Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Kod Vinka Ostojića ljubav prema Bogu je nerazdvojiva od ljubavi spram domovini

 
 
Popularni katolički tjednik Glas Koncila u svome 47. (2109.) broju od 23. studenoga, po novinaru Tomislavu Vukoviću, objavio je, na pola 15. stranice, dostojnu reportažu o međugorskom hrvatskom ratniku, dugogodišnjem uzniku Vinku Vici Ostojiću. U ovoj reportaži nalaze se potpuni podatci o ovome 90-godišnjaku koji je cijeli svoj život, od rane mladosti pa sve do ovih godina posvetio svome hrvatskom narodu, u jednome od najtežih vremena hrvatske narodne povijesti. Vidi se jasno gdje je i kada je rođen ovaj hrabri hrvatski domoljub, one davne 1924. godine, 30. srpnja, od oca Pere i majke Jele u kršnom selu Bijakovićima na kojemu će se području pojaviti jedno od najsvetijih mjesta ukazanja Marije, majke Isusove, Kraljice Mira. To mjesto na Podbrdu je udaljeno od Vinkove kuće samo nekoliko stotina metara.
http://www.glas-koncila.hr/marketing/gk_tiskano_v.jpg
Tu je jedna južnokorejska obitelj u znak zahvalnosti podigla veliki kip u čast Kraljice Mira, koja im je u Međugorju ozdravila teško bolesno dijete. Na domak Vinkove kuće sada se pruža velika strma staza kojom svakodnevno prolaze brojna mnoštva hodočasnika iz cijeloga svijeta, svih boja, nacija i jezika želeći pronaći pomoć a ponajviše vjeru u Isusa Krista. Ta staza od ovoga hercegovačkoga kamena potpuno je uglačane od prolaska tih brojnih hodočasnika. Tuda su nazočni križevi Križnoga puta. I zar je čudno što je ovo mjesto podarilo ono šestero međugorske hrvatske dječice, kao i samoga Vinka Vicu Ostojića ovome hrvatskome narodu. Kod samoga Vinka ljubav prema Bogu je nerazdvojiva od ljubavi spram domovini Hrvatskoj o kojoj pjeva himna Lijepa naša domovino. I kod Vinka nema sumnje u Gospinu nazočnost u njegovu rodnom selu Bijakovićima. Od Gospina ukazanja Vinko Vice ne propušta niti jedan dan, neovisno od njegovih godina, a da se ne pomoli Kraljici Mira i da srijedom i petkom ne posti samo o kruhu i vodi. On čvrsto vjeruje da ga je samo Marija mogla spasiti od svih ratnih i poratnih zbivanja, koja je proživljavao i smrti izmicao.
 
Težak je to put bio tijekom rata. O mnogim stvarima u javnosti se niti sad ne usudi govoriti pa tako ni u Glasu Koncila one nisu iznesene. Marija mu je bila glavna zaštitnica i eto neki vjeruju da se i zbog ovakvog Vinka pojavila u njegovu selu. A nije sam Vinko u Međugorju. Većina stanovnika Međugorja je slična Vinku po ljubavi spram Mariji i njezinu Sinu kao i domovini Hrvatskoj koja se toliko i tako neizmjerno ljubi u cijeloj hrvatskoj Hercegovini. Zar bi se mogao izvojevati i Domovinski rat protiv srpskog agresora da nije bilo Hercegovaca po svim bojišnicama. Nije uzaludno Vrhovnik i predsjednik Tuđman plakao na grobu svoga ratnog ministra Gojka Šuška Hercegovca iz Širokog Brijega. I zar je bez veze Stipe Mesić nakon Tuđmanove smrti onako udarao po Franji Tuđmanu i Hrvatima Hercegovcima, nazivajući ih svim pogrdnim imenima. Zar još uvijek neprijatelji hrvatskoga naroda u RH to ne čine kako po RH tako i po BiH. Zar i udar na gradonačelnika Zagreba ne miriše na to. No i Gospa je u najkritičnije dane pred srpsku agresiju znala gdje će se i kome će se ukazati. Zar i srpski piloti nisu ustvrdili da nisu mogli nikako bombardirati Međugorje, mjesto Gospinih ukazanja, jer da bi odmah sve nebo bilo zamračeno usred dana. A taj narod kao i Vinko Vice Ostojić je odan svojoj vjeri, svome narodu i svojoj domovini Hrvatskoj bez pogovora. Zato čestitamo i Glasu Koncila na ovoj divnoj reportaži o Vinku Vici Ostojiću.
 

Mate Ćavar

Anketa

Oleg Butković veli kako ukidanje plaćanja cestarine na Krčkom mostu nije predizborni trik. Vjerujete li mu?

Ponedjeljak, 25/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1106 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević