Get Adobe Flash player

S posla je izbačena Dunja Zloić

 
 
Kako se protiv Ive Sanadera, tada predsjednika HDZ-a, vodi nekoliko sudskih procesa zbog sumnje za krađu, pa jugokomunistička propaganda optužuju cijeli HDZ i njenih preko dvjesto članova. Međutim, pritom treba napomenuti da je Ivo Sanader, koji je ubačen u HDZ, u stvarnosti čovjek Račanove ideologije kojeg je Udba, kao svog suradnika, ubacila u HDZ. (Nediljko Mihanović „Tuđmanova baština“, str. 601. – 602., te Hrvatski list, 23. rujan 2010. str. 30.-35., i 14. listopad 2010., str. 6.). Naime, kako je Udba naša sudba, kako piše Mihanović, tako je i Ivu Sanadera pripremila da se ubaci u vrh HDZ-a kako bi se unutar samog HDZ-a provodila Račanova detuđmanizacija. Ivo je bio posebno pogodna osoba jer je iz krščanske katoličke obitelji. Za to je Sanaderu dobro poslužio prosvjed hrvatskih branitelja u Splitu u veljači 2001. – Miting potpore hrvatskom generalu Norcu kako bi se prikazao kao domoljub.
http://verbum.hr/images/artikli/velike/3557.jpg
Sanader je svojim političkim radnjama dokazao da je ideološki slijednik antihrvatske Račanove politike što potvrđuju činjenice. Tako je Sanader na mjesto državnog tužitelja, kao glavnog progonitelja hrvatskih branitelja, postavio Mladena Bajića, koji je tu funkciju, progona hrvatskih branitelja i domoljuba, obavljao i za vrijeme vlade Ivice Račana.
 
- Sanader je Vesnu Pusić, koja mrzi sve što je prohrvatsko, postavio na mjesto šefice saborskog tima za pregovore o ulasku RH u EU.
- Sanader je velikosrpskog ideologa Milorada Pupovca postavio na mjesto predsjednika Saborskog odbora za međunarodnu suradnju. Prije toga, da bi ocrnio Antu Đapića i njegovu stranku HSP, izjavio „Glas za Đapića glas je za SDP“, da bi potom koalirao sa velikosrpskom strankom Milorada Pupovca.
- Sanader se aktivno uključio u progon hrvatskog generala i heroja Domovinskog rata Branimira Glavaša. Kao dokaz o planiranom političkom progonu generala Glavaša postoji bilješka hrvatskog veleposlanstva u SAD. Naime, o Branimiru Glavašu razgovarali su 4. veljače 2004. godine u Washingtonu čelnik velikosrpske zajednice u RH dr. Milorad Pupovac, u ulozi predsjednika za međuparlamentarnu suradnju Hrvatskog sabora i Charles English, tada direktor Odjela za južnu i srednju Europu State Departmenta. Dokument koji to potvrđuje je „Bilješka“ Veleposlanstva Republike Hrvatske u SAD. Sve su to činjenice koje dokazuju da je Pupovac bio Sanaderov ideološki suradnik i provoditelj zajedničke antihrvatske politike.
 
- Sanader je nakon poziva Hrvatskoj za ulazak u NATO, 29. ožujka 2008. u Bukureštu izjavio: „Hrvatska ne će bježati iz regije“. Time je potvrdio Mesićevu politiku „jedinstvenog političkog, gospodarskog i kulturnog prostora“.
- Sanader je odustao od ZERP-a, kojim Hrvatska gubi oko 250-300 milijuna Eura godišnje na ribolovu.
- Sanader je prilikom posjeta Beogradu, u travnju 2009., brzopleto obećao predsjedniku Srbije Borisu Tadiću da „Hrvatska neće postavljati nikakva pitanja  teritorijalne naravi prilikom srpskog pristupanja EU-u.
 
- Sanader je nastavio s Račanovom lustracijom unutar  HDZ-a i „očistio“ neke od istinskih domoljuba kao što je bio Drago Krpina. Tada je uklonio s političke scene i splitsko-dalmatinskog župana profesora Branimira Lukšića.
- Sanader je isključio iz HDZ obitelj dr. Franje Tuđmana.
- Sanader je 2. lipnja 2005. donio AKCIJSKI PLAN o hvatanju  hrvatskog generala Ante Gotovine.
U skladu s tim planom, na nezakonit način izbačena je s posla u MORH-u supruga Ante Gotovine gospođa Dunja Zloić. Cilj je bio da ostane bez sredstava za život i eventualnu komunikaciju sa Gotovinom u bijegu. Uglavnom, sve su to činjenice koje potvrđuju tvrdnju prof. Nediljka Mihanovića da je Sanader bio i ostao na liniji Račanove antihrvatske politike.
 
(Nastavak slijedi)
 

Ivan Runje

Anketa

A. Plenković je u tajnosti dozvolio MOL-u da u Mađarskoj i Slovačkoj prerađuje hrvatsku naftu. Je li to izdaja nacionalnih interesa?

Nedjelja, 31/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 988 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević