Get Adobe Flash player
Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

U glinskoj pravoslavnoj crkvi 1941. nije ubijen niti jedan...

Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

U Hrvatskoj na djelu opet stari udbaški i kosovski...

I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

Plenković iskoristio pucanje da se totalitaristički obračuna s...

Predsjednik države je u pravu!

Predsjednik države je u pravu!

Ovo je vrijeme za zajedništvo,...

U Plenkoviću čuči - diktator

U Plenkoviću čuči - diktator

Šef jugoslavenskih terorista slobodno šeće...

 • Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

  Pupovac i Teršelič vršljaju i lažu po Banovini

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:56
 • Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

  Plenkoviću, a šest mjeseci moratorij na ovrhe?

  četvrtak, 22. listopada 2020. 12:15
 • I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

  I točno je da imamo hrvatsko-četničku Vladu

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:44
 • Predsjednik države je u pravu!

  Predsjednik države je u pravu!

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:38
 • U Plenkoviću čuči - diktator

  U Plenkoviću čuči - diktator

  srijeda, 21. listopada 2020. 18:34

Osim svega i jezično su u krivu

 
 
U svakom ljudskom naselju važan prostorni i imovinski dio zajednički je svim žiteljima, pa o njemu trebaju skrbiti svi. U urbanim naseljima to biva sve naglašenije s porastom sveukupnog prostora, ali i s porastom broja žitelja. O međusobnim odnosima žitelja zajednice ovisi hoće li zajednica opstojati pa gospodarstveno i kulturologijski napredovati. Sveukupni je sklad preduvjet napretku zajednice sposobne preživjeti u danom prostoru. Uspješnost i kvaliteta preživljavanja u danom prostoru ovise o optimalnom korištenju životnih izvora tog prostora i zbivanja u okolišnjem prostoru.
http://www.predstavnikstanara.hr/img/site/snippets/zagrebaki_holding_550_000.jpg
Treba pisati ODRŽAVANJE GRADA ZAGREBA
 
Zajednica treba biti tako organizirana da optimalno djeluje. To zahtijeva i odgovarajući red uz uvažavanje naravnih zakonitosti i poštivanje ispravnih moralnih načela. Zato se, poradi ostvarivanja zajedničkih interesa i optimala reda i sklada, odabire osobe primjernih sposobnosti, koje će nadzirati i usmjeravati djelovanja i ponašanja pripadnika zajednice prema ostvarivanju optimalnih ciljeva. Zajednice u kojima se tako postupa odoljet će i prirodnim nepogodama, jer će stvoriti uvjete koji smanjuju vjerojatnost teško svladivih negativnih posljedica te umjeti uspješno svladavati proistekle poteškoće. Takve zajednice umiju spriječiti nametanje samozvanih elitnika oskudnih sposobnosti i upitne moralnosti kao čimbenika koji utječu na sudbinu zajednice. Zato se smijemo zapitati, je li stvarnost u urbanoj zajednici u kojoj egzistiramo u skladu s ovdje općenito izrečenim. Jedan od načina za traženje odgovora je pokušati procijeniti jesu li iznosi na uplatnicama, koje dobivamo od ovlaštenih gospodarstvenih i upravnih subjekata, istinski utemeljeni i, koliko su vjerojatne moguće poslovne površnosti ili čak zlorabe.
 
Napose treba obratiti pozornost na zakonitost i moralnu utemeljenost ovrha. Naime, dojam je da su neke uplatnice i ovrhe iznjedrene od administrativnih struktura nadahnutih glavnim likom u satiričnom dramskom djelu „Kir Janja“, autora Jovana Sterije Popovića. Obavijestni ispisi strukture troškova svjedoče da obračunavanje vrlo često nisu obavile osobe inženjerskih struka na temelju pouzdanih izmjera i metodski ispravnih procjena, već osobe oskudnijih znanja, pa zato sklonije procjenjivati dopuštajući veće granice odstupanja od stvarnog, e da bi uprihodili i ponešto što im ne pripada, ne obzirući se da takvim postupkom ugrožavaju egzistenciju oštećenika. Strukturno-administrativne reorganizacije uvelike tome pogoduju, pa potrošači bivaju pogođeni i integracijama i raščlambama.
 
Komu smetaju hrvatske riječi ZAGREBAČKO ODRŽAVANJE!?
 
Dopustivo je posumnjati u pouzdanost argumenta da je pregledom poslovnih knjiga utvrđeno dugovanje nekog iznosa, napose ako se tiče poodmakla vremena. Periculum in mora, poučiše nas naši gimnazijski profesori, a vrijedi i kad je riječ o istinitom kad drugi odgađaju da bi sebi priskrbili nanoseći nam štetu. Neprijekorne poslovne organizacije ažurno vode svoje poslovne knjige u skladu s relevantnom dokumentacijom, pa obično izostaju kašnjenja i spornosti. Funkcionalno održavanje zajedničkog organizacijski je nužno, i najbolje je da mu i naziv bude hrvatska riječ, a nazivom „Holding“ pogoduje se više tuđe nego svoje. Zar se stidjeti hrvatskog naziva čije značenje svi razumiju?!
http://www.monitor.hr/slike/ludus/ludus_opomena.jpg
Tko si je uobrazio da je primjerice naziv „Zagrebačko održavanje“ neprikladan? Ma, nije Zagreb djelić Londona, već glavni grad Hrvatske. Dakle, na djelu je neprimjereno postupanje. Zato se smijem zapitati jesu li sve izmjere neprijeporne. Primjerice, ako se potrošnju pare procjenjuje na temelju mase kondenzata, uzimaju li se u obzir svojstva pare, tj. koliko je mokra. Što je mokrija, izmjerit će se više kondenzata, pa potrošač može biti opterećen posljedicama mana parovoda. Nedavno mi je pristigla uplatnica s prijetnjom ovrhe, a odaslana je od „Č“, Čistoće kao podružnice Zagrebačkog holdinga. Navodno je riječ o dugovanju za srpanj 2013. Čudno, jer sam stalno uplaćivao iznose na uplatnicama za cjelokupne obveze Zagrebačkom holdingu. Doznao sam da nisam jedini kome je poslana takva uplatnica. Čast pravnicima, ekonomistima i quasi ekonomistima, ali držim da bi u svom djelovanju koje se tiče obveza potrošača, trebali mnogo više i češće konzultirati inženjere, jer su ovi matematički obrazovaniji i svoje procjene temelje na metodički ispravnim izmjerama.
 
Usputno, kad je riječ o skrbi za grad Zagreb, Hrvatsku i njezine žitelje, dakle o Održavanju života hrvatskih žitelja i sveukupna života u hrvatskom prostoru, nameću se mnoga pitanja. Jedno se odnosi na neskladnu i nerazumnu potrošnju energije. Naime, česta je pojava da u javnim prometalima bude oskudice prostora i pogodnosti za dovoljno ugodnu vožnju, dok je u 80 – 90 posto slučajeva pri gradskim vožnjama osobnim automobilima u prometalu samo vozač, što figurativno znači da „sto konja prevoze jednog tovara“. Taj tovar može biti i bilo tko od nas, pa se smijemo zapitati, zašto se ne pokušava optimirati energijsku ekonomiku gradskog prijevoza, napose i poradi očuvanja čišćeg okoliša. Smijemo se zapitati i je li bilo moguće smanjiti vjerojatnost golemih štetnih posljedica kakve je uzrokovala nedavna poplava. Već sam o tome i ponešto izrekao (1). Promaklo mi je, međutim, upozoriti i na zemljopisnu sliku Hrvatske, kakvu „Nova TV“ redovito predočava u svezi s vremenskim prognozama. Izgleda da su meteorolozi već odavno predosjećali do čega će dovesti loše gospodarenje bogatstvima zemlje koju nam je Bog darovao, i za koju mnogi svoje živote darovaše. Dopustivo je i zapitati se: Nisu li pohlepni amoralni samozvani elitnici oskudna znanja preplaćeni za uloge na položajima koje zauzimaju?! Možda bi bilo manje onih koji postaše nezaposlenici, da se te „elitnike“ usmjerilo da pošteno zarađuju svoj kruh.
 
Bilješka:
 
1. Marijan Bošnjak, Poplave i suše, www.hrvatski-fokus.hr, 7. 3. 2014.
 

Marijan Bošnjak

Anketa

Tko je u pravu: Zoran Milanović ili Andrej Plenković?

Srijeda, 28/10/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2108 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević