Get Adobe Flash player
Uništili sela – dobili požare

Uništili sela – dobili požare

Davanje zemljišta u zakup može biti oslobođeno poreza na dugi niz...

Tko je splitski Neron?

Tko je splitski Neron?

Požar je jedan – krivaca je puno     Čovjeka...

Drugo ubojstvo Stjepana Radića

Drugo ubojstvo Stjepana Radića

Rehabilitacija četništva rehabilitacija je...

Hrvati su (pre)siromašni

Hrvati su (pre)siromašni

BBC-ovo redefiniranje društvenih klasa i gdje se tu nalazi...

Agrokor ili politički kartel

Agrokor ili politički kartel

Agrokor je vlasništvo hrvatskih političkih tajkuna i njihove...

 • Uništili sela – dobili požare

  Uništili sela – dobili požare

  srijeda, 19. srpnja 2017. 21:06
 • Tko je splitski Neron?

  Tko je splitski Neron?

  četvrtak, 20. srpnja 2017. 12:09
 • Drugo ubojstvo Stjepana Radića

  Drugo ubojstvo Stjepana Radića

  srijeda, 19. srpnja 2017. 21:02
 • Hrvati su (pre)siromašni

  Hrvati su (pre)siromašni

  nedjelja, 16. srpnja 2017. 21:44
 • Agrokor ili politički kartel

  Agrokor ili politički kartel

  srijeda, 19. srpnja 2017. 20:58

U Srbu se slavi progon i klanje Hrvata!

 
 
Otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske vlade
Tijekom četničkog ustanka u Srbu koji je započeo 27. srpnja 1941. godine četnici su  ušli  u Brotnju, zaselak između Donjeg Lapca i Srba te okrutno pobili sve članove 6 obitelji Ivezić, ukupno 37 osoba, među kojima je bilo 12-ero djece u dobi od tri do 14 godina. Žrtve su  žive bačene u obližnje jame – u jamu na Dabinom vrhu, u Srpskome Klancu te u jamu Golubinku. Od gornjih žrtava, 19 ih je poslije upornih zahtjeva rodbine i suseljana tek u svibnju 2014. uz pomoć speleologa ekshumirano iz jame na Dabinom vrhu dok ostale lokacije još čekaju na ekshumaciju koja se nije dogodila usprkos najavama nadležnog ministarstva (Uprava za zatočene i nestale Ministarstva branitelja).
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/Spomenik_ustanku_naroda_Hrvatske-Srb.JPG/1200px-Spomenik_ustanku_naroda_Hrvatske-Srb.JPG
Zločini nad Hrvatima dogodili su se i u ostalim selima župe – Poljica, Mišljenovac, Jasenovača, Donji i Gornji Lapac, Oraovac, Bubanj Veliki i Mali. Za vrijeme „četničkog ustanka“ stradavali su i Hrvati iz ostalih dijelova i naselja na tromeđi Like, Dalmacije i Bosne – iz Drvara i okolice (Vrtoče i druga sela), iz Bosanskog Grahova i okolice (naselja Luka, Korita, Ugarci, Obljaj i druga) kao i Hrvati iz područja između Bihaća i Bosanskog Petrovca (Krnjeuša, Lastve i ostala sela). „Četnici“ su u Drvaru ubili 300 Hrvata i nepoznat broj muslimana, u Bosanskom Grahovu 62 hrvata, u ukupnoj župi usmrćeno je 568 osoba a u Krnjeuši 130 hrvata. Poznata je sudbina hodočasnika ubijenih kod Drvara na povratku s blagdana sv. Ane, zajedno s njihovim svećenikom Waldemarom Maximilianom Nestorom, kada su četnici iz kompozicije vlaka u postaji Vaganj izveli sve katolike uključujući i svećenika Nestora, pobili ih i bacili u jamu Golubnjaču kod Drvara.
 
Hrvati iz Boričevca u noći između 1. i 2. kolovoza 1941. bili su prisiljeni pobjeći u Kulen Vakuf, a 2. kolovoza četnici su ušli u Boričevac, razorili ga i pobili preostalo stanovništvo. Svećenika don Jurja Gospodnetića mučili su četnici, vodili kroz Bosansko Grahovo i iživljavajući se na njemu, da bi ga na kraju doveli u Srb i ispekli na ražnju. Na sličan način započela je i pobuna Srba u Srbu 25. srpnja 1990. godine. Zašto se dopušta Miloradu Pupovcu da nakon Domovinskog rata, "obilježava" proslavu četničkih zločina učinjenih prema Hrvatima na tom području.?
 
Gospićko-senjski biskup Mile Bogović u svojoj nadahnutoj propovijedi u Boričevcu, izjavio je: "Koja je fašistička ili ustaška krivnja male Marije koja je ubijena kada je imala 8 godina, Marka od 5 godina i Jure od samo 3 godine. Kakvi su to fašisti bili?" - zapitao se biskup Mile Bogović u propovijedi. "To djelovanje tzv."prve puške" trajalo je sve do Domovinskog rata, ta je "prva puška" bila protiv svakog hrvatstva , taj duh je bio protiv svake samostalne hrvatske države, taj duh je prognao Hrvate s njihovih ognjišta iz tzv "SAO Krajine". Treba li tu "prvu pušku" u samostalnoj Hrvatskoj slaviti i veličati?" - zapitao se biskup Bogović.
 
Pojedinci iz Hrvatske policije i ove godine pokušavaju pronaći načina kako zabraniti naše javno okupljanje u Donjem Srbu i time zabraniti govor istine, a u cilju da Milorad Pupovcu nesmetano prezentira laži o antifašistima – četnicima i ustanku. Pojedinci iz Hrvatske policije služenjem Miloradu Pupovcu pljuju po Hrvatskim žrtvama, pljuju po djeci koja su ubijena samo zato što su Hrvati. Zar to nije za svaku osudu? Hrvatska je demokratski uređena i ne će i ne smije biti totalitarna država. Pojedincima iz policije još iz glave ne izlazi Titova zločinačka komunistička Jugoslavija. Policija građanima treba pružiti zaštitu njihovih temeljnih ustavnih prava. Jedna osoba iz ravnateljstva MUP-a (nama poznato ime i prezime) sustavno krši svoju službenu dužnost i ne pridržava se Ustava i zakona.
 
Ta osoba traži načina da nam spriječi zakonito i legitimno  javno okupljanje u Donjem Srbu 29. srpnja (tražio je i 2015. godine). Traži nešto što ne možemo dobiti! Traži da od Županijske uprave za ceste Zadarske županije trebamo dobiti suglasnost o zatvaranju županijske ceste u Donjem Srbu. Upravo smo još 2015. godine dobili odgovor da sukladno članku 183. Zakona o sigurnosti prometa na cestama (NN 67 / 08) Županijska uprava za ceste Zadarske županije ne izdaje suglasnost ali da se ne protive  da se cesta zatvori. Zanimljivo  da ta osoba ne traži od homoseksualaca kad imaju svoju cirkus paradu dozvolu o zatvaranju prometa u centru Zagreba? Zakonom svi moramo imati ista pravam, a policija ne može biti u službi Milorada Pupovca koji sustavno radi na tome da Hrvatsku prikazuje kao zločinačku i fašističku. Milorad Pupovac vrijeđa branitelje i obrambeni Domovinski  rat i to je  nedopustivo i nepodnošljivo.
 
Gospodine Plenkoviću četnički spomenik u Donjem Srbu izgrađen je 1951. godine. Na tom mjestu do 1951. godine nalazila se katolička kapelica i katoličko groblje. Srbi su sravnili sa zemljom kapelicu i groblje, navozili zemlju, stvorili umjetno brdo i na njemu izgradili četnički spomenik ispred kojeg neprijatelji Hrvatske slave pokolj nad nevinim Hrvatskim narodom.
Gospodine Plenkoviću u Donjem Srbu, sto puta, a ako treba i milijun puta ću ponoviti da se slavi četnički pokolj nad Hrvatskim narodom i stoga tražim da  zabranite tu sramotnu  četničku proslavu radi pijeteta svih žrtava  navedenih zločina.
Gospodine Plenkoviću tražim od Vas da zaustavite moj progon od strane policije: uhićenja, maltretiranja, zabrane hodanja po Hrvatskoj, traženja da mi sudu zabrani dolazak na radno mjesto i da mi se tako ugrozi egzistencija, a sve zbog mojih političkih aktivnosti.
Gospodine Plenkoviću molimo Vas da pogledate na kanalu youtube.com „Prognani Heroji - Perica Sovilj - Predsednik Organizacije Srpskih Cetnika "Ravna Gora".
Istina će pobijediti !
 

Dražen Keleminec, predsjednik Autohtone – Hrvatske stranke prava

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

U Hrvatskome saboru u svome kabinetu držite sliku Jovana Raškovića, četničkog pobunjenika 
 

 
Pismo Miloradu Pupovcu
Gospodine Milorade Pupovac, odmah na početku da vas upitam: Jeste li vi Srbin? I da vam kažem - Nemojte misliti; da ja nešto imam protiv srpske nacije, odnosno protiv svakoga poštenoga i pravoga Srbina. Ali zato imam protiv svakoga "četnika", koje i vi podržavate, jer u Hrvatskome saboru, na zidu u svome kabinetu držite sliku od Jovana Raškovića, četničkog pobunjenika u Hrvatskoj. 
http://www.kurir.rs/data/images/2016/02/02/18/836993_jovan-raskovic_ls.jpg
Gospodine Milorade Pupovac, vi u Hrvatskoj bolje živite nego bilo koji Hrvat. U Hrvatskome saboru uživate već "deveti" zastupnički mandat. To nema ni u jednoj svjetskoj državi. Vi tobože brinete se za srpsku manjinu u Hrvatskoj, a niste Srbin... jer kao prvo ne govorite srpskim jezikom, nego hrvatskim. Koliko novaca iz hrvatskog državnog proračuna se odvaja za pravoslavno-srpske religiozne objekte i srpsku kulturu, novinsko izdavaštvo...? U novom broju tjednika "Globusa", br. 1389., od 21. srpnja 2017., pročitao sam i vidio naslovnicu; "SRBI SU ISKLJUČENI IZ SVIH VITALNIH PITANJA HRVATSKE". Evo, ja dokazujem da Vi teško lažete i obmanjujete svakojaku javnost. Ne govorite istinu, nego širite lažnu propagandu. 

Pisao sam već, o tome - kako ste: Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, i gradonačelnik Bjelovara, Antun Korušec, i župan BBŽ-a Miroslav Čačija, i vi Milorade Pupovac u Bjelovaru, u parku “Borik” otvorili svečano 8. prosinca 2010. godine, obnovljeno i dograđeno partizansko spomen-groblje i partizanski spomenik „Poziv na ustanak“ od autora Vojina Bakića. Poslije te ceremonije osobno sam vas Milorade Pupovac odveo (preko puta) na mjesno groblje "Borik" u Bjelovaru, i pokazao vam Aleju 13/2., gdje je izvršena tajna sahrana oko stotinjak "leševa" ljudi koji su poubijani u ratu (1991.,-1995.), te žrtve su bile obilježene s križevima, na kojima nije pisalo ime i prezime, već oznaka "N.N". Kada sam ja to medijski obznanio 1997. godine u tjedniku "Nacional" Križevi su poslije uklonjeni. 

Pitam vas; što ste vi poduzeli da istina se objelodani, i da rodbina od žrtava nađe svoje najmilije?! Ništa! Između ostaloga u "Globusu" na stranicama 10., 11.,12., 13. i 14. pričate gluposti u svom intervju. Da je Josip Broz Tito stvorio Republiku Hrvatsku. Gospodine Milorade Pupovac, ako niste Srbin, što ste?! 

I na kraju "otvorenoga pisma" Vama želim vam kazati: Tko uopće govori o istrjebljenju Hrvata, a vi stalno "drobite" o antifašizmu i Jasenovcu. Daj već jednom prestanite svađati narod. Ne govorite kako je politički uništena hrvatska materijalna proizvodnja i kako su očišćeni radnici iz tvorničkih pogona. I ne govorite o osakaćenom gospodarstvu itd.  Gospodine Milorade Pupovac, otiđite iz Hrvatskog sabora jer kao što sam i ovdje dokazao da Vi ne štitite uopće srpsku manjinu u Hrvatskoj, već ste "prokleti uhljeb" i ništa drugo. Srbi nisu nikada bolje živjeli u Hrvatskoj, nago što sada žive.
 

Branko Stojković, Bjelovar

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Zabraniti svim autobusima s dizelskim pogonom dolazak u Grad

 
 
Nepotpisani urednik portala OKO (http://www.portaloko.hr/clanak/dubrovnik-ima--najvece-talozenje-sumpora-u-moru-zbog-silnih-kruzera/0/94990/) nije nam objasnio kako sumpor dolazi u more. Nalazi li se u moru ili na morskom dnu? Je li koncentracija u luci ispod crusera ili na otvorenom moru. Iznose se podatci od kojih da se smrzneš. Dubrovnik ima moguće najveću koncentraciju azbestnih krovova u Hrvatskoj (salonit - brojne kuće u Gružu, tvornica boja, sve one barake na Splitskom putu itd.), o tome ne misle ni Omblići, ni zeleni ni crveni. Prije je imao jednu od najgorih industrija - uljaru i tvornicu grafitnih proizvoda, grad je bio pun invalida rada.
http://cruiseports.ca/images/dubrovnikcruiseterminal.jpg
S druge strane, brodovi su najčišći "zagađivači" jer se ni litra kuhinjskog otpadnog ulja ne smije "izgubiti". Poštuju se propisi koji važe najrazivjenijim zemljma svijeta, ne radi srednjovjekovnoga Dubrovnika već zbog luka svijeta u kojima pritaje. Zamislite brod koji ne smije u London, Amsterdam. Lisabon ili New York, a može u Dubrovnik.
 
Očito urednik portala OKO ima veze s pomorstvom i tehničkim zahtijevima za brodove koliko i krava sa sedlom. Publika dakako nekritički prima svaki katastrofični članak (osim one koji kritički govore o JBT). Najviše bi bili ugrožena posada crusera, a njih je 50 posto od broja putnika. Svi bi pomrli. Putnici ne bi išli na crusinge radi zdravlja već iz suicidnih pobuda. Svi veliki potrošači fosilnih goriva, ali i oni koji na bazi njih proizvode ispuštaju sumpor u atmosferu. Stvaraju se štetni spojevi poput sumporne kiseline itd. Preko Dubrovnika prolaze međunarodni koridori za interkontinentalne letove. Nebo je ispresijecano njihovim ispušnim plinovima (ono što se vidi je vodena para koja se u određenim uvjetima kondenzira i vidi se). No kada se ništa ne vidi, sumpor u zraku ostaje. Zante li tko ubire lipe za taj sumpor koji udišemo?
 
Zračne mase se u principu kreće od zapada prema istoku, a vodene struje obrnuto. Dubrovnik je na priličnoj vjetrometini - "propuhu" pa i s te strane treba imati cjelovitu i dugoročnu analizu, do tada računajte da ste dobili uznemiravajuću vijest za koju bi nepotpisani urednik portala OKO mogao odgovarati, a Dubrovnik pretrpjeti ekonomsku štetu. Da ne postoji MARPUL konvencija, savjetovao bih odgovorene da propiše minimalne ekološke uvjete za sve crusere i druge brodove koji dolaze u Dubrovnik.
 
No, zašto se ne razmisli da u centar Dubrovnika ne mogu doći vozači autobusa koji nisu prošli posebnu obuku i poznavanje Grada? Da se na Srđu ili Podbrežju izgradi veliki parking za autobuse. Da se zabrani svim autobusima s dizelskim pogonom dolazak u Grad? (vidite što je napravila Begija, što radi Norveška i Danska i mnogi gradovi). Ne ćemo dobro proći ako ne budemo imali vlastito mišljenje i bar s rezervom slušali mediokritete kao što su nepotpisani urednici pojedinih portala (treba imati spreman glogov kolac za svih njih, fašiste i antifašiste). (n.n.)

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Anketa

Jesu li požari po hrvatskome jugu slučajni ili podmetnuti?

Nedjelja, 23/07/2017

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 827 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević