Get Adobe Flash player

Hrvatske vlasti prevelika prava dali su agresorskoj srpskoj manjini

 
 
SDSS godinama dijeli lekcije Hrvatima, sa svojim Biltenima prikazuje ih po svijetu kao zločince i progonitelje Srba, a osnovao ga je ratni zločinac, četnik, u okupiranom Vukovaru u tzv. republici srpskoj krajini.
https://www.balcanicaucaso.org/var/obc/storage/images/aree/croazia/dejan-jovic-una-sveglia-per-la-societa-croata-195196/1904662-2-ita-IT/Dejan-Jovic-una-sveglia-per-la-societa-croata.jpg
Pripadnici agresorske srpske manjine u Hrvatskoj
 
Bilten Srpskog narodnog vijeća nije u skladu sa Europskom konvencijom o ljudskim pravima čl. 6. st. 2., koji glasi
2. Svatko optužen za kazneno djelo smatrat će se nevinim sve dok mu se ne dokaže krivnja u skladu sa zakonom.
Inkvizicijske osude i presude koje su odraz pojedinačnih mišljenja u kaznenom postupku su zabranjene i predstavljaju povrjedu Konvencije.
“Bilten Srpskog narodnog vijeća periodična je publikacija koja donosi prikaz  glavnih problema s kojima se susreću Srbi. Bilten je rađen tematski tako da svaki broj obuhvaća specifičnu aktualnu problematiku vezanu uz status manjinskih prava. Istovremeno, publikacija pruža prikaz zagovaračkog, zastupničkog i terenskog rada Srpskog narodnog vijeća.“
https://snv.hr/file/attachment/file/snv-bulletin-1.pdf
Neostvarena prava i promašene politike: Zastupljenost nacionalnih manjina u državnoj upravi, pravosuđu i policiji. Srpska nacionalna manjina traži samo prava sudjelovanja i zapošljavanja u državnoj upravi, a  ne ispunjavaju ni osnovnu obvezu,  da budu lojalni građani RH, da je priznaju, da priznaju Domovinski rat i državu hrvatskog naroda.
https://snv.hr/file/attachment/file/bilten2-compressed.pdf, Nasilje i nesnošljivost prema Srbima u 2013.
https://snv.hr/file/attachment/file/bilten3_2.pdf, Nasilje i nesnošljivost prema Srbima u 2014.
Nema spomena o nasilju i nesnošljivosti prema Hrvatima i pobunu protiv hrvatske Države, koju su započeli Srbi.
https://snv.hr/file/attachment/file/bulletin4.pdf, Alternativni izvještaj o primjeni Okvirne konvencije za zaštitu nacionalnih manjina
Priznaju da su nacionalna manjina , a traže prava iznad većinskog naroda?
https://snv.hr/file/attachment/file/bilten5.pdf, iznevjereni ugovori — Međunarodne misije u Republici Hrvatskoj
https://snv.hr/file/attachment/file/bilten6-compressed.pdf, Govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2015.
 
„Ni 20 godina nakon završetka rata nisu riješena glavna pitanja Srba u Hrvatskoj. Krajevi u kojima žive Srbi često su ispodprosječno razvijeni, pa je iseljavanje iz njih veliko, a povratak slab ili nikakav. To dovodi do starenja srpskog stanovništva u Hrvatskoj koje je sada u prosjeku 10 godina starije od prosjeka cijele Hrvatske.“ Tvrdi SNV.
Silna sredstva koja dobivaju iz Proračuna po Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, srpski vođe mogu preusmjeriti u poboljšanje uvjeta života povratnika, umjesto što financiraju Novosti i Bilten.
 
Republika Hrvatska omogućila je povratak svim izbjeglicama, obnovila im i izgradila kuće. https://snv.hr/file/attachment/file/bilten-9-web.pdf, Priče iz izbjeglištva: Više od tragedije. A tko je izazvao te tragedije? Zašto ne kažu svojem narodu da su Vođe srpskog u Srbiji i u Hrvatskoj,  izazvale tragediju svog naroda i tragediju hrvatskog naroda?  Zašto ne priznaju svom narodu da se ga zaveli, da je njihova velikosrpska ideologija krivac za tragedije svih naroda koje su upravo oni izazvali u provedbi te ideologije? https://snv.hr/file/attachment/file/bilten-10-web.pdf
Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2016.
U svim Biltenima o govoru mržnje iste su fotografije grafita koje stalno ponavljaju, pa da izgleda da se stalno pišu. U ovom i još par Biltena piše: Sadržaj i stajališta izražena u tekstu ovog Biltena isključiva su odgovornost projektnih partnera i ne mogu se smatrati službenim stavom Europske unije i Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge.“ Samo u nekoliko Biltena stoji ta napomena, a nakon koaliranja je nestala.
 
Neostvarena prava i promašene politike
 
Nažalost prevelika prava su vam hrvatske vlasti dale, prava koja nijedna nacionalna manjina nema u svijetu. Kažem nažalost sa punim pravom, jer ih srpska manjina ničim nije zaslužila! Nisu lojalni građani RH, ne priznaju Ustav RH ni temelj na kojem počiva slobodna država Hrvatska, a to je Domovinski rat kojeg  vi nazivate građanskim ratom. Da se Srbe pitalo nikada se Hrvati ne bi vratili na svoja ognjišta i u svoje domove. Zahvaljujući dragovoljcima, hrvatskim braniteljima  predvođenim dr. Franjom Tuđmanom i akcijama Hrvatske vojske  Bljesak, Maslenica, Oluja i mirnom reintegracijom Hrvatskog Podunavlja, Hrvati su se vratili u svoje porušene gradove i sela, u razrušene i opljačkane domove! Da se pitalo SNV, SDSS i Milorada Pupovca, hrvatski narod ne bi preživio. Pobunjeni Srbi, četnici i JNA prouzročili  su više od 700.000 izbjeglica, među kojima je bilo više od 200.000 Muslimana, kasnijih Bošnjaka o kojima sa Hrvatska brinula.
Nema nigdje ratnih zločina prema Hrvatima, ni popis hrvatskih žrtvi koje su Srbi izazvali.
 
SNV se ne može pomiriti sa postojanjem države Hrvatske. Boris Dežulović u Novostima SNV-a tvrdi da je Republika Hrvatska nastala “nesuđenim Tuđmanovim udruženim zločinačkim
poduhvatom”, jer je dr. Franjo Tuđman „krivac” što Hrvati imaju svoju državu, pa treba svu svoju zloću, sav svoj otrov koji nosi u sebi izliti na pokojnog predsjednika Tuđmana! Jednostavno Dežulović , ni ostali novinari Novosti ne mogu pustiti da počiva u miru, jer se nikada i nikako ne mogu  pomiriti sa činjenicom da Hrvati imaju svoju državu!
Dežuloviću je Hrvatska ustaška država, i  po njemu su Hrvati ustaše! Nema druge, čim Hrvat, kaže da je Hrvat, a ne Jugosloven, on je automatski ustaša. Evo rječnika kojim se izražava „ozbiljan novinar i pisac” (kako si umišlja):  ”…Nezavisna Republika Hrvatska ima imalo integriteta i samopoštovanja, da je dakle riječ o ozbiljnoj državi, a ne o maloj, pizdunskoj zajednici općina točno po mjeri svojih malih, pizdunskih ustaša…”
 
Pročitajte ove retke Viktora Ivančića, oni objašnjavaju od kuda dolazi sav njegov jad i bijeda kao novinara i kao čovjeka; ”Tuđman je imao najpoželjniju krinku za sranje koje slijedi. Makar iz naknadne perspektive, metuzalem savršenom jednostavnošću objašnjava da tada, 1989., ustaštvo nije bila prijetnja koja pristiže iz prošlosti, već sila što nadire iz budućnosti. Zaista, tko je mogao bolje od Titova generala, nositelja partizanske spomenice i sina vijećnika ZAVNOH-a srušiti u najbržem roku tisuće antifašističkih spomenika, te – činom revolucionarnog konvertitstva – povesti mase u podvig kojim će vlastitu prošlost i donedavni identitet izvesti pred streljački stroj?”
Koliko li je u tim riječima mržnje prema Hrvatima, koji su slijedili svog Predsjednika na putu prema slobodnoj i neovisnoj Hrvatskoj?
Koliko li je zla i mržnje što je propao komunizam? Nije li to govor mržnje? Nije li to Povrjeda ugleda Republike Hrvatske
Članak 151.
Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, hrvatski narod ili etničke i nacionalne zajednice ili manjine koje žive u Republici Hrvatskoj, kaznit će se kaznom zatvora od tri mjeseca do tri godine.
Rezolucija EU Parlamenta od 19. rujna 2019. godine i one koje su joj prethodile, o izjednačavanju zločina nacizma i komunizma kao istog  zla, jasno pokazuje koliko su novinari Novosti i naravno SNV kao izdavač ogrezli u komunizmu i jugonostalgiji i koliko je njihova uređivačka politika u suprotnosti sa proklamiranim parolama samog SNV-a.
 
Budi ono što jesi! Poštuj ono što nisi! Laž i licemjerje! Čitajući njihove članke kao da smo u Jugoslaviji, isti yugokomunističko-partizanski rječnik, ista ideologija i iste osude Hrvata koji su ustali protiv te politike i oslobodili se yugosrpskih okova. Citiram Ustav RH na koji se SNV poziva, ali samo u onom djelu koji njima odgovara, a ove dijelove prešućuju; na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava i promjena međunarodnog poretka u Europi, hrvatski je narod na prvim demokratskim izborima (godine 1990.), slobodno izraženom voljom potvrdio svoju tisućgodišnju državnu samobitnost.
– u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države. Jasno piše „na povijesnoj prekretnici odbacivanja komunističkog sustava…“, a SNV, Novosti i Milorad Pupovac inzistiraju na vrjednotama iz tog sustava propale Jugoslavije. To je napad na vrijednosni sustav hrvatskog naroda!
 
Rezolucija Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)) podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi. Izražava svoje duboko poštovanje za svaku žrtvu tih totalitarnih režima i poziva sve europske institucije i aktere da učine sve što je u njihovoj moći kako bi održali sjećanje na stravične totalitarne zločine protiv čovječnosti i sustavna teške kršenja ljudskih prava, pobrinuli se da ih se iznese pred sudove i zajamčilo da se takvi zločini više nikada ne ponove; naglašava važnost očuvanja sjećanja na prošlost jer bez sjećanja ne može biti pomirenja te ponavlja svoj ujedinjeni stav protiv svakog oblika totalitarne vlasti, bez obzira na njezinu ideološku pozadinu. Poziva sve države članice EU-a da provedu jasno i principijelno preispitivanje zločina i djela agresije koje su počinili totalitarni komunistički režimi i nacistički režim.
 
(Nastavak slijedi)
 

Lili Benčik

"Srbin dok ima jede dok ne pukne, a kad nema on trpi dok ne crkne"

 
 
Veliki srbijanski književnik, rodom bosanski Hrvat, Ivo Andrić (1892.–1975.) u „Znakovima pored puta“ daje hologram svoje zakopčane melankolične duše; teško je vjerovati da je toj knjizi samoopisani starac koji se star rodio ujedno slavni književnik i „jugoslovenski“ karijerni (ili karijesni) diplomat.
https://www.knjizare-vulkan.rs/files/watermark/files/thumbs/files/images/slike_proizvoda/thumbs_1200/thumbs_w/246176_1200_1200px_w.jpg
„Od jedne fotelje starinskoga stila teško je napraviti bezobličnu masu; i kad je izlomiš na komade,uvijek će svaki dio govoriti i kazivati da je to bila fotelja toga i toga stila. A današnje,ove naše fotelje, takve su da je dovoljno izvaditi im dvije nogice, a ostalo polomiš i baciš u neki kut i sve će to izgledati kao gomila krpeži i otpadaka nepoznatoga podrijetla. Sve ovo ja govorim na osnovi iskustva, a ne zato što smatram da je staro bilo bolje od novoga“.
„Pisanje ima neke sličnosti sa izazivanjem slike na fotografskoj ploči. Snima se na suncu, i samo pomoću sunčeve svjetlosti, ali da bi se slika izazvala potreban je potpuni mrak“.
„Nezadovoljstvo sa samim sobom u prvom redu, a zatim sa svim ostalim na svijetu, bilo je i ostalo osnovom mog društvenog bića, bez obzira na prolazna raspoloženja i trenutna mišljenja koja sam mogao imati i uspio izraziti“.
„Inflacija riječi u pojedincu i društvenom krugu kojem on pripada,ako i financijska inflacija u nekoj državi,nezdrava je pojava“.
„Zašto balkanske zemlje ne mogu ući u krug prosvijećenoga svijeta, čak ni preko svojih najboljih i najdarovitijih predstavnika? Odgovor nije jednostavan. Ali čini mi se da je jedan od razloga odsutnost poštovanja čovjeka, njegovog punog dostojanstva i pune unutarnje slobode, i to bezuvjetnog i dosljednog poštovanja“.
„Ponekad se čovjek pita da nije duh većine balkanskih naroda zauvijek zatrovan,i da možda nikada više ne će ni moći ništa drugo do jedno:da trpi nasilje i da ga čini“.
„Takav je „naš čovjek“, onaj pravi. Ne misli mnogo ni istrajno. Ali čim uspije skrpiti nekako jednu misao u glavi,prva mu je briga ne da tu misao razrađuje, provjerava i uspoređuje kritički sa onim što drugi ljudi o istoj stvari misle, nego da svoju misao proglasi za jedinu točnu i jedinu pravu,a odmah zatim da između nje i svake tuđe misli iskopa što dublji rov prijezira mržnje i borbe do istrebljenja.
U toj borbi oni ponekad pokazuju ljudoždersku revnost na riječi i djelu“.
„U nas nije mali broj ljudi koji rješenje svojih glavnih životnih pitanja očekuju izvana, od drugih ljudi ili od nadzemaljskih sila, a ne trude se u sebi razviti snage kojima bi sami mogli rješavati ta pitanja, ili doprinijeti njihovom rješenju“.
„Starica iz Prokuplja. (općina u Srbiji, op. T.T.) Živjela je 101 godinu. Rodila je sedamnaestoro djece. Godine 1936. Imala je dva tuceta unučadi i praunučadi. Tada se prvi put u životu ozbiljno razboljela. Svome unuku… koji je brinuo o njoj govorila je prije smrti:
Ja ću dijete umrijeti. Nemojte me slučajno stavljati u novine!
Zašto ne babo? – Ma, sramota je. Žensko, pa toliko živjela. Pa i to sa rađanjem! Ne treba ni spominjati, kamoli u novine“. (skromnost onih koji su temelj svijeta, T.T.)
„Kad god hoćemo da čujemo kako nam je dobro mi navijemo radio“.
„Takav ti je Srbin; dok ima on jede dok ne pukne, a kad nema on trpi dok ne crkne“ (ne shvaćam ovu Andrićevu alegoriju, T.T.)
„Mladiću koji čita novine. – Što gubite vid i traćite vrijeme čitajući to što nikad nije bilo istina niti je na putu da to postane, i što će već sutra biti očigledna laž?“.
„Ni na javi ni u snu nije moguća takva spoznaja,ali u zanosu nesanice ja sam naslutio:da ima negdje jedan život sav od svjetlosti u kome je svjetlost osnovni zakon i jedini oblik postojanja“.
Andrića su zabavljale i neobične riječi tako bilježi da su „na izložbi uzgajivača ptica u Sarajevu bili izloženi i „golubovi prevrtaneri“, tj. prevrtači, ili kako se kaže u Beogradu prevrtanci“.
Spominje Ruđera Boškovića kao „mirnika“ (miritelja), te sestru mu Anicu  koja će „učiniti svoje čestitan(j)ce“.
 
(Svršetak u sljedećem broju)
 

Teo Trostmann

POUKA OLUJE - "Tko se mača laća, od mača će i poginuti"

 
 
SDSS godinama dijeli lekcije Hrvatima, sa svojim Biltenima prikazuje ih po svijetu kao zločince i progonitelje Srba, a osnovao ju je ratni zločinac, četnik, u okupiranom Vukovaru u tzv. Republici Srpskoj Krajini.
https://media.istockphoto.com/photos/two-knightly-swords-lie-in-parallel-on-a-dark-blue-background-view-picture-id1193919063?k=6&m=1193919063&s=170667a&w=0&h=6bXFvP_Tm0okBTtYrPx06cGy0lzrwxBHGEtKjxQYezU=
Bilten SNV-a kao optužnica i presuda Domovinskom ratu i državi Hrvatskoj, uz potporu Vlade RH I premijera Plenkovića. Nigdje ni spomena tko je  izazvao i započeo najbrutalniji  rat na hrvatskom tlu, razaranja,  hrvatske i srpske žrtve? Nigdje ni spomena tko je započeo agresiju na Hrvatsku i hrvatski narod i sa kojim ciljem? Nigdje ni spomena odgovornosti onih koji su htjeli hrvatski narod lišiti domovine i postojanja?
Nigdje ni spomena krivice, žaljenja i preuzimanja odgovornosti!A krivac je velikosrpska politika, kojoj su se priklonili Srbi iz Hrvatske i započeli rat do istrebljenja, sa ciljem potpunog uništenja hrvatskog naroda, njegovog postojanja, njegove vjere i kulture rušeći crkve, škole, bolnice, paleći cijela sela, ubijajući i protjerujući Hrvate iz njihovih domova!
 
Srpski vođe u Hrvatskoj, komunistička vlast i JNA razoružali su Hrvate 90-tih, bili su sigurni da će ostvariti svoje planove, uništiti i pokoriti hrvatski narod, granicu Velike Srbije postaviti na crtu Virovitica- Karlobag,  pa nisu razmišljali da u ratu stradavaju svi, pa i agresori i sada putem Biltena pišu o svojim žrtvama, sebe proglašavaju žrtvama, pišu o izbjeglištvu, kao da je to netko nepoznat izazvao, kao da oni nisu ti koji su sve to izazvali i skrivili.Jedini krivac za sve što pišu u Biltenu su upravo oni sami, Srpski vođe koji su vodeći velikosrpsku politiku krivci i za stradanje vlastitog srpskog naroda!
 
Tijekom 1991. godine srpske snage okupirale su gotovo trećinu teritorija RH (oko 17 000 km2, od ukupno 56.594 km2 kopnene površine RH). S područja koje su nadzirale srpske snage ubijeno je ili protjerano gotovo sve nesrpsko stanovništvo, čak i Srbi koji nisu podržali velikosrpsku politiku, a hrvatska je kulturna i crkvena baština opljačkana i razrušena.
Masovni progon Hrvata i drugog nesrpskog stanovništva započeo je početkom srpnja 1991. kad je velikosrpski agresor napao i potom spalio mjesto Ćelije kod Osijeka,  te prognao oko 200 njegovih stanovnika. U srpnju 1991. godine u Hrvatskoj je registrirano već 30 000 prognanika, a egzodus stanovništva uzrokovan napadima srpskih snaga nastavljen je protjerivanjem stanovništva, uglavnom Hrvata, s Banovine, Korduna, istočne Slavonije, zapadne Slavonije, zapadnog Srijema, Baranje, dalmatinskog zaleđa – Drniša, Knina…
 
Sredinom siječnja 1992. u Hrvatskoj je bilo oko 700.000 prognanika, među kojima je bilo više od 200.000 Muslimana-Bošnjaka. Prema tomu, za odlazak Srba iz Hrvatske uoči i tijekom Oluje odgovorna je isključiva i beskompromisna srpska, odnosno velikosrpska politika, koju je provodilo srbijansko vodstvo u Beogradu i vodstvo pobunjenih Srba u Kninu.
Matej 26:52
KOK
“Vrati mač u korice”, reče mu Isus, “jer tko se mača laća, od mača će i poginuti.“
I kada im nije uspjelo uništiti i pokoriti Hrvatski narod u ratu, sada mu ti isti Srbi putem prava koja su im velikodušno Hrvati dali, uz pomoć izdajničke vlasti nameću krivnju i izjednačavanje krivca i stvarnu žrtvu, koja je bila prisiljena braniti se i obraniti svoju zemlju, svoje domove i svoju opstojnost!
 
Upornim i neprestanim rovarenjem i klevetanjem države Hrvatske, hrvatskih branitelja i domoljuba , Milorad Pupovac, SNV i SDSS, kojima je on dugogodišnji predsjednik i kreator njihove politike uspjeli su  zahvaljujući HDZ-ovim političarima Ivi Sanaderu, Andreju Plenkoviću i ekipi uhljeba i dodvorica oko njih zavladati Hrvatskom. Neprestana srpska „ugroženost“( molim lijepo, jako je opasno srpskog vođu gađati limunom i ostacima hrane) , neprestano klevetanje i laži rezultirali su donošenjem Ustavnog Zakona o pravima nacionalnih manjina, koji diskriminira većinski hrvatski narod. I već kada je donesen po europskim standardima o 1/3 pripadnika etničke zajednice, kao uvjetu za ostvarivanje prava, ni to nije bilo dovoljno nego je statutima lokalne samouprave prepuštena odluka o dvojezičnosti i stvorena dodatna diskriminacija po kojoj je uvedena dvojezičnost u odnosu gdje ima ispod 5 % pripadnika nacionalnih manjina.
Ni to nije dovoljno već je Milorad Pupovac koristeći svoja tri glasa koja su mu po tom Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina unaprijed osigurana na svakim izborima, uspio zahvaljujući, opet ponavljam, odnarođenim hrvatskim političarima dobro naplatiti i ishoditi da predstavnici Srba uđu u sve pore hrvatskog društva i državnog aparata i opet svojim utjecajem i moći koja im je dana, dodatno poniziti i obespraviti većinski hrvatski narod.
 
Andrej Plenković svojom opasnom politikom koaliranja sa agresorskim SDSS-om, dovodi u opasnost opstojnost, suverenitet i integritet hrvatskog naroda u državi Hrvatskoj. Uz već navedene primjere iz prethodna dva nastavka ove serije napisa o SDSS i protuhrvatskoj politici koju vodi Milorad Pupovac, u ovom nastavku vidi se kako hrvatska Vlada financira neprijateljsku djelatnost direktno uperenu protiv konkretnih ljudi, ustanova i medija u Hrvatskoj koji prepoznaju pokvarenu i podlu velikosrpsku politiku Milorada Pupovca i o njoj progovaraju. Milorad Pupovac sebi dopušta sve ono što po njemu Hrvatima nije dopušteno. On optužuje hrvatske domoljube, institucije i medije za sve ono što  on i njegov SNV i njegov SDSS rade Hrvatima i to sa našim hrvatskim kunama. Hrvatski portali koje on navodi kao izvor govora mržnje sami se financiraju, jedva sakupe novce za platiti domenu i Internet dažbine, a on i njegovi puleni koje odgaja da nastave njegovu politiku, obilno su nagrađeni od Hrvatske Vlade za antihrvatsku djelatnost. Apsurdno!
 
(Nastavak slijedi)
 

Lili Benčik

Utorak, 01/12/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1830 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević