Get Adobe Flash player
Zakonom zabraniti maškare

Zakonom zabraniti maškare

Živjela demonokratska i orwellijanska Plenkovićeva...

Nisu manjinske skupine

Nisu manjinske skupine "svete krave"

Krnje je uvijek simbolizirao ono što narod ne smatra...

Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

Plenković je najveća ugroza hrvatskom narodu i državi od...

Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

Hrvatska je slobodna zemlja većinskoga hrvatskog i katoličkog...

Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

Hrvatski sabor trebao bi biti zadnja obrana hrvatskih nacionalnih...

 • Zakonom zabraniti maškare

  Zakonom zabraniti maškare

  srijeda, 26. veljače 2020. 20:13
 • Nisu manjinske skupine

  Nisu manjinske skupine "svete krave"

  srijeda, 26. veljače 2020. 18:08
 • Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

  Glas za Plenkovića glas je protiv Hrvatske

  četvrtak, 27. veljače 2020. 12:22
 • Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

  Htjeli ste satiru, imat ćete satiru

  srijeda, 26. veljače 2020. 18:11
 • Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

  Moralni pad hrvatskih elita i pravosuđa

  ponedjeljak, 24. veljače 2020. 15:34

U cijelosti otkupite rodnu kuća bana Jelačića u Petrovaradinu

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom članka „Nastavak borbe za prava Hrvata“ u „Hrvatskoj riječi“ br. 848 od 19. srpnja 2019. godime.
https://www.subotica.com/files/_thumb/645x430/news/2/0/8/10208/10208-ds-sdps-dshv-subotica.jpg
Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) postoji 29 godina. Osnovan u najteža vremena za Hrvate u Vojvodini izgledao je, posebice nama srijemskim Hrvatima, kao ponovno rađanje svijetlosti i topline Sunca poslije višegodišnjeg pomračenja. Međutim, vremenom su ga preuzimali manipulanti i likovi koji su kroz njegovo djelovanje tražili samo osobnu korist i stranka se osipala. Ovdašnji Hrvati su odustali od nje, posebice moralni ljudi, među njima najviše oni koji najviše i vrijede, intelektualci. Danas, poslije 29 godina, vodi je konačnoj propasti najveći manipulant i najveći bronzoljub (u Srijemu izraz za čovjeka koji od svega više voli novac), g. Tomislav. Ovaj lik nema nimalo morala, a svaka izgovorena riječ mu je dijametralno suprotna od istine i za petnaestak godina svog „angažiranja“ u ovdašnjoj hrvatskoj nacionalnoj zajednici uspio je, eliminirajući sve svoje neistomišljenike, upropastiti i zajednicu i njenu političku stranku DSHV, svodeći sve na nivo donjotavankutskog trokuta (Subotica i okolica). Tamo su locirane sve ovdašnje hrvatske institucije, a sve njihove konce preko svojih poltrona drži g. Tomislav. Ne treba reći da poltroni mogu biti samo beskarakterni ljudi, a svakako mediokriteti.
 
Zato najmanje 55.000 Hrvata (od 57.900) u Republici Srbiji čim bilo gdje i bilo kada (a utrpava se svugdje i stalno) vidi lik g. Tomislava i sluša ono što on govori odustaje od bilo kog angažiranja, jer običan hrvatski čovjek ovdje nema baš nikakve koristi od toga što g. Tomislav radi. Koristi ima samo on i taj sve uži krug oko njega. U toj situaciji najnovija predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća sa sjedištem u Subotici, koju je ustoličio g. Tomislav, u svom intervjuu hrvatskim medijima zlobno konstatira da ovdašnji Hrvati intelektualci ne rade u interesu svoje zajednice!!! Pravi hrvatski intelektualci neće da rade u interesu g. Tomislava, a ne u interesu svoje zajednice, a najnovija predsjednica  HNV-a bi se morala upitati zašto je to tako!
 
Donjotavankutski obmanjivači Hrvata u Republici Srbiji, ali i svih Hrvata u Republici Hrvatskoj i svih Hrvata u svijetu, potpuno su srozali ovdašnju hrvatsku zajednicu vršeći u dužem vremenskom periodu negativnu selekciju u svim segmentima kulture i politike. Najgore u tom svemu je prošao Srijem, kao da nije bila dovoljna tragedija srijemskih Hrvata devedesetih godina. Izvođač završnih radova na upropaštavanju najhrvatskijeg dijela Vojvodine je upravo g. Tomislav i njegovi donjotavankutski poltroni s nekoliko srijemskih izdajnika. Ne treba puno obrazloženja zašto je najgore prošao Srijem ako se samo kaže da je netko (na dvadesetak kilometara od Hrtkovaca i dok su srijemski Hrvati krvarili), kao pop (namjerno ne kažem svećenik) pravio djecu i zbog toga bio raspopljen, postao prvi čovjek u DSHV-u za Srijem! Takav lik bez imalo morala ne može predstavljati ni u čemu niti bilo gdje zastupati nijednog Hrvata iz Srijema, a kamoli sve Hrvate iz Srijema!!! Ali g. Tomislav oko sebe okuplja baš takve likove i postavlja ih na visoke funkcije jer je i sam takav!
 
Ne treba puno obrazloženja zašto je najgore prošao Srijem ako se samo kaže da je Srijem još uvijek pun Hrvatskih domova koji se raspadaju jer g. Tomislav, koji sve ima u svojim rukama (i novac), niti jedan takav dom nije vratio Hrvatima. A Hrvatski domovi su bili pravi centri kulture srijemskih Hrvata i u njima se nije pucalo svinjarskim bičevima ili preskakalo vatru! Ne treba puno obrazloženja zašto je najgore prošao Srijem ako skoro trideset godina poslije rata rodna kuća bana Jelačića u Petrovaradinu još zjapi prazna, ali je zato za Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata sa dva djelatnika (g. Tomislav, kao ravnatelj, i g-đa Katarina, kao nezamjenjiva moderatorica svih kulturnih zbivanja svih Hrvata u Srbiji i šire) izdvojen silan novac za kupovinu privatne vile u Subotici! Ne treba puno obrazloženja zašto je najgore prošao Srijem ako se samo kaže da g. Tomislav, kao ravnatelj gore navedenog zavoda hrvatske kulture, kao najtalentovaniju pjesnikinju Srijema hvali i protežira u svom „časopisu za književnost i umjetnost“ koja je plagijatorica Ive Andrića i drugih poznatih hrvatskih pjesnika!
 
Ne treba puno obrazloženja zašto je najgore prošao Srijem koji je još uvijek pun hrvatskih domova ako se samo kaže da žitelje tih domova „bunjevački Hrvati“ iz donjotavankutskog trokuta još uvijek otkrivaju kao ostatke Aboridžina u Australiji. I ne treba puno obrazloženja zašto je takav DSHV doživio poraz u izborima za vijeća Mjesnih zajednica Subotice čak i u Donjem Tavankutu, rodnom selu g. Tomislava i „centru svih kulturnih i političkih zbivanja Hrvata u Republici Srbiji“. Ni tamo DSHV više o ničemu ne može odlučivati, pa što onda od takvog DSHV-a mogu očekivati, recimo, Golubinci u kojima su žene, do sada aktivne u HKUD „Tomislav“, upravo odlučile da se osamostale u novom udruženju „Vesele Sremice“ i da se zajedno sa „Kolom srpskih sestara“ bave tradicijom i običajima Srijema, kako to navodi novosadski „Dnevnik“ od 17. srpnja 2019. godine u famoznom članku „Golubinci žive i pamte“!
 
Gospodo u DSHV-u, smijenite odmah, dok nije kasno, svog predsjednika, tog „hrvatskog dobročinitelja“ (u svoju osobnu korist) i krenite ispočetka, od vrata do vrata 57.900 Hrvata u Republici Srbiji! I odmah u cijelosti otkupite rodnu kuća bana Jelačića u Petrovaradinu koja mora postati kulturni i administrativni centar svih Hrvata u Republici Srbiji.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Anketa

Andrej Plenković je zabranio izvođenje pjesama Marka Perkovića Thompsona, hoće li zabraniti i maškare?

Petak, 28/02/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1213 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević