Get Adobe Flash player
Od Mike Špiljka do Slavka Goldsteina

Od Mike Špiljka do Slavka Goldsteina

Kako HRT laže i izmišlja zasluge i vrline "intelektualca"...

Da, Josip Broz nije otišao skroz!

Da, Josip Broz nije otišao skroz!

Ivica Ivanišević: baštinik suslovljevog ideološkog i...

Balkanizacija Balkana iznutra i izvana

Balkanizacija Balkana iznutra i izvana

Angela zavrće ruke, Erdoğan širi islam, Ameri se vrte u krugu, Rusi...

Dva načina rješenja problema granice

Dva načina rješenja problema granice

Odluka arbitražnog suda odmjerena je i razumna i Slovenci i Hrvati trebali...

Jasenovački popis žrtava je - lažan

Jasenovački popis žrtava je - lažan

Tek kada se sazna objektivna i znanstvena istina o Jasenovcu u vrijeme i...

 • Od Mike Špiljka do Slavka Goldsteina

  Od Mike Špiljka do Slavka Goldsteina

  četvrtak, 14. rujna 2017. 11:40
 • Da, Josip Broz nije otišao skroz!

  Da, Josip Broz nije otišao skroz!

  četvrtak, 14. rujna 2017. 11:34
 • Balkanizacija Balkana iznutra i izvana

  Balkanizacija Balkana iznutra i izvana

  četvrtak, 14. rujna 2017. 11:27
 • Dva načina rješenja problema granice

  Dva načina rješenja problema granice

  srijeda, 13. rujna 2017. 17:56
 • Jasenovački popis žrtava je - lažan

  Jasenovački popis žrtava je - lažan

  srijeda, 13. rujna 2017. 12:37

Miha Pogačnik: Arbitražna presuda ne postoji, ona je ništavna

 
 
Miha Pogačnik, jedan od vodećih slovenskih eksperata međunarodnog i europskog prava, ustvrdio je danas za HRT da odluku arbitražnog suda o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije smatra ništavnom. Pogačnik je od 2001. do 2008. godine bio glavni slovenski pregovarač o granici, a već je i prije izjavio da bi se slovenska strana trebala ispričati Hrvatskoj zbog kompromitacije arbitražnog postupka. Pogačnik smatra paradoksalnim, rekao je u Studiju 4 HRT-a, da se Slovenija bavi implementacijom arbitražne odluke, a Hrvatska priznavanjem ili nepriznavanjem te odluke.
https://beta1.finance.si//pics//cache_F6/F61DO_pogacnik_m2_xx.jpg_.1206897279.jpg
Miha Pogačnik
 
– Kao profesor međunarodnog prava, moram naglasiti da arbitražna presuda uopće ne postoji, ona je ništavna jer su bila kršena kogentna imperativna pravila međunarodnog prava. Zato je paradoksalno da se Slovenija i Hrvatska bave presudom koje nema – rekao je Pogačnik. Presuda zbog velikih procesualnih propusta, dodao je, ne egzistira. I to ne samo u međunarodnom pravu nego ni u pravima svih civiliziranih država. Prema međunarodnom pravu, dodao je, obje se strane moraju suzdržati od bilo kakve intervencije u sporna područja. O najavi da će Slovenija blokirati ulazak Hrvatske u Organizaciju za ekonomsku suradnju i razvoj, Pogačnik je rekao da se takve stvari ne najavljuju.
– Iskusna diplomacija takve stvari radi diskretno – rekao je Pogačnik. On je odmah 2015. godine, kada je Večernji list otkrio skandal s arbitražnim postupkom, rekao da je to slovenska sramota koja zahtijeva ispriku Slovenije Hrvatskoj. Podsjetimo, Večernji list objavio je audiosnimke koje su otkrile da je postupak na Stalnom arbitražnom sudu u Haagu izišao iz okvira normalnog ponašanja te da slovenska strana krši pravila.
 

Iva Puljić-Šego, https://www.vecernji.hr/vijesti/slovenski-strucnjak-miha-pogacnik-arbitrazna-presuda-ne-postoji-ona-je-nistavna-1193297

Sramotno skrnavljenje i premještanje svete spomen-ploče nije se smjelo ni po koju cijenu prihvatiti

 
 
Ovo u naslovu sljedećeg članka: http://direktno.hr/direkt/uzivo-hos-ovci-nasli-smo-zajednicko-rjesenje-hvala-vladi-i-plenkovicu-97024/i u sadržaju teksta je zaista više nego strašno, izvan svake pameti, morala i dostojanstva, osobnog ljudskog, dostojanstva HOS-a, hrvatskoga naroda i samostalne hrvatske države Republike Hrvatske.
http://www.dnevno.ba/wp-content/uploads/2017/04/antodjapic23042017.jpg
Anto Đapić
 
Dovoditi u pitanje najuzvišeniju i najdragocjeniju žrtvu mladih života za obranu i slobodu svoje domovine i u ostvarenoj pobjedničkoj državi, zabranjivati spomen obilježje na njih na bilo kojemu mjestu slobodne im majke Domovine, a posebno na mjestu gdje su hrabro pali i mučeni od velikosrpskog okupatora, može bez ikakva morala ostvarivati samo izdajničke vlast, poslušna poraženom, ali povampirenom okupatoru. Takvo nešto monstruozno prihvaćati može samo podložnički mentalitet, a k tome još zahvaljivati tiranima na vlasti stvarno je ispod svake ljudske razine.
 
No, po svemu sudeći, nije ni čudo kad se među takvim vodećima našao i Anto Đapić, grobar Hrvatske stranke prava. odmah je jasno otkud vjetrovi pušu i koji će, ako se tako nastavi, vrlo brzo otpuhnuti znameniti najnormalniji poklič poštenih i hrabrih hrvatskih vitezova "Za Dom - Spremni!", čiji je zaštitu tobože Đapić sačuvao. Moje je mišljenje da se takvo ponašanje i sramota skrnavljenja premještanjem svete spomen ploče nije smjelo ni po koju cijenu dragovoljno prihvatiti, nego, ako se nije moglo legalnim ni pasivnim fizičkim otporom spriječiti, trebalo je nasilnicima na vlasti prepustiti da to rade sami i do kraja pokažu svoje pravo lice, te zatim razmisliti kako se dalje postaviti.
 

Dr. Ružica Ćavar

Tko je pravoslavcu platio školovanje u Engleskoj za napade na katolički vjeronauk?

 
 
Povjeriti jednom četrdesetogodišnjaku izradu, nadzor i provedbu cjelokupne obrazovne reforme jedne zemlje – zaključak je da se radi o genijalcu bez premca. No, Boris Jokić nije nikakav genijalac već partijski poslanik – pritajeni anarhist nesklon sustavu vrijednosti kakav većina prosječnih Hrvata živi i zagovara.
http://photos1.blogger.com/blogger/3223/3291/1600/PEA-Students.jpg
Već naslovi Jokićevih radova ukazuju na smjer u kojem se njegovo “znanstveno istraživanje” kretalo – diplomski rad: „Utjecaj pasivne izloženosti stereotipu na uradak u testu opće informiranosti“, magisterij: „Vjeronauk u hrvatskom obrazovnom sustavu – otvoren slučaj“ i doktorat: „Znanost i religija u osnovnom obrazovanju u Hrvatskoj – stavovi i perspektive“. Od stereotipa do vjeronauka i njegovog položaja u obrazovnom sustavu. Vidi se da je to dobro pripreman i osmišljen razvojni put s krajnjim ciljem primjene u većinski katoličkoj (hrvatskoj) zemlji.
 
Boris Jokić je diplomirao u Zagrebu, a magistrirao i doktorirao na Cambridgeu. Na potonjem se, jednom od najpoznatijih i najprestižnijih sveučilišta na svijetu, školuje svjetska elita, odnosno ljudi koji kasnije postaju šefovi država i krojači globalne politike. Školarina na Cambridgeu stoji oko 13.000 funti godišnje. Magisterij na Imperial Collegeu u Londonu, odnosno na tamošnjim humanističkim znanostima, plaća se oko 12.000 funti godišnje. Uz to je, naravno, potreban i novac za smještaj, prehranu i džeparac što u Londonu može doseći i do 10.000 funti godišnje. U dvije godine 75.000 funti, a neka se uračuna da je 2000-ih godina funta iznosila oko 13 kuna – pa računajte.
 
Jokić je protukatolički element
 
Zašto bi se uopće Jokić školovao u Velikoj Britaniji, a pogotovo ako proučava hrvatsko katoličanstvo? Ako već hrvatska bogoslovija nema dovoljno ozbiljan studij za to, svakako ima Rim, primjerice Gregorianu. Zašto otići u protestantsko podneblje jednog germanskog naroda i tamo istraživati slavenski tip katoličanstvo?! Odgovor: jer je to projekt, kao što je Tito bio projekt, kao što je Milošević bio projekt, tako je i Boris Jokić projekt, na jedan perfidniji „incognito“ način. Nadalje, tko je uopće platio Jokićevo obrazovanje koje iznosi preko milijun (!) kuna. Stoji li iza tog projekta srpska kraljevska emigracija, koju izdašno financira britanska kruna s kojom su Karađorđevići orođeni. Ukoliko je o tome riječ, onda se očito radi o obrnutoj paradigmi – ako ne će silom, onda će milom, tiho i nezamjetno, pod imenom progresivizma, napretka i reforme.
 
Također, svi instituti u kojima je Jokić djelovao, sve članke, knjige i autorstva koja je objavio, financirao je Georg Soros. Iznadprosječno informirani poznavatelji geopolitičkih prilika ne isključuju niti umješanost određenih anarho-liberalnih krugova, bliskih tamošnjem pokretu “zelenih” u Austriji i Njemačkoj, na koje snažan utjecaj imaju određeni Krugovi iz Londona. Bilo koja od ovih opcija bila točna, ili je riječ o utjecaju svih njih skupa, dolazimo do zaključka da je protukatolički i protunacionalni krug u ovom slučaju zatvoren. Milanovićeva obećanja o paklu: Izbaciti identitet iz lektire, vjeronauk iz škole, uništiti samobitnost – to je Jokićeva reforma. Izbaciti identitetske odrednice iz lektire, micanje vjeronauka iz škole, dakle vjeronauka koji je mučio Jugoslavene cijelo vrijeme, koji je čuvao hrvatsku samobitnost, hrvatski jezik i hrvatsku kulturu, koji se suprotstavio šuvarovštini i njegovao hrvatsko intelektualno tkivo za razdoblja jugoslavenske, odnosno velikosrpske tvorevine – to je Jokićeva reforma.
 
To nadmašuje Milanovićeva obećanja o paklu – ova obrazovna reforma koju je ministar Predrag Šustar napokon zaustavio, odnosno koju će stubokom mijenjati, jer spomenuta reforma ne znači ništa drugo nego odumiranje nacionalnih i vjerskih posebnosti koje hrvatski narod baštini. Na istom tom tragu preodgoja, očito su i pokušaji zabrane prekrasne domoljubne pjesme “Lijepa li si” kao i ukupni napadi na hrvatsku izabranu reprezentaciju. ZABRANITI MU RAD S MLADIMA: Obrazovna reforma je, dakle, pravi pakao i lijes hrvatskog naroda, ukoliko bi ostala u ovakvom obliku.
 
Borisa Jokića, taj posljednji projekt koji za cilj ima raslojavanje i razvodnjavanje hrvatstva i katoličanstva, treba ne samo izbaciti iz kurikularne reforme, nego mu zabraniti rad s mlađim uzrastima. Hrvatska ima svoje sinove, dovoljno školovane, kvalitetne i nacionalno svjesne koji mogu i znaju brinuti o budućnosti svoga naroda i svoje djece. U tome im ne treba pomoć britansko-srpske dinastije, Sorosevih otvorenih društava zatvorenog tipa, kao niti austrijsko-njemačkih anarho-liberala iz tzv. pokreta zelenih koji se desetljećima trude sve nenormalno i nemoralno pretvoriti u “moralno”. Hrvatski narod takve pogubne opite neće dozvoliti!
 

Josip Gajski, http://croative.net/procitajte-tko-je-platio-skolovanje-reformatora-borisa-jokica/

Anketa

Hoće li skidanje braniteljske ploče u Jasenovcu naštetiti A. Plenkoviću?

Utorak, 19/09/2017

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1188 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević