Get Adobe Flash player
Hrvatska izumire – političari ne haju!

Hrvatska izumire – političari ne haju!

Svijet se mijenja, samo naša politika to ne...

Hrvatska shizoidna politika

Hrvatska shizoidna politika

Ukoliko HDZ ne istjera Plenkovića, prijeti mu teški...

Referendum je rješenje problema

Referendum je rješenje problema

Izborne jedinice su neprirodno skrojene izbornim...

Pismo iz sela koje nestaje...

Pismo iz sela koje nestaje...

Aferu su zapečatili oni koji su državu prevarili na...

Ivo Goldstein demantira oca Slavka

Ivo Goldstein demantira oca Slavka

Slavko Goldstein: »Logor je osnovan 1945. u jesen, u samome mjestu...

 • Hrvatska izumire – političari ne haju!

  Hrvatska izumire – političari ne haju!

  srijeda, 16. svibnja 2018. 07:04
 • Hrvatska shizoidna politika

  Hrvatska shizoidna politika

  nedjelja, 13. svibnja 2018. 16:53
 • Referendum je rješenje problema

  Referendum je rješenje problema

  nedjelja, 13. svibnja 2018. 16:46
 • Pismo iz sela koje nestaje...

  Pismo iz sela koje nestaje...

  srijeda, 16. svibnja 2018. 22:55
 • Ivo Goldstein demantira oca Slavka

  Ivo Goldstein demantira oca Slavka

  utorak, 15. svibnja 2018. 15:27

Sjetimo se Friedricha Engelsa koji je htio uništiti obitelj, privatno vlasništvo i državu

 
 
Listam ovih dana korisnu knjigu pastora Josha Mc Dowella "Otuđena generacija" (Spasimo našu djecu od samouništenja). Iako je pisana prije 18 godina u SAD-u problem je došao i u relativno udaljenu i malenu nam domovinu Hrvatsku danas! Nekoliko podataka smatram korisnim.
https://i.ytimg.com/vi/RyYLhtLvO0k/maxresdefault.jpg
1. Dr. Loren Moshen iz Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje, analizirala je popise anketa u SAD-u te otkrila da je odsutnost oca snažniji činitej od siromaštva koji pridonosi maloljetničkoj delinkvenciji.
 
2. Skupina znanstvenika sa Yalea istražila je delinkvenciju u 48 različitih kultura širom svijeta te otkrila da je stopa kriminala viša među odraslima koje su kao djecu odgajale samohrane majke.
 
3. Studija koju je objavilo 1337 liječnika diplomiranih na Sveučilištu John Hopkins između 1948. i 1964. otkrila je da nedostatak bliske povezanosti sa roditeljima predstavlja zajednički činitelj kod povišenog krvnog tlaka, bolesti srca i krvožilnoga sustava, malignih tumora, mentalnih oboljenja i samoubojstava.
 
4. Studija o 39 tinejdžerica koje su bolovale od anoreksije pokazala je da je njih 36 imalo nedostatak bilske povezanosti sa očevima.
 
5. Istraživači sa Johna Hopkinsa proučavajući mlade djevojke bijele kože, otkrila je da one koje žive u obiteljima bez oca imaju 60 posto veće šanse za stupanje u prijevremene spolne odnose (nije mi poznato što je za Amerikance prijevremeno, op. T.T.).
 
6. Dr. Armand Nicholi dokazao je da emocionalno ili fizičko odsuće oca pridonosi slabijoj motiviranosti djeteta za uspjehom; nesposobnosti odgađanje trenutnog zadovoljstva u korist nagrade koja će doći kasnije,niskom samopoštovanju i prijamljivosti utjecaju skupine, te maloljetničkoj delinkvenciji.
 
Na Zapadu oko 50 posto brakova raspadne se do puberteta djece. Zaokupljenost mobitelom, računalom i radno i školsko vrijeme koje onemogućavaju da je obitelj zajedno stvaraju strašno otuđenje. Sjetimo se Engelsa koji je htio uništiti obitelj, privatno vlasništvo i državu. A slavni tupokutni graditelji sve odbaciše.
 

Teo Trostmann

Narodu onemogućena demokracija

 
 
Demokracija je oblik vladavine u kojem se političke odluke donose voljom većine, najčešće kroz izbore ili referendume, u kojima sudjeluju svi građani, sudjeluje narod. To je vladavina naroda koja je određena Ustavom Republike Hrvatske i Općom deklaracijom o pravu čovjeka.
https://www.newvision.co.ug/w-images/fb175837-2bea-47e4-a256-1746ccaaadf0/1/ballot-703x422.jpg
Demokratsko izjašnjavanje volje naroda je onemogućeno, jer su zbog financijskih sredstava za referendum, zbog ograničenih prostora gdje se građani mogu izjasniti. Cijena štanda je toliko visoka, da ih je nemoguće osigurati i na osnovnim lokacijama, i tako je građanima uskraćeno pravo izjašnjavanja. Građanima je ostala gotovo jedina mogućnost, ostvarenja vladavine naroda putem referendumu samo u prostorima crkve i da sami, u najvećoj mjeri po drugi puta financiramo referendum, a što osiromašeni hrvatski narod i čini. Prvi puta kroz poreze i doprinose, a drugi puta direktno sa financijskom pomoći i radnim doprinosom, bez toga referendum se ne bi mogao održati. Vladavine naroda je diskriminirana. Ograničeno je i vrijeme održavanja referenduma i potrebiti broj glasova. Kad bi se takovi uvjeti osigurali za izbore i tražili minimalni broj glasova za Sabor, izbori se nikada ne bi mogli održati, a mali broj od sadašnjih saborskih zastupnika, sjedilo bi u Saboru, uključujući i samoga predsjednika Sabora.
 
Narod više ni o čemu ne odlučuje!  Demokracija – oblik vladavine naroda je ugušena, onemogućena. Odlučuju moćne političke elite, koje su koalirale mimo volje građana, koji su ih birali i provode svoju volju i odluke Europske unije, umjesto odluke vlastitoga naroda. Narod je obespravljen u svakom pogledu, a referendum je tu činjenicu, samo potvrdio. Vlast krši Ustav Republike Hrvatske i Opću deklaraciju o pravu čovjeka, kojima je ograničena moć vlade i štite se građanska prava. U Hrvatskoj su ta građanska prava ograničena i krše se od strane Vlade i Sabora.  Referendum se treba održavati u  organizaciji i trošku države, kad narod izjavi da to želi. Kad narod nije zadovoljan vladavinom vladajućih i kad neke važne odluke žele donijeti drugačije, nego je donijela Vlada i Sabor. Istovjetno, kako se organiziraju i izbori, mora se omogućiti i održavanje referenduma, a ne da se za održavanje referenduma, volje naroda, nema financijskih sredstava. Nikada nema dovoljno financijskih sredstava, kad je to u interesu građana, ali se uvijek osiguravaju sredstva za blindirane automobile i visoke naknade saborskim zastupnicima, a koji najčešće ne dolaze na sjednice što se vidi iz TV prijenosa. Svi su po nekim odborima, koji se također plaćaju dodatno, pa se tako naknada prima u isto vrijeme sa dvije osnove, a rad je samo po jednoj osnovi a možda ni po jednoj jer to nitko ne provjerava. Za njih, koje je „narod birao“ (sve manje vjerujemo u to), vrijede zakoni i pravila, koje si sami donesu, pa tako tri mjeseca Sabor ne radi, a svi saborski zastupnici dobivaju plaće i sve naknade za sva tijela u koja se svojom spretnošću stave. Za rezultate rada – nerada nikome ne odgovaraju. Najveće korupcijske afere, ne kreću iz naroda, nego iz Sabora. Demokracija u Hrvatskoj više ne postoji.
 
Uz sve smetnje za održavanje referenduma, stiglo je i pojašnjenje, da u slučaju, dovoljnog broja prikupljenih potpisa (a što je gotovo nemoguće zbog kratkoće vremena i premalo lokacija koje su dostupne za referendum) , zadnju riječ o raspisivanju referenduma ipak će reći – Ustavni sud. Narod se više ništa ne pita, i narod više ni o čemu ne odlučuje! Mrak demokracije! Svjesno se krši Ustav Republike Hrvatske.
 
„Prema Ustavu Republike Hrvatske, Članak 1, vlast proizlazi iz naroda i pripada narodu kao zajednici slobodnih i ravnopravnih državljana. Narod ostvaruje svoju vlast izborom svojih predstavnika i neposrednim odlučivanjem“. Narod više ne predstavlja vlast, a Hrvatska gubi svoj suverenitet zbog zloupotrebe izabranih predstavnika vlasti. Predstavnici vlasti ne predstavljaju interese hrvatskoga naroda, nego svoje osobne interese i zbog kršenja Ustava trebale bi se pokrenuti sankcije. Najbliži primjer nam je Istanbulska konvencija, koju narod nije htio, a Sabor ju je izglasao pod prijetnjom, da su Saborski zastupnici birani od stranačkih vođa, i da ih ukoliko budu glasovali kako narod traži (zagrebački trg i splitska riva) više neće biti na listi na slijedećim izborima. To je objavljeno bez imalo srama i odgovornosti prema narodu.
 
Prema Općoj deklaraciji o ljudskim pravima članak 28, „svatko ima pravo na rad i slobodan izbor zaposlenja“. Prema Ustavu Republike Hrvatske članak 55., „svako ima pravo   na rad i slobodu rada“. Vlada i Sabor, to osnovno pravo na rad i dostojan život građana, nisu osigurali. Osigurali su da se nad građanima nesmetano provode ovrhe, i da ih se sa njihovim obiteljima izbacuje iz stanova i kuća, kao da su građani krivi, što su ostali bez posla, i ne mogu vraćati svoje ugovorene obveze. Ako vlast, koja je dala obećanje za gospodarski prosperitet i smanjenje zaduženja, smanjenje nezaposlenosti, nije svoje obećanje ispunila, nego je dovela narod u još teže stanje, mora otići. Građane se zbog nemogućnosti rada  i vraćanja dugova, ne smije izbacivati iz njihovih domova, jer oni nisu krivi što su dovedeni u stanje nezaposlenosti. Država im mora omogućiti pravo na rad.
 
Vlast koja gleda kako se raseljava hrvatski narod, kako se putem ovrhe izbacuju iz svojih domova, kako se država bez kontrole i bez gospodarskog plana razvoja zadužuje, koja ne štiti prirodna bogatstva, granice državno priznate, obitelj, vlast koja omalovažava branitelje, osigurava prava manjinama veća nego prava Hrvatima, nije hrvatska vlast niti narodna vlast. Hrvatski narod je obezglavljen, omalovažen, obespravljen, ismijan i pokraden. U školama se ne uči o domovinskom ratu, a to znači da se on nije ni dogodio i da smo okupirani i da naša država Hrvatska, postoji samo kao slovo na papiru. Narodu se ne omogućuje održavanje i organizacija referenduma, onemogućuje mu se demokracija, narod je izdan. Hrvatskom vlada oligarhija.
 

Univ. spec. oec. Slavica Vučko, mag. oec.

U Hrvatskoj ima 39.611 živih sudionika NOB-a koji primaju mirovinu!

 
 
Vlada za blokirane ne mari ali zato uredno isplaćuje milijarde za partizanske nasljedne mirovine od kojih je najmlađi partizan, koji uredno prima mirovinu, star 14 godina! Iako ovo zvuči tragikomično, zakon omogućava nasljeđivanje partizanskih mirovina suprugama, djeci, unucima, pa čak braći i sestrama! Zakon je preuzet iz Jugoslavije i do današnjeg dana nije promijenjen.
https://www.vreme.com/g/images/1299346_07-10.jpg
Državni zavod za statistiku kaže da u Hrvatskoj ima 39.611 živih sudionika NOB-a koji primaju mirovinu. Ako pogledamo popis stanovništva, po kojem je u Hrvatskoj svega 11. 578 živih muškaraca starijih od 85 godina, pitanje je ima li uopće živućih partizan koji primaju mirovinu. Jer, ako je išao u rat s 18 godina, danas je napunio 95 godina! A Hrvatska za partizanske mirovine godišnje izdvaja 1,4 milijarde kuna! Usporedbe radi, Drugi svjetski rat završio je prije 73 godine, a Domovinski rat je okončan prije 23 godina. Braniteljske mirovine jedne su od onih koje često podliježu revizijama, provjerama i kontrolama, a sve kako bi se našao koji lažni invalid. Ali nitko ne poteže pitanje partizanskih mirovina čiji aktivisti, tzv. antifašisti, osnutkom svoje lige u Hrvatskoj, vrlo snažno zastupaju interese partizanskih mirovina, nemilice gazeći po stečevinama koje su nam iznjedrili hrvatski branitelji.
 
Hrvatska čuda - Partizanske mirovine: Penzija i ‘borcu’ koji je 1945. imao samo tri godine!?
 
Iako je Drugi svjetski rat završio prije 73 godine, hrvatska država i danas, 27 godina nakon nezavisnosti, isplaćuje mirovine partizanima koji su 45 izvršili holokaust nad nenaoružanim hrvatskim narodom, ne štedeći ni starce i djecu. Razoružali su nas i 90-e pa smo se takoreći goloruki branili. Potpuno je jasno da su ovdje u pitanju milijarde koje se izdvajaju za partizanske zločince, a HDZ-ova i SDP-ova vlada, koje su vodile državu, godinama u dužničkom ropstvu drže preko 300 tisuća ovršenih hrvatskih građana nakon što su ih u privatizaciji opljačkali i ostavili bez posla.

Tako najmlađi partizan - korisnik mirovine - ima svega 14 godina i rođen je 2003. godine. Iako zvuči šokantno ali i tragikomično, zakon omogućava nasljeđivanje partizanskih mirovina suprugama, djeci, unucima, pa čak braćama i sestrama! Zakon je inače preuzet iz Jugoslavije i do današnjeg dana nije promijenjen! Na ovaj problem upozorio je Guido Hornik, umirovljeni časnik HV-a, koji je otkrio nevjerojatne informacije uspoređujući partizanske mirovine s mirovinama stradalnika Domovinskog rata. Iz prikaza “Izvješća o rezultatima ostvarenja aktivnosti i projekata u financijskom planu Ministarstva branitelja”, vidljiv je podatak da su glavni teret socijalnog zbrinjavanja zapravo partizani i bivši oficiri JNA, a ne stradalnici Domovinskog rata.
 
Prema podacima, dolaskom SDP-a na vlast 2000. godine, porastao je broj partizanskih mirovina za nevjerojatnih 6000!!! No, to ništa nije sporno članovima saveza antifašista Hrvatske, čiji je predsjednik, Franjo Habulin rođen 12 godina nakon Drugog svjetskoga rata.
 
Antifašisti lažno ‘pakiraju’ partizane 
 
Kako bi objasnili milijarde kuna izvučenih iz državnog proračuna, antifašisti lažno “pakiraju” partizane među građane ove zemlje koji su nakon Drugoga svjetskoga rata odradili cijeli radni staž. Tako nešto je nemoguće, ako se uzme u obzir postotak onih koji primaju mirovine, a da uopće nisu bili u partizanima. Uz to, nejasno je koji je točno staž odradio najmlađi korisnik mirovine rođen 2003. godine, koji još nije ni punoljetan…
 
Današnji korisnici partizanskih mirovina, ako su išli sa 18 godina u rat (rođeni 1923.) i ako su živi, danas imaju 95 godina! A prosjek korisnika koji uživaju partizanske mirovine je kao da su svi išli u rat sa 5 godina. Zato ne treba čuditi što je bilo i dosta brzinskih ženidbi s rodbinom kako bi mirovina ostala u obitelji. Tako se jedan korisnik partizanske mirovine neposredno prije smrti oženio sestričnom kako bi ona mogla uživati u mirovini. Vlada za blokirane ne mari ali zato uredno isplaćuje milijarde za partizanske nasljedne mirovine od kojih je najmlađi umirovljenik star 14 godina. Dosta je ovog partizanskog zuluma prema hrvatskom narodu. Hrvatskom upravljaju fašisti - partizanska djeca, Rothschildove sluge, koje su Hrvatsku protustavno pretvorili u privatnu korporaciju. Upravljaju sluge čiji su očevi, stričevi, ujci, rođaci… 1945. izvršili genocid nad hrvatskim narodom.
 
Isto nam rade i danas. Uništili su tvornice, proizvodnju, da bi nas doveli u dužničko ropstvo, prodali su Slavoniju, truju nas genetski modificiranom hranom, chemtrailsom, cjepivima. Oteli su nam vode, šume, uveli istospolne zajednice, ratificirali Istanbulsku konvenciju da bi uveli sotonski rod, pljuju po naš vjeri, Isusu... Nema kraja zlodjelima partizana, od djedova i očeva, do djece i unuka. Od njih nije bilo milosti 1945., nema je ni danas, ne će je biti ni sutra.


Narod.hr/Dnevno.hr, http://istinomprotivlazi.com/component/k2/2455-vlada-za-blokirane-ne-mari-ali-zato-uredno-isplacuje-milijarde-za-partizanske-nasljedne-mirovine-od-kojih-je-najmladi-partizan-koji-uredno-prima-mirovinu-star-14-godina

Anketa

Tko su nam od susjeda veći prijatelji?

Srijeda, 23/05/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1216 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević