlosti, kao i u vrijeme Međunarodnog priznanja Bosna i Hercegovina  je bila po imenu već iz dva dijela, Bosna i Hercegovina. Možda se daytonski zločinac Holbruck i vodio tom spoznajom pa ju je i  podijelio na dva, umjesto tri, dijela, kako je u građansko vjerskom sukobu za teritorij bila podijeljena, i takva u Dayton unesena. Bio je to korak, koji još uvijek nedostaje, i koji će se morati napraviti u miru, do (kon)federalnog uređenja triju nacionalnih entiteta unutar beha granica.
 
U vrijeme međunarodnog priznanja devedesetih godina Dvadesetog stoljeća Bosna i Hercegovina nije  imala ni zajedničku vojsku, ni zajedničko državno čelništvo, što nema ni danas. Danas ima tri nacionalne vojne komponente, bošnjačku, hrvatsku i srpsku. I u političkom vrhu, umjesto nekada tri nacionalna predstavnika danas su dva, jedan srpski i dva muslimansko bošnjačka, što opet kazuje da ni na tom polju nije cjelovita. Bosna i Hercegovina je  u vrijeme Međunarodnog priznanja bila je Republika, danas to više nije. Tada nije imala ni nacionalni entiteta, poglavito ne tako debelim zidom  odijeljeni, i tako nacionalno i vjerski čisti. Danas ima dva, od toga onaj veći federalno uređen, što znači da je i on podijeljen, jer svaka federacija, bez obzira kako je Bošnjaci zamišljali i priznavali, ona je uvijek neka labava cjelina sastavljena iz više djelova.
 
O takvoj ispregrađivanoj, podijeljenoj, istrganoj, nakaradnoj, po svim državničkim mjerilima neodrživoj, za svijet sramotnoj Bosni i Hercegovini  Bošnjaci govore o njenoj unitarističkoj, odnosno muslimanskoj cjelovitosti. Bila bi to muslimanska zemlja u kojoj bi, kako govore svi bošnjački lideri, svakog predznaka, „Status i prava Srba i Hrvata u BiH bila kakva Bošnjaci uživaju u Srbiji i Hrvatskoj". A to znači Hrvati i Srbi bili bi nacionalne manjine, ako bi ih i ostalo  u takvoj zemlji. Treba li tražiti, a ima ih zasigurno, još bilo kakav dokaz o bošnjačkoj okupaciji Bosne i Hercegovine, i njenoj isilizaciji, što je izvodivo u unitariziranosti i centraliziranosti beha društva. No, jedini način mirnodopskog zaustavljanja tog radikalnog vjerskog bošnjačkog procesa je švicarsko helvetiziranje Bosne i Hercegovine.
 

Vinko Đotlo

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Za koga ćete glasati na predsjedničkim izborima?

Srijeda, 26/06/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1618 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević