Get Adobe Flash player
Lignja nam mozak friga

Lignja nam mozak friga

Josipović bi trebao znati da su partizani pobili za i nakon Drugoga...

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

Američke intervencije i promašeni ratovi na Istoku stvorili su...

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

Plenković na izborima pobijedio Milinovića i izgubio od HDZ-a iz svibnja...

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Jedva čekam da SDP dođe na vlast

Pa da više ne bude korupcije, "ustaša" i...

Papa sluša četničke koljače

Papa sluša četničke koljače

Razočaravajući postupak Petrova...

 • Lignja nam mozak friga

  Lignja nam mozak friga

  srijeda, 20. ožujka 2019. 15:09
 • Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  Lakše je izazivati kaos nego graditi odnose!

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:58
 • Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  Plenković i HDZ uvjerljivo poraženi i poniženi

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:55
 • Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  Jedva čekam da SDP dođe na vlast

  srijeda, 20. ožujka 2019. 14:50
 • Papa sluša četničke koljače

  Papa sluša četničke koljače

  četvrtak, 21. ožujka 2019. 12:14

Zataškavanje muslimanskih zločina nad travničkim Hrvatima

 
 
Sarafina Lauš, kojoj su u ratu pripadnici bošnjačke Armije BiH ubili trojicu sinova i muža u središnjoj Bosni, teško će dočekati pravdu. Čak 26 godina nakon zločina, u kojemu su dvojica njezinih sinova zarobljena, a zatim i ubijena, Tužiteljstvo je odlučilo okončati jedan predmet. Naime, Županijsko tužiteljstvo središnje Bosne sa sjedištem u Novom Travniku obustavilo je istragu protiv bivših pripadnika Armije BiH osumnjičenih za kaznena djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, prenosi Večernji list BiH.
https://www.braniteljski-portal.com/wp-content/uploads/2017/11/sarafina_laus_naslovna-620x400.jpg
Istraga protiv nekadašnjih pripadnika Armije BiH Omera i Jasmina Lukovića te Safeta Dahića obustavljena je s objašnjenjem da nema “dovoljno dokaza da su osumnjičeni počinili ubojstvo Hrvata na području naselja Ovnak nedaleko Travnika”. Tim je dokumentom Tužiteljstvo u Travniku gurnulo prašinu na još jedan postupak za ratne zločine koji će vjerojatno zauvijek ostati nerasvijetljeni, jednako kao što je bio slučaj i s odsijecanjem glave Dragana Popovića tijekom 1993. godine, koji su počinili mudžahedini. Gotovo četvrt stoljeća nakon ovog monstruoznog zločina počinitelj je proglašen neuračunljivim.
 
Dvojica od trojice ubijenih sinova Sarafine Lauš, Dragan i Miroslav, bili su zarobljeni u selu Čukle kod Travnika 8. lipnja 1993. godine. “Jasno je utvrđeno kako ne postoji nijedan dokaz ni izjava svjedoka koji bi jasno potvrdili da su osumnjičeni Omer Luković, Jasmin Luković i Safet Dahić počinili predmetna ubojstva i da svjedok o tome ima neposredna i izravna saznanja, da ne postoji svjedok očevidac ubojstva niti svjedok koji bi osumnjičene na nesumnjiv način doveo u jasnu vezu s radnjama iz naredbe o provođenju istrage”, navodi se odgovoru tužiteljice Sanje Hodžić. Sada će se istraga o ubojstvima dvojice braće Lauš te Bože Žabića “nastaviti” protiv nepoznatih počinitelja.
 
Prema navodima hrvatske strane, upravo su dvojica Zeničana odgovorna za ova ubojstva. “Omer Luković, Jasmin Luković, Avdo Delić iz Čukala i Safet Dejić iz zeničkog sela Stranjani mogu dati brojne odgovore. Ako im se pitanja postave. No, nadležna pravosudna tijela to ne čine, ni dvadeset i više godina poslije”, upozoravala je u ranijim izjavama Sarafina Lauš.
Ona je sama bila zarobljena zajedno s Verom Žabić kada su zatražile pomoć za ranjenog Božu Žabića. Njih su pripadnici Armije BiH prisilili da ih odvedu do mjesta gdje su se krili ostali Hrvati iz Čukala. Pred njihovim očima bošnjački su vojnici tukli dvojicu njezinih sinova. A Jasmin Luković je svakodnevno tukao još jednog zarobljenika Ivu Stojakovića.
Savjetnik ministra Dan kasnije upravo je Safet Dahić došao u garažu gdje je više Hrvata bilo zarobljeno te ih je odveo iz garaže, nakon čega su ubijeni. Inače, napadnu operaciju na ovo hrvatsko selo zapovjedio je Šerif Patković, sadašnji savjetnik ministra za pitanja branitelja Federacije BiH Salka Bukvarevića.
 
Sarafina Lauš, uz Miroslava (1971.) i Dragana (1959.), izgubila je i sina Fabijana kojega su također ubili pripadnici Armije BiH, kao i muža Ivu (1939). I sama bila je žrtva Armije BiH. Osim u logoru u Čuklama, Sarafina Lauš bila je zarobljena u Zenici čitavih jedanaest mjeseci. Vratila se u središnju Bosnu gdje svjedoči golemu žrtvu Hrvata ovoga kraja.
 

https://poskok.info/sarafina-laus-ceka-istinu-o-ratnom-zlocinu/

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Hoće li u Bleiburgu 18. svibnja 2019., na komemoraciji za pobijene Hrvate 1945. bez suđenja, biti više ili manje ljudi?

Utorak, 26/03/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1114 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević