Get Adobe Flash player
Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

Jugoslavenska filmska industrija (po)služila za radikalizaciju...

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

Jedini spas Balkana proglasiti Srbe...

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Poruka drugu Andreju Plenkoviću

Hrvatska i hrvatski narod ne mogu preživjeti još šest...

Treba nam međusobno povjerenje

Treba nam međusobno povjerenje

Ne treba tražiti krivca. Krivi smo si...

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

Neodgovorno je ponašanje Sabora da prihvaća svaki prijedlog...

 • Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  Znanstvena fantastika u službi znanosti i promidžbe

  srijeda, 25. studenoga 2020. 18:22
 • Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  Drobilica Goldsteina ml. i dalje kosti drobi

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:45
 • Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  Poruka drugu Andreju Plenkoviću

  srijeda, 25. studenoga 2020. 16:43
 • Treba nam međusobno povjerenje

  Treba nam međusobno povjerenje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 17:01
 • NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  NOVO NORMALNO – Ozakonjeno laganje

  srijeda, 25. studenoga 2020. 14:08

Ivan Turudić: Otkad sam izručio Perkovića, prate me...

 
 
Turudić je izjavio da ga prate i prisluškuju nakon što je on, unatoč pritiscima, odlučio izručiti Perkovića Njemačkoj. U to je vrijeme Perkovićev sin Saša imao veliku moć i utjecaj na tajne službe - Kako poznati zagrebački odvjetnici komentiraju navode objavljene na portalu Telegram.hr prema kojima će ih policija uskoro pozvati zbog suca Turudića, odnosno zbog njegovih navoda da su ga njih dvojica upozorili da je prisluškivan u vrijeme oko izručenja Josipa Perkovića Njemačkoj, upitali smo Zvonimira Hodaka i Čedu Prodanovića. ''Nemam nikakvih saznanja o tome. Pročitat ću što piše na tom portalu, da vidim o čemu se radi. Ako me budu ispitivali, uzet ću Čedu Prodanovića za odvjetnika'', kratko je, pola u šali, kazao Zvonimir Hodak te dodao da ništa više ne može komentirati. Još sažetiji bio je Čedo Prodanović.
http://glasbrotnja.net/wp-content/uploads/2014/01/Josip-Perkovic-ne-moze-biti-izrucen-Njemackoj_ca_large.jpg
Josip Perković
 
Prodanović: Što me briga kaj piše na tom portalu ''Ne znam hoće li me policija pozvati. Nemam drugih komentara. Što me briga kaj piše na tom portalu'', nerazgovorljiv je bio Prodanović. Valja primijetiti da odvjetnici nisu potvrdili, ali ni demantirali svoje moguće razgovore sa sucem Turudićem o temi prisluškivanja. Što pak o informacijama koje je objavio portal Telegram.hr, a prema kojima je Turudić policiji rekao da su ga Hodak i Prodanović upozorili da ga prate i prisluškuju, kaže predsjednik Županijskog suda u Zagrebu?
 
Turudić: USKOK-u sam rekao sve što znam
 
''Sve što sam imao za reći o temi prisluškivanja, rekao sam istražiteljima USKOK-a potkraj ljeta prošle godine. Iznio sam im sve podatke. Iza svega što sam rekao i danas čvrsto stojim. Više od toga vam ne mogu reći'', kratko je u izjavi za direktno.hr kazao sudac Ivan Turudić. Podsjetimo ovdje da je cijela afera oko prisluškivanja predsjednika Županijskog suda u Zagrebu izbila prošlo ljeto, nakon što je Turudić u intervjuu Večernjem listu kritički progovorio o izvršnoj vlasti upozorivši da rade pritisak na pravosuđe te je zamjerio predsjedniku Josipoviću što je zadržao Sašu Perkovića za svog glavnog savjetnika, premda je i iz aviona bilo očito da je Saša - zbog oca optuženog za sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog emigrantac - u sukobu interesa.
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRLgZcyapeWM7D9Qnt9nKkiN3uFiE2gNYraw0oMsYeslHGOmREo
Braneći Sašu Perkovića, Josipović je potom izjavio da je sudac pogriješio i povrijedio dva načela. ''Jedno da se nikad ne prejudicira ničija krivnja. Pustimo njemački sud da odluči sukladno zakonu i postupku koje provodi. S druge strane je povrijedio jedno moralno načelo koje kaže da djeca ne mogu ispaštati, odgovarati za moguće, zločine svojih roditelja'', rekao je tada Josipović i dodao da će Saša Perković  ostati njegov savjetnik do kraja mandata.
 
U zemlji u kojoj je 'Udba' još jaka, sve je moguće
 
Takav Josipovićev stav je, da podsjetimo, izazvao pravo zgražanje i čuđenje u Njemačkoj, ali i u cijeloj Europskoj Uniji, gdje, razumljivo, nije normalno da sin optuženog za političko ubojstvo ostane na ključnoj obavještajnoj ulozi u državi. Valja ovdje primijetiti da nezavisni analitičari nisu nimalo sumnjali u Turudićeve riječi. Zašto? Dovoljno je analizirati okolnosti u kojima je Turudić izjavio da ga prisluškuju. Dogodilo se to nakon što je upravo on, unatoč žestokim pritiscima iz Hrvatske vlade, odlučio izručiti Josipa Perkovića Njemačkoj. U to je vrijeme sin Josipa Perkovića, optuženog za političko ubojstvo u Njemačkoj, bio na položaju koji mu je omogućavao da dozna sve moguće tajne podatke i da koristi tajne službe, ili pojedince iz tih službi, u svrhe koje poželi. Vrlo je, dakle, moguće da su pojedinci iz obavještajne ili paraobavještajne zajednice u takvim okolnostima pratili i prisluškivali suca Ivana Turudića. Javna je tajna, naime, da bivši djelatnici i suradnici 'Udbe' i danas itekako vuku konce u Hrvatskoj te da, nažalost, još uvijek imaju veliku moć u svim sferama države i društva.
 
Što će, pak, službena istraga utvrditi, to je već drugo pitanje. Ako i zaključe da Turudić nije bio službeno prisluškivan, to neće značiti da je predsjednik Županijskog suda u Zagrebu govorio neistinu. Živimo, nažalost, u državi u kojoj je sve moguće, pa i nelegalno prisluškivanje predsjednika Županijskog suda.
 

Damir Kramarić, www.direktno.hr

Subota, 28/11/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 2286 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević