Get Adobe Flash player

Principi Sinarkije se oslanjaju na provođenje ideja institucije koje su zasnovane na duhovnim i društvenim temeljima

 

"Neka mojih služitelja bude malo i tajnih.
Oni će vladati mnoštvom i znanim."
Knjiga zakona - Liber AL vel Legis
 
Sinarkija predpostavlja vladavinu svijetom od strane elite prosvijetljenih inicijata. Ovo je svjetska vlada u formi institucije koja upravlja čovječanstvom na osnovi najviših duhovnih i društvenih principa. Sinarkija je više od političkog pokreta jer podrazumijeva osjetljivost na historiju i evoluciju ljudske rase, razvoj i promjenu društvenih zakona koji se mijenjaju. Pojedini ljudi bajkovito vjeruju u postojanje duhovno superiornih bića - Prosvijetljenih Inicijata - Tajnih Majstora - koji obitavaju u sjenci historije i upravljaju historijskim procesima putem svojih umnih i duhovnih moći. Postoji vjerovanje da je mjesto u kojem oni obitavaju nazvano Agarta ili Šambala i da se ono nalazi u Indiji, na Tibetu. Tajni svijet Agarte je u izobilju Mudrosti koje je dostupno čovječanstvu putem inicijacija tajnih redova. Tajni redovi i Bratstva su samo uvod u istinsku Mudrost koja izvire iz Šambale. Može se reći da se nad kaosom i anarkijom teži upravljati svijetom putem Sinarkije.
http://1.bp.blogspot.com/-p7Wv0ivmWp4/URR_8ycFK2I/AAAAAAAAB0U/B1YFIc7QArc/s1600/universe-11.jpg
Principi Sinarkije se oslanjaju na provođenje ideja institucije koje su zasnovane na duhovnim i društvenim temeljima. Sinarkija je zasnovana na principima, za razliku od anarkije ona predstavlja Red i Hijerarhiju kojom upravlja Autoritet. Autoritet kontrolira tri najvažnija dijela društva - Religiju, Vojsku i Obrazovanje, a pod ta tri dijela spadaju ostali.
Pod Edukacijom se ubrajaju kultura, umjetnost i znanost.
Pod Zakonom se ubrajaju sudovi, policija, vojska i vanjski odnosi.
Pod Ekonomijom spadaju sindikati, vlade i radnička klasa.
Najviša ambicija Sinarkističke filozofije je društvo bez klasa. Samim tim sinarkističko društvo ima odgovornost nad političarima koje predvode Mudri.
Mir, pravda i prosperitet mogu biti dosegnuti kroz procese kojima prolazi društvo. Moraju se sagledati principi na kojima je civilizacija zasnovana, sveti spisi drevnih civilizacija koji sadrže vrijedne sociološke aspekte, ono što podučavaju i primijetiti odakle su došle velike civilizacije, te kako su se razvile i evoluirale.
 
Historijska lekcija je zasnovana na objedinjujućim rezultatima eksperimenata koji su izvedeni u civilizaciji. Poznavanje društvenih problema i rješavanje tih problema omogućava primjenu viših znanja. Društvo i država koji bi bili zasnovani na bilo kakvom robovskom obliku su beskorisni, a Sinarkija je jedini model vlasti koji prevladava postojeći kapitalizam, feudalizam, demokrakiju i monarkiju. Prvi impulsi k sinarkističkim federacijama su ujedinjavanje država - oni se moraju uspostaviti na ekonomskim federacijama koje povezuju ekonomske interese država, ali i ekonomiju interesa društva. Ekonomski interesi su materijalni stadij ujedinjenja svijeta. Nad materijalnim oblicima se grade drugi oblici ujedinjenja - ujedinjenje kulture, inteligencije, zakona, kontrole, rada i naposlijetku religije. Sve su to procesi koji se provode evolutivnim metodima. Ovakva ujedinjavanja poništavaju granice država. Svijet postaje jedno. Planet i čovečanstvo se ujedinjuju.
 
(Nastavak slijedi)
 

Vid Hinković

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Treba li M. Bandić podnijeti ostavku na dužnost gradonačelnika zbog odlikovanja Budimira Lončara?

Ponedjeljak, 18/02/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 948 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević