Get Adobe Flash player

Zvon Luke Brajinovića

 
 
Ni Boka nije nijema/ u žamor je utonula posvema/  prodaje se i kupuje u nadvikivanju nitko ne čuje daleku neku zvonjavu/ ali ja je čujem u svijesti mi je u ušima/ tu nešto istinski ne štima  već stoljećima/ zvoni u Pamploni ja čujem u Boki/ i zvonici Navarre su visoki te do mene dopire zvon da profesor Brajnović* umne piše kolumne u Diario de Navarra/ etica causas informaticazvoni tamošnjim sveučilištem.
http://www.croatianhistory.net/gif/lat/brajnovic02.gif
Dok sunarodnjake svijetom ištem Luka je Brajnović objavio Prvo jutro u tuđiniI  tada su zastrte daljine svanule/ suze na travi su oživjele i planule/ Krist i apostoli strše na tribini/ u Madridu i Rimu meni se pričini da zvoni negdje hrvatski
 
Sve to čujem u Boki/ nepopravljivi naivist  slušam daleki zvon da mi se ne satare jezik vjera i nada/ dalje od prvoga nikada
 
*Luka Brajnović (Kotor, 1919.-  Pamplona, 2001.), politički emigrant od 1945. U Zagrebu uređivao „Luč“ i  „Hrvatsku stražu“ u Pamploni, Navarra, postao čuveni profesor novinarstva, čije ime nosi i ugledna novinarska nagrada u Španjolskoj. Hrvatski i katalonski pjesnik, oglednik i romanopisac, do osnutka samostalne hrvatske države (1991.) u  Hrvatskoj nepoznat, tek  je (1988.) antologiziran u „Skupljenoj baštini“ (Školske novine, 1993.)
 
(Svršetak)
 

Stijepo Mijović Kočan, Novi Vinodolski, lipanj-srpanj-kolovoz 2014.

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Srijeda, 03/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 880 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević