Get Adobe Flash player
POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

Riječ "samodopisivanje" sama po sebi najbolje govori kakvo nas...

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

Sjetite se svih putovanja bivših predsjednika. Osim toga, tko...

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

Kardinal Stepinac i tadašnja hrvatska država organizirali su...

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

Oni koji blokiraju proglašenje svetim bl. Stepinca blokiraju i...

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

Komunistička Partija Jugoslavije donosila je odluke suprotne postojanju i...

 • POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  POPIS PUČANSTVA - Srbi će sami sebe popisivati

  srijeda, 16. rujna 2020. 17:30
 • Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  Infantilno nadmudrivanje dvojice predsjednika

  ponedjeljak, 14. rujna 2020. 15:00
 • Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  Dvojica eksponenta velikosrpske politike u Hrvatskoj

  četvrtak, 17. rujna 2020. 18:43
 • Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  Hrvatskom vladaju potomci ubojica 1945.

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:45
 • Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  Odricanje valjanosti primjene odluka KPJ

  četvrtak, 17. rujna 2020. 09:55

Zemlja je podijeljenija, narodi udaljeniji, mir sve dalje i dalje

 
 
Bošnjačka politika osvajanja i unitariziranja bosanskohercegovačke, bošnjačko- hrvatsko srpske, zajednice proces je koji se svakim danom ubrzava i zemlju čini, kako je rekao francuski predsjednik Emmanuele Macron, „tempiranom bombom“ pred hrvatskim vratima, a time i Europske unije. Svaka prilika, a i onda kad je nema Bošnjaci ih koriste i izmišljaju, koristeći ih kao suvremeno oružje agresije na nemuslimane, i sve druge čija je Bosna i Hercegovina ne samo koliko je i bošnjačka već po mnogim parametrima daleko više. Ta povijesna činjenica da i drugi narodi imaju isto, ili čak i veće pravo na Bosnu i Hercegovinu od Bošnjaka, čini bošnjačko političko, vjersko i vojno, čelništvo sve brutalnijim u osvajačkom pohodu. Bošnjačka strana u najvećoj mogućoj mjeri koristi istinu, na način krivotvorenja, građansko vjerskog beha sukoba za teritorij, kao sredstvo otimanja, a svako otimanje je i oblik agresije i osvajanja, Bosne i Hercegovine nebošnjacima.
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/86/Bosanska_Krupa_Churches.JPG
Iako je krivotvorenje istine nastavak rata, i mirnodopski zločin nad onima čiju istinu ubijaju, nad Hrvatima, Bošnjaci i tu istinu ne priznaju. Znak da rat u ratnoj zajednici veliki nacionalni i vjerski razlika, koje bošnjački unitarizam i vjerski radikalizam još više međusobno udaljuje, i dalje traje. I trajat će sve dotle dok postoji i istina drugih narodâ iz ratnog beha perioda devedesetih godina dvadesetog stoljeća. Kako bi se lakše uništio narod, kako bi mu se otela Bosna i Hercegovina kao domovina, mora mu se prvo ubiti istina. Za njezino ubijanje ne biraju se sredstva. Dok je za nebošnjake, napose za Hrvate, neki trenutak iz građansko-vjerskog rata bio opravdan, kao jedini mogući način obrane i biološkog preživljavanja i opstanka u svojoj zemlji u svojoj domovini, za tadašnje Muslimane i današnje Bošnjake to je bilo, i danas je, ne samo neopravdano već i dio nedozvoljenog načina ratovanja.
 
Čak i danas četvrt stoljeća rata poslije rata, i ono što su međunarodne asocijacije proglasile legitimnim vojnim ciljem hrvatskog naroda u obrani od muslimanske agresije, za Bošnjake je to bio nelegitiman čin, pa čak ga nazivaju svakojakim imenima, zločinom, kulturocidom, urbocidom. Ono oko čega bošnjačka strana već 26 godina diže medijsku i ratnu prašinu u nebeske visine, koristeći ga sredstvom omalovažavanja i diskriminiranja hrvatskog naroda, poričući njegovo pravo na obranu od žestoke muslimansko-mudžahedinske agresije, je rušenje starog mosta u Mostaru. Rušenje tog spomenika Osmanlijama za kojim Bošnjaci žale više negoli Turci, još uvijek neutvrđen njegov rušitelj, za bošnjačko čelništvo je veći gubitak od svih ljudski žrtava koje su podnijeli u građansko vjerskom beha sukobu.
 
Suludo, jedan ljudski život u civiliziranom zapadnom svijetu, gdje je čovjek iznad svega, je najveća svetinja i nema tog cilja za kojeg bi ga trebalo žrtvovati, u Bosni i Hercegovini je i jedan spomenik okupatoru, kakav je stari most u Mostaru, vrjedniji od milijune ljudskih života. Beha apsurd koji joj ne da da se smiri i u miru krene u budućnost. Dokaz o nepomirljivom sudaru dva svijeta, dvije civilizacije, dvije kulture, dvije vjere koje u velikoj oprečnosti vrjednuju ljudski život. Čak ni Haaški tribunal koji je u pravosnažnoj presudi zaključio da je Stari most bio legitiman vojni cilj, i rekao da nema građevine vrjednije od i jednog ljudskog života, bošnjačke nostalgičare i čuvare turske ostavštine nije promijenio u ocjenjivanju ljudskih života u odnosu na materijalne građevine.
 
Kada bi Bošnjaci prihvatili tu ocjenu Haaškog tribunala, ne samo da bi to bio čvrsti temelj neke federalne ili konfederalne zajednice Hrvata i Bošnjaka, već bi to bila i potvrda da je Haaški tribunal bio vrlo pristran, vođen isključivo naftnim dolarima iz islamskih zemalja pri osuđivanju Hrvata iz tog vremena. Bošnjaci priznaju Haaški tribunal samo onda kada sudi i donosi presude u njihovu korist. A to se pokazuje vrlo pogubno za mir u beha zajednici, i zid koji sve deblje dijeli njene nacionalne i vjerske razlike. Moglo bi se reći da je takva politika tog, sve više devalviranog i političkog suda i cilj bošnjačke strane, jer time zemlju, i sve njene narode, napose Hrvate i Srbe, drži taocima, kako su njihovi prijatelji Iranci držali Amerikance. Svaki dan u kojem Bošnjaci drže Hrvate i Srbe taocima svoje unitarističko centralističke, radikalno fundamentalne politike  zbog bilo koje turske ostavštine u Bosni i Hercegovini zemlja je podijeljenija, narodi udaljeniji, mir sve dalje i dalje.
 
Dok u zemljama svijeta koju svaki njen narod osjeća domovinom, u kojoj uživa u slobodi, jednakosti i ravnopravnosti, i za sve njih je agresor agresor, okupator okupator, mostovi su njihove poveznice, u svim razlikama i posebnostima, u Bosni i Hercegovinin zemlji u kojoj jedan narod slavi okupatora i agresora, diže mu spomenike i ćuva njegovu prošlost zazivajući je da se vrati, mostovi dijele narode, i udaljuju ih jedne od drugi. Sasvim opravdano, jer ne može jedan beha narod slaviti okupatora, istog onog koji je na drugim beha narodima počinio zločine genocida, konfesiocida, memoricida i zločine razaranja, rušenja i siromašenja, koji se osjećaju i danas.
 
Bošnjaci i ovu odlazeću 2019. vjerskim fanatizmom i radikalizmom, isključivošću i unitarizmom učiniše  propalom, a Bosnu i Hercegovinu pokopaše u još veće dubine iz koje joj nema izlaza. Zapravo to i jest bošnjački cilj, ili Bosnu i Hercegovinu islamizirati po uzoru na Iran i Tursku, ili je zauvijek pokopati sa svim njenim specifičnostima i bogatstvima u razlikama. Stoga bi za svjetsku zajednicu kao beha protektora morala 2020. godina, kao zadnja u drugoj dekadi Dvadeset i prvog stoljeća biti odlučujuća, izvlačenje Bosne i Hercegovine iz islamskog radikalizma, te na taj način kao tempiranu bombu deaktivirati, i mir i sigurnost Europi i svijetu osigurati.
 

Vinko Đotlo

Anketa

Vjerujete li da će Vas maske spasiti od zaraze?

Nedjelja, 20/09/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1438 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević