Get Adobe Flash player
Zdravka nagraditi, a ne progoniti

Zdravka nagraditi, a ne progoniti

Hrvatsko pravosuđe s USKOK-om i tajnim službama najodgovornije je za...

'Antifašizam' - sredstvo protiv hrvatske države

'Antifašizam' - sredstvo protiv hrvatske države

Na djelu je negacionizam, revizionizam, krivotvorenje povijesti,...

(Ne)ljudska prava naših 'drukčijih'

(Ne)ljudska prava naših 'drukčijih'

Udomljavanje nevine dječice kod 'tople braće' i 'toplih...

Rapsodija u narančastom ili rapsodija apsurda

Rapsodija u narančastom ili rapsodija apsurda

Ostatak od HNS-a pretvara se u travestiju, operetu i...

Nigdje nema roditelja i obitelji

Nigdje nema roditelja i obitelji

Građanski odgoj i obrazovanje     Čitajući Prijedlog...

 • Zdravka nagraditi, a ne progoniti

  Zdravka nagraditi, a ne progoniti

  četvrtak, 06. prosinca 2018. 11:06
 • 'Antifašizam' - sredstvo protiv hrvatske države

  'Antifašizam' - sredstvo protiv hrvatske države

  četvrtak, 06. prosinca 2018. 11:03
 • (Ne)ljudska prava naših 'drukčijih'

  (Ne)ljudska prava naših 'drukčijih'

  srijeda, 05. prosinca 2018. 14:43
 • Rapsodija u narančastom ili rapsodija apsurda

  Rapsodija u narančastom ili rapsodija apsurda

  srijeda, 05. prosinca 2018. 14:38
 • Nigdje nema roditelja i obitelji

  Nigdje nema roditelja i obitelji

  četvrtak, 06. prosinca 2018. 21:07

Nije moguće da nijedan sudionik koncerta u Lisinskom ne zna ni za jedno minsko polje u Hrvatskoj

 
 
Osim agresivne političke propagande protiv Hrvata, imamo i uvriježene fraze koje su dio te propagande. Kao ona „gledajmo u budućnost, povijest ostavimo povjesničarima“ i „...da se to više nikad ne ponovi“. Kao i „osvetu“ na Bleiburgu. „Da se to više nikad ne ponovi“, do 1990. su vikali da bi se ponovio Bleiburg-Vukovar. U svezi toga valja spomenuti promjenu vjere Vučićevih. Godine 1941., kažu da su Vučićevi promjenili vjeru. Pravoslavnu u katoličku. A koliko je katolika za vrijeme stare Jugoslavije promijenilo vjeru? Koliko ih je otišlo u SPC? Možda baš ti Vučići? Da ne govorimo za vrijeme Turaka.
https://www.welt.de/img/incoming/mobile145732710/6492504837-ci102l-w1024/Eugen-von-Savoyen.jpg
Eugen Savojski
 
Velika je vika na Vojislava Šešelja. Zbog njegova srpstva. Meni je tu interesantniji Vuk Drašković koji prije 25 godina na Kosovu viče „Tko na Kosovu digne ruku protiv srpskog Kosova, treba mu ruku odseći“. Da bismo mogli objektivno o Vučićevu huškanju, kao i o „gledanju u budućnost“, morali bismo znati je li u XVII. stoljeću bilo Draškovića Srba? Ja mislim da nije. Mantra nad mantrama je ona „gledajmo u budućnost, povijest ostavimo povjesničarima“. Jer Srbija - Milošević počima rat na Kosovu. S Kosova puca u Srb i Jasenovac. Ustanak protiv Turaka i ustanak protiv „fašista“. To je pravo huškanje povjesničara. Povijesni mit o Kosovu i laži o Srbu i Jasenovcu, stvaraju mnoge nove Šešelje i Draškoviće. Da se u školama uči(lo) da je Eugen Savojski 1697. s katoličkom vojskom, dakle i sa Hrvatima, u Senti na Tisi potukao Turke, a 1717. od istih oslobodio Beograd,
 
Vučićevo huškanje u Glini bi bilo jalovo huškanje. Umjesto povijesne istine o Hrvatima i Srbima, u hrvatskim školskim udžbenicima laži o Jasenovcu i Juri Francetiću. Kao da Jure Francetić nije prethodnik Damira Tomljanovića-Gavrana. Zahvaljujući tim lažima, imamo izopačenu, bolesnu rulju koja nema etnički identitet. Srpstvo devedesetih je bilo više politika nego etničko srpstvo. Da bi se u Domovinskom ratu pripremio teren za granatiranje Zadra, moralo se prije granatiranja izvući srpske familije iz grada. A u tim familijama je bilo puno Hrvatica. Zamislite, jedne noći Hrvatica sa svojom familijom napušta svoju kuću da bi se moglo granatirati, ubiti njezina susjeda. I ona se misli vratiti kada se Zadar „očisti“. Ne vjerujem da je stotinjak zaposlenika WTC-a u New Yorku  2001. pet minuta prije rušenja napustio „blizance“.
 
Posebno je bolno slušati priču o „osveti“ na Bleiburgu. Onaj koji se osvećuje, njemu je nanešeno zlo. Pa on uzima pravdu u svoje ruke. Tako se sugerira kako je to bila zaslužena kazna. A je li to tako bilo? Jasno da nije. To nije bilo kažnjavanje ustaških zločina. To je bilo kažnjavanje ustajanja protiv Versaillesa. Kažnjavanje i zatiranje Hrvatske. Kažu da Srbi gube u miru ono što su osvojili u ratu. A kako su Srbi to osvojili u ratu? Srbi su to osvojili zahvaljujući opstrukciji antisrpske koalicije i što je JNA išla na goloruk narod. Hrvatske elite u Lisinskom, a oni sa margine čiste minska polja. Svakako da ovaj koncert jedne nacionalne manjine u Lisinskom treba staviti u kontekst antihrvatske političke propagande. Iliti kroatocida. Nije moguće da ni jedan sudionik tog koncerta ne zna ni za jedno minsko polje u Hrvatskoj. Kroatocid funkcionira isto kao prije 1990. Te hrvatske elite financiraju „oni koji ne plaćaju porez u Hrvatskoj“. Nekoliko milijardi eura godišnje, hrvatska dijaspora i hrvatski pomorci šalju, baš tim elitama.
 

Jure Vukić, Tribanj

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA stajališta su autora i ne moraju biti u skladu sa stavovima Uredništva

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Sviđa li vam se Tuđmanov spomenik Kuzme Kovačića?

Četvrtak, 13/12/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1142 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević