Get Adobe Flash player
Pupovčeve lukavštine s vijencima i svijećama

Pupovčeve lukavštine s vijencima i svijećama

Pregršt vijenaca za "postradale" Srbe "prije...

Hrvatski antifašisti psihijatrijski slučajevi

Hrvatski antifašisti psihijatrijski slučajevi

Nema razlike između Hitlerovog fašizma i Staljinovog (Titinog)...

Komu dati glas na predsjedničkim izborima?

Komu dati glas na predsjedničkim izborima?

Izlazak na izbore trebao bi biti obvezan     Nemam,...

Poraz gradonačelnika Borisa Miletića

Poraz gradonačelnika Borisa Miletića

Lokalni dripac, čiji je otac s aerodroma htio razoriti Pulu i bacao letke...

Plenković: I to treba da se zna!

Plenković: I to treba da se zna!

Hvali se beznačajnim šestomjesečnim...

 • Pupovčeve lukavštine s vijencima i svijećama

  Pupovčeve lukavštine s vijencima i svijećama

  srijeda, 20. studenoga 2019. 14:11
 • Hrvatski antifašisti psihijatrijski slučajevi

  Hrvatski antifašisti psihijatrijski slučajevi

  srijeda, 20. studenoga 2019. 14:06
 • Komu dati glas na predsjedničkim izborima?

  Komu dati glas na predsjedničkim izborima?

  ponedjeljak, 18. studenoga 2019. 10:15
 • Poraz gradonačelnika Borisa Miletića

  Poraz gradonačelnika Borisa Miletića

  srijeda, 20. studenoga 2019. 13:54
 • Plenković: I to treba da se zna!

  Plenković: I to treba da se zna!

  srijeda, 20. studenoga 2019. 13:44

Sadašnji sastav HNV-a ustrojio je g. Tomislav

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom članka „Nacionalna vijeća između zakonskog okvira i politike“ u „Hrvatskoj riječi“ br. 859 od 4. listopada 2019. godine.
 
Okrugli stol pod nazivom „Nacionalna vijeća između zakonskog okvira i politike“ održan 27. rujna 2019. godine u Beogradu, pokazao je da je Hrvatsko nacionalno vijeće najpolitiziranije od svih nacionalnih vijeća u Republici Srbiji, što je odavno poznato, ali je to sada i javno demonstrirano za ovim stolom u veoma emotivnom nastupu vijećnika Hrvatskog nacionalnog vijeća Gorana Kaurića. Njegovu izjavu je, pored „Hrvatske riječi“, objavio i takozvani Dnevnik na takozvanom hrvatskom jeziku RTV2, a odmah na svom twitteru i pohvalio predsjednik „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“ i nositelj svih drugih funkcija kada je u pitanju 57.900 Hrvata u Srbiji, g. Tomislav. Pohvalu je prvi pohvalio vijećnik Kaurić, kao i uvijek štogod da kaže g. Tomislav (vidjeti strijelicu u priopćenju):
Bez obzira na zakon te mišljenje savjetodavnog komiteta Vijeća Europe, izvještaja ekspertske misije Europske komisije za nacionalne manjine o zaštiti prava manjina i kulturnih prava o pretjeranoj politizaciji nacionalnih vijeća i trendu samoizolacije nacionalnih manjina u Srbiji i mišljenju Reinera Hoffmanna, eksperta za ta pitanja u Vijeću Europe, Goran Kaurić kaže da je depolitizacija nacionalnih vijeća jednostavno nemoguća i u praksi (čijoj?) kontraproduktivna!
- Kao kada biste pokušali depolitizirati Skupštinu! – poentira ovaj očigledni klon g. Tomislava.
Sadašnji sastav HNV-a, na čelu s predsjednicom, “ustrojen kao sustav“, ustrojio je g. Tomislav preko već pomenute političke stranke i u njemu su svi njegovi poltroni, a kroz kratko vrijeme, lijepo se to vidi, stvorio je i nove likove „pouzdanih partnera kojih ima svugdje“. Za sada je jedan, ali ga zaista ima svugdje! Ili je neko novo razaranje zajednice iznutra? Naime, poltroni su po definiciji slabog karaktrera i lako izdaju svoje voljene. Dobar i dirljiv je nedavni primjer u slučaju Slavena Bačića i Jasne Vojnić! A pokazalo se da je cjelokupno djelovanje g. Tomislava „poradi boljitka Hrvata u Srbiji“ manipulacija s 57.900 ovdašnjih Hrvata, koja donosi boljitak samo njemu (i nekolicini njegovih poltrona) gomilanjem novca i sredstava u njegove privatne institucije. A one se, prije svega ne bi smjele baviti politikom! No, stalno govorim, Hrvati u Srbiji su jedina nacionalna manjina u svijetu u kojoj jedan čovjek odlučuje o svemu i u oblasti kulture i u oblasti politike, pri čemu g. Tomislav vješto koristi svih deset Avramovih (Avram Noam Chomsky) strategija manipulacije ljudima.
 
Jasno je da tu kultura umire u mukama, iako nam sve udruge imaju prefiks „kulturne“ i zna se što mogu raditi po zakonu! S druge stane niti jedan Hrvat kao građanin ove države nema baš nikakvu korist od političkog djelovanja g. Tomislava. Naprotiv, pokazalo se da ovaj jedini živi velikan današnjice nema nimalo sluha za politiku, a u Skupštini Srbije, kao „zastupnik Hrvata“, nikada nije riječ rekao o bilo kojem njihovom problemu!!! Život Hrvata u Srbiji se odvija u četrdesetak kulturnih udruga u kojima po nekoliko entuzijasta u nemogućim uvjetima, održavanjem pojedinih manifestacija, izražavaju na najljepši način iskrenu ljubav prema svemu onom što je hrvatsko.
 
Gospodine Bakota, dolazak župana iz Republike Hrvatske treba iskoristiti za direktnu pomoć tim udrugama. Jednostavno predstavnike jedne ili nekoliko udruga treba direktno povezati sa predstavnicima jedne ili nekoliko županija. To je cijela mudrost, ali se moraju preskočiti ovi manipulanti jer će sve (i svi) otići samo na jabuke u Donji Tavankut.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Anketa

Treba li zabraniti štrajk prosvjetara?

Petak, 22/11/2019

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2047 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević