Get Adobe Flash player
Zlokobni usklik MI ili ONI!

Zlokobni usklik MI ili ONI!

Komunističko-totalitarističko nasilje nad hrvatskim narodom nije...

Rijeka više nije samo crvena

Rijeka više nije samo crvena

Vojko Obersnel na mukama     Na konstituirajućoj...

EU ne želi pritiskati Srbiju

EU ne želi pritiskati Srbiju

Beograd ne mora promijeniti zakon o regionalnoj jurisdikciji nad ratnim...

Tko još podržava zločinca Titu

Tko još podržava zločinca Titu

Je li na pomolu rasplet oko trga sa imenom zločinca Tite u...

Dvadeset osam godina HDZ-a

Dvadeset osam godina HDZ-a

Obljetnica stranke iskorištena za opravdavanje suradnje s...

 • Zlokobni usklik MI ili ONI!

  Zlokobni usklik MI ili ONI!

  četvrtak, 22. lipnja 2017. 13:15
 • Rijeka više nije samo crvena

  Rijeka više nije samo crvena

  četvrtak, 22. lipnja 2017. 12:48
 • EU ne želi pritiskati Srbiju

  EU ne želi pritiskati Srbiju

  četvrtak, 22. lipnja 2017. 12:35
 • Tko još podržava zločinca Titu

  Tko još podržava zločinca Titu

  utorak, 20. lipnja 2017. 14:45
 • Dvadeset osam godina HDZ-a

  Dvadeset osam godina HDZ-a

  četvrtak, 22. lipnja 2017. 12:43

Jedan, dva ili više Tita!?

 
 
Ne znam, ako postoji sumnja u nečiji identitet, zašto se imenovanje jednog trga po tom čovjeku sumljivog identiteta prepušta „volji građana“? Valjda se podrazumijeva da je TITO - Josip Broz. A ako nije? Ploča „Trg MARŠALA TITA“, morala bi pasti. Ako ne bi, onda bi se Maršalov kip iz Kumrovca morao dislocirati. Umjesto Bandićeva referenduma, treba pitati Kumrovčane je li „vođa nesvrstanih“ bio Josip Broz. U Hrvatskom tjedniku br. 455. jedan Hrvat iz Njemačke prilaže dvije slike (iz profila) - Josip Broz iz 1928. i TITO s Johnom Fitzeraldom Kennedyjem. Pa dotični skreće pozornost na ljudski organ uho, kao dokaz dviju, a ne jedne osobe.
https://i37.servimg.com/u/f37/18/83/51/71/vampir10.jpg
I u arhivu na Prisavlju postoje dvije slike (koristi ih TV Kalendar) koje su dokaz da TITO nije Josip Broz. Na tim slikama, jedan do drugoga stoje TITO? I Staljin. Na jednoj slici je TITO malo viši od Staljina, na drugoj su iste visine. Što znači da bi na jednoj slici mogao biti Josip Broz-Walter, a na drugoj slici netko treći. Dakle, preimenovanje najljepšeg zagrebačkog trga treba riješiti na sudu. U kontekstu ovoga, za mene ove pravno-političke zavrzlame, navest ću toga još. Koliko znam, u bivšoj državi je „verbalni delikt“ mogao počiniti pojedinac. A na Braču „grupa huligana u „verbalnom deliktu“!?  (Janica Kostelić). Za to je potrebna objava biografije „huligana“ i objava njihovih rodbinskih, poslovnih i političkih veza. Zbog toga, zbog te pravno-političke zavrzlame, ja se držim mojih misli kao pijan plota.
 
U mom prošlom članku na ovom portalu, upitao sam se kako je novinar srpskih NOVOSTI pronašao onu sliku u Hrvatskom povijesnom arhivu i kako je na njoj prepoznao Hasanbegovića, pa kažem da je to morao biti netko sa te slike. Kao i Pukanićev intervju s bjeguncem Gotovinom. Naime, samo i jedno pitanje Anti Gotovini uzdrmalo bi vladajuće strukture u Hrvatskoj. Kako? Zašto? Kada je jedan novinar u novinama napisao da je bio s bjeguncem kojega traži policija, zašto policija (Šime Lučin, Ranko Ostojić) nisu tada priveli novinara Pukanića? Zbog toga treba u jednom OTVORENOM sučeliti Berislava Jelinića, Antu Gotovinu, Ivana Zvonimira Čička, Šimu Lučina i Ranka Ostojića. Njih Hrvatska treba za svjedoke
naše Šestorke na sudu den Haagu.
 
Kada bi Ante Gotovina otkrio kako je do njega došao pok. Pukanić kada se on krio, to bi bila pomoć Šestorki i problem tužitelju. I sudu. Posebno bi tužitelju mogao biti neugodan Ivan Zvonimir Čičak koji u Jutarnjem listu od 18. 2. 2005. kaže: Demantirat ću osobno tvrdnju Ivice Račana kako „u trenutku kad je došla optužnica (zapečaćena) mi u Vladi nismo znali gdje je Gotovina ni nakon provjere“, jer sam osobno u to vrijeme susreo Gotovinu u trim-kabinetu „Pančo“ u Gundulićevoj ulici i s njim razgovarao - upravo o tome da bi on uskoro mogao završiti u Haagu. Ante Gotovina je Zagrebom šetao slobodno bez pratnje i čuvara upravo zahvaljujući Ivici Račanu i njegovoj Vladi. Nakon svega, možemo moliti Boga da Vatikan „diskvalificira“ biskupa Košića. Da dobijemo svog kandidata koji bi uveo reda u kolone. Jest, Davor Ivo Stier je bio u „koloni za život“, ali je bio i u koloni sa Plenkovićem, protiv Karamarka.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Pismo Papinskom Hrvatskom Zavodu Svetoga Jeronima

 
 
Papinski Hrvatski Zavod Svetoga Jeronima
Via Tomacelli 132
I-00186 Roma
+39.06.996.94.500
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
http://www.croatianhistory.net/glagoljica/parcic/papinski_hrvatski_zavod_sv_jeronima.JPG
Slava Trojednomu Bogu, čast ter hvala najvećemu Hrvatskomu sinu –
Svetomu Jeronimu
Dragi moji oj Hrvati - svećenici Hrvatskoga Jerolimjanskoga Zavoda
Iztražujen osobno ter pišen zapise oko nepogoda po Hrvatski Narod nakon zavaršetka drugoga svietskoga rata 1945., Blajburg, Križni put, ...
Triban podatke oko okolnosti proglasitbe jugoslavenskoga maršala Josipa Broza Tita (dalje samo - JBT) POČASTNIM KANONIKOM Papinskoga Hrvatskoga Zavoda Svetoga Jeronima u Rimu 1971. na zahtjev undašnjega pape. Nisu bitne mi tuliko niti same okolnosti toga, nego službeni, pisani, hitri odgovor današnjega upravitelja Papinskoga Hrvatskoga Zavoda Svetoga Jeronima na moja dva sliedeća upita:
 
1/. je umro taj JBT davne 1980., nu kakav je danas 2017. njegov status glede titule POČASTNOGA KANONIKA U Papinskomu Hrvatskomu Zavodu Svetoga Jeronima U Rimu iz 1971.? Je li JBT još uviek POČASTNI KANONIK?
1a/. ako je još uviek POČASTNI KANONIK (iman takve podatke, jerbo vodi vse ka tomu), jeste li spremni već danas za poduzet vse moguće za poništit tu počast obzirom imamo vse dokaze gdi je bil kolal JBT v' doba svibanj/lipanj 1945., kaj je radil protiv KATOLIČKOGA HRVATSKOGA NARODA, kaj je zapovidal, kaj je govoril?
Znači, postavih samo dva upita: Je li je? Ako je - do kada?
Molin jasan, nedvosmislen odgovor upravitelja Zavoda zbog povieste izstine ter zbog izpravnosti mojih budućih zapisa Hrvatskoj javnosti. Zahvalivan na vašemu službenomu odgovoru ter se nadan kako razumiete nuždnu hitrost moje zamolbe.
z'Bogom
 

Boris Zvizdaan Xivkovich, katolik, Harvat, emigrant, dipl. ing. stroj.

Zagreb, xupa blaxenoga Augustina Kaxoticha, 9.lipnya 2017.

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Iznimno bih nas radovalo kada biste bili otkrivatelj spomenuta obilježja

 
 
Broj: 21/2017- VU
Predmet: pismo namjere                                                     
Zagreb, 8. lipnja 2017.
 
Kao prvi pokušaj oslobođenja Hrvatske od kolonijalno-okupatorskog
srpskog režima, Velebitski ustanak – 1932. predstavlja ključ,
bez kojega se suvremena povijest Hrvata nikako ne može
razumjeti u svojoj najdubljoj emancipacijskoj dimenziji.
 (Nedjeljko Kujundžić, 1992.)
http://www.kastav-crkva.org/blog2008/jure.jpg
HRVATSKI SABOR
General ŽELJKO GLASNOVIĆ, saborski zastupnik
10 000 ZAGREB, Markov trg 6
 
Vrli generale i poštovani saborski zastupniče,
Tragom projekta VELEBITSKO-VUKOVARSKI POBJEDNIČKI KRUG (1932.- 1995.),[1]naslovnik organizira obilježavanje 105-te obljetnice rođenja Jure FRANCETIĆA (1912. – 2017.): hrvatskoga političara i legendarnog vojskovođe iz Drugog svjetskog rata (1941. – 1942.) protiv udružena talijanskog i srpskog fašizma. S tim u svezi Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti u dijaspori (HAZUD) – posebice zalaganjem njezina vrlog  predsjednika gosp. Dragana HAZLERA[2]– ovom istaknutom ustaši-antifašisti na rodnoj kući u Otočcu (Prozor – Vivoze) podiže spomen-obilježje.
S obzirom na to iznimno bih nas radovalo: kada biste – kao političar (predstavnik hrvatske dijaspore) i slavni vojskovođa DOMOVINSKOG RATA (1991. - 1995.) –bili otkrivatelj spomenuta obilježja (v. niže).
 
1. Političko i vojno djelovanje Jure FRANCETIĆA – započeto 30-ih godina prošla stoljeća – posebno je utrto ozračjem VELEBITSKOGA USTANKA (1932.), kao prve organizirane pobune protiv velikosrpskog fašizma i okupacije. S tim u svezi, nakon 80-e, protežno se i ove godine obilježava 85-a obljetnica (1932. – 2017.) toga važnog povijesnog događaja.
 
2. Naime, tragom emancipacijskoga potencijala (v. moto), Velebitski ustanak ima prevratnu ulogu glede revizije još uvijek „službene“ jugo-komunističke povjesnice koju obilježava: Goldsteinova boljševičko-antifašistička (knjiga „1941.: godina koja se vraća”) i, tome prispodobna, Pupovčeva velikosrpska aksiomatika („Jadovno /1941./ je matica svih kasnijih zločina druge polovice XX. stoljeća u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini”).
 
3. U tom kontekstu uz poticajni „velebitni“ povijesni model (v. str. 5 – att.) – pronikao je spomenuti projekt kojega zasvjedočuje prvi izvorno-ustaški spomenik u samostalnoj Republici. Riječ je o velebnom SPOMEN-KRIŽU u jadovnjačkom Krču (v. att.), koji simbolički krči put prema povijesnoj ISTINI i dostojanstvu (pijetetu) svake ŽRTVE.
 
4. Ukratko: otkrivanjem „velebitna potencijala”, stubokom se obesnažuje redukabilna historiografska (historia reducta) i, s tim u svezi, „službena” kolonijalno-politička paradigma, što je demonstrira bankrotirana (o)pozicijska koruptivno-klijentističkapolitika „novoga smjera” (od 2000. do danas).[3]
 
5. Upravo je ta politika – uklonivši „buldožder-demokracijom” FRANCETIĆEV slunjski[4]– obnovila četničko-partizanski spomenik u SRBU, uz znakovite Pupovčeve skandalozne izjave: (1) „Na hrvatskoj zastavi danas više nema crvene petokrake, no znamo da bez petokrake u srcu nema civiliziranosti i pravde u Hrvatskoj”.[5](2) “Ne postoji zakonski okvir po kojem bi kokarda koju nose sljedbenici četničkog pokreta bila sankcionirana u našoj zemlji.” [6]
 
6. S ozirom na sve to, stekliški kazano, naspram „iz tuđe“ – koju nam diktira „zločinac za pisaćim stolom“[7], kao poželjni koalicijski partner (o)pozicijske nomenklature – hrvatski narod (nacija) ima pravo pisati povijest „iz vlastite glave“. Ako je to tako, vrli generale, među prvima ste koji nam mogu svjedočiti tu privilegiju.
U svakom slučaju, očekujući odgovor, unaprijed zahvaljujemo.
 
IN REM CROATORUM!
 
Bilješke:

 

[1] https://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/.../17793-velebitski-ustanak-obrana-hrvatske http://kamenjar.com/velebitsko-vukovarski-pobjednicki-krug-1932-1995/  
http://croative.net/za-dom-spremni-ustasko-antifasisticki-poklic/
[2] www.hazud.ch/2010/12/uz-obljetnicu-nasilne-smrti-jure-francetica-i-mije-abicica
http://kamenjar.com/jure-francetic-najveci-hrvatski-antifasist/
[3] http://www.hazud.hr/rijecka-izjava-rekvijem-za-srbacko-boljsevicki-antifasizam
http://hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/32755-ivan-biondi-dopunjak-prologodinjoj-izjavi-o-jadovnom
[4] www.hazud.hr/dragan-hazler-jure-francetic-ima-pravo-na-spomen-obiljezje-u-slunju/
[5] “Pupovac: u Hrvatskoj nema pravde bez petokrake u srcu”, Novi list, 28. srpnja 2000.
[6] http://croative.net/pupovceva-kokarda-u-hrvatskom-saboru-da-u-njegovoj-zemlji-ne-postoji-zakonski-okvir-za-sankcioniranje-kokarde
[7] www.hazud.hr/pupovac-pred-sveucilisnim-tribunalom/
www.peticija24.com/zauzdajmo_zloinca_za_pisaim_stolom

 

Prof. dr. sc. Ivan Biondić, koordinator KBUZ BASTION VUKOVAR

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Anketa

Tko će koga prije smijeniti?

Petak, 23/06/2017

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1594 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević