Get Adobe Flash player

Je li moguće naučiti voljeti svoju domovinu?

 
 
Je li moguće voljeti svoju domovinu, odgovor je u samom pitanju, jer ako državu u kojoj živiš smatraš svojom domovinom time si dokazao da ju voliš. Takvo pitanje samo po sebi je neumjesno, mogli bi reći i glupo za svakog državljana neke od demokratskih civiliziranih europskih država. Svi oni, državu u kojoj žive, smatraju svojom domovinom, a time dokazuju da su nacionalno osviješteni i u svakoj prilici stavljaju se u zaštitu nacionalnih interesa svoje domovine. Međutim, za Hrvatsku to pravilo ne vrijedi, što potvrđuju bezbrojne činjenice. Naime, kako u Hrvatskoj borave i oni koji Hrvatsku smatraju slučajnom državom, pa ju kao takvu i ne vole, ali ju zato razdiru gdje god mogu i kako mogu. Njihova je domovina bila i ostala Titina i Rankovićeva Jugoslavija.
http://www.jutarnji.hr/multimedia/archive/00465/tito-slovenija-sca_465952S1.jpg
Je li se to stanje može povezati sa dugogodišnjim življenjem u komunističkom režimu? Na to pitanje odgovor je dosta složen, jer se Hrvatska i po tom pitanju razlikuje od drugih država iz bivšega komunističkog režima. Naime, sve države u Europi, koje su bile pod jarmom Staljina i SSSR-a, nakon rušenja Berlinskog zida, oslobodile su se komunističkog jarma i krenuli u obnovu kulture i gospodarskog razvoja svoje domovine, a u sklopu tog programa proveli su i potrebnu lustraciju komunističkih recidiva. Sve te države su ekonomski napredovale dok je Hrvatska nazadovala. Međutim, Jugoslavija na čelu s Titom, još 1948. godine, izašla je ispod Staljinove čizme, ali je ostala pod komunističkim jarmom Tite i pod jarmom velikosrpske Rankovićeve politike. Doduše, Hrvatska se 1995. godine, nakon oslobodilačke operacije Oluje, formalno oslobodila komunizma, jarma rankovićevskog modela i Miloševićeve agresije, ali ostali su duboko zasađeni korijeni recidiva zločinačkog velikosrpsko-komunističkog režima.
 
Ako danas promatramo politiku tih velikosrpsko-komunističkih recidiva, vidimo da je ona isključivo antihrvatska, pa se postavlja pitanje: jeli moguće zavoljeti državu u kojoj živiš kao što svi civilizirani narodi Europe vole svoju domovinu. Za sve narode demokratske Europe to je pitanje neumjesno, pa čak i glupo, jer država u kojoj živiš to ti je domovina pa je logično da ju voliš, kao što voliš vlastiti Dom u kojem boraviš sa svojom obitelj. Dakle, vidimo, ono što je normalno u civiliziranoj Europi da to automatski nije i u državi u kojoj postoje dvije suprotstavljene ideologije kao što je Hrvatska. Kako objasniti civiliziranim narodima Europe da Hrvati kao katolici imaju na vlasti recidive velikosrpsko-komunističkog režima, dakle one koji Hrvatsku ne smatraju svojom domovinom, one koji su punih pedeset godina progonili Hrvate kao katolike, a Hrvatsku sistematski pljačkali.
 
(Nastavak slijedi)
 

Ivan Runje

Anketa

A. Plenković i T. Medved dodvoravaju se Srbima. Je li to izdaja?

Srijeda, 12/08/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1807 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević