Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

Sveti Nikola Žički kriv je za brojne četničke zločine protiv neSrba

 
 
Otvoreno pismo njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom g. Irineju!
Vaša Svetosti, znam da nije uobičajeno i da je čak preuzetno od osobe koja je daleko ispod razine Vašeg značaja i važnosti u javnome (crkvenom, društvenom, nacionalnom, međudržavnom i širem međunarodnom) životu pisati otvoreno pismo, ali budući da Vas smatram najmjerodavnijom osobom, koja sigurno najbolje može ukratko odgovoriti na nekoliko pitanja, odagnati nekoliko sumnji i pojasniti neke nejasnoće, koja već dulje vrijeme muče, ne samo mene nego, predmijevam, i većinu katoličkih vjernika, to činim. Uvjeren sam da će Vaši odgovori naići na veliki odjek ne samo u katoličkoj i hrvatskoj javnosti, nego jednako tako i u srpskoj i međunarodnoj.
http://www.pravda.rs/wp-content/uploads/2015/10/vladika-nikolaj-jt.jpg
Nikolaj Velimirović
 
Naime, bilo bi dragocjeno znati je li Srpska Pravoslavna Crkva prije nego li je g. 2003. kanonizirala svog episkopa Nikolaja Velimirovića u hramu sv. Save na Vračaru (od tada ga slavi kao svetog Nikolaja Žičkog), pitala za mišljenje o toj namjeri:
 
- Papinsko vijeće za jedinstvo kršćana (jer Papa se osobno sigurno ne bi miješao u internu namjeru Vaše Crkve), Hrvatsku biskupsku konferenciju, zagrebačkog nadbiskupa Josipa Bozanića ili barem ondašnjeg beogradskog nadbiskupa Franca Perka, imajući u vidu žestoki episkopov protukatolicizam, koji je Katoličku Crkvu smatrao zapadnom kršćanskom herezom a papu „arhijeretikom“ i antikristom, te njegovo fanatično protivljenjeratifikaciji konkordata između Kraljevine Jugoslavije i Vatikana?
- Svjetski židovski kongres, Centar Simona Wiesenthala ili barem ondašnjeg beogradskog rabina Cadika Danona, imajući u vidu otvoreni episkopov najgrublji antisemitizam, koji Židove naziva đavoljim sinovima i krivcima za sva europska zla, njegovo veličanje Adolfa Hitlera, kojega uspoređuje sa sv. Savom, te njegovo odobravanje holokausta, kojega smatra opravdanom Božjom kaznom zbog Kristova ubojstva?
- Svjetsko udruženje islamskih znanstvenika, Rijaset islamske zajednice u Bosni i Hercegovini ili barem ondašnjeg beogradskog muftiju Hamdiju Jusufspahića, imajući u vidu episkopovo glorificiranje četničkog vojvode Draže Mihailovića i blagoslivljanje pripadnika četničkih postrojbi, koji su počinili strašne i masovne pokolje nad muslimanskim vjernicima u istočnoj Bosni i Sandžaku u drugome svjetskom ratu?
- Splitsko-makarskog nadbiskupa Antu Jurića ili ondašnjeg njegovog pomoćnog nadbiskupa Marina Barišića, šibenskog biskupa Antu Ivasa, ili barem župnike koji se skrbe za vjernike: Gata, Tugara, Ciste, Gornjeg Dolca, Zvečanja, Dugopolja, Štikova, Maovica, Otavica, Vinalića, Kijeva i Garjaka, kao i drugih sela na tromeđi Like, Dalmacije i Bosne,imajući u vidu episkopovo blagoslivljanje četničkog vojvode Momčila Đujića, zapovjednika Dinarske četničke divizije, koji je sustavno i nemilosrdno „čistio“ hrvatska sela od njihovih mještana svih uzrasta u drugome svjetskom ratu?
- Ustanove ili čelnike nacionalnih manjina u Srbiji (pa i hrvatske), imajući u vidu episkopov grubi i netolerantni srpski nacionalizam, i rasističko poimanje drugih naroda, koji je smatrao da je srpski nacionalizam najstariji u Europi a Srbi narod arijevske rase, naspram plemena slabije rase i niže vjere?
 
O svemu tome (Vaša Svetost zna sigurno bolje od mene), svjedoče brojni citati tog sveca Vaše Srpske Pravoslavne Crkve, o kojima bi, ako je to potrebno radi objektivnosti, bilo dobro upoznati širu javnost. Zbog čega ste, Vaša Svetosti, izabrali upravo Dragu Pilsela da objavite Vaša pisma upućena papi Franji u kojima obznanjujete svoje stavove u vezi kanonizacije bl. Alojzija Stepinca? Naime, taj tobožnji «katolički teolog», koji nikada nije uspio položiti ispite na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Zagrebu, poznat je kao isfrustrirani mrzitelj Katoličke Crkve u Hrvatskoj i njezina vodstva („proslavio“ se napisima u kojima biskupe optužuje za dilanje drogom, pranje novca i krađe automobila, a kardinala Josipa Bozanića za pomanjkanje elementarne inteligencije) s patološkim poremećajem vlastitog nacionalnog identiteta (o Hrvatima generalizirajuće piše kao o narodu koji je svoje probleme rješavao udarcima maljem)?
 
Nadam se da razlog ne leži u tome, nego ste i Vi, vjerojatno, podlegli njegovoj vrhunskoj (tek jednoj u nizu) manipulaciji, u kojoj je zbog uzdizanja vlastitog ega i važnosti «prodao» javnosti priču o svom gotovo osobnom prijateljskom odnosu sa sadašnjim papom Franjom, zbog čega su ga ne tako davno tjednima «razvlačila» sva sredstva javnog priopćavanja u Hrvatskoj. To je slavodobitno potvrdio i na početku pokretanja vlastite mrežne stranice, na kojoj je kao stalnog suradnika/kolumnistu naveo papu, što je doista, složit će te se, «lapsus mentis»! Iz dokumenata koje sam osobno tražio i dobio iz isusovačkog kolegija u Argentini vidi se da su se životni putevi isusovca Jorgea Marija Bergoglija i pitomca Carlosa Pilsela preklopili tek nekoliko mjeseci jer je kasniji papa ubrzo otišao na studij u Njemačku. Žao mi je, ali uvjeravam Vas da Vam teolog Pilsel ne može pomoći u prijateljskom uvjeravanju sadašnjeg pape u ispravnost Vaših stavova. Na kraju, da ne pomislite kako je izričaj «lapsus mentis» samo novinarsko prepucavanje mogu Vam osobno posvjedočiti, jer dok sam se svojedobno liječio nakon moždanog udara u zagrebačkoj bolnici Rebro, istodobno se u njoj liječio i teolog Pilsel ali na drugom odjelu!
Vaša Svetosti, unaprijed zahvalan na odgovorima želim Vam svako dobro!
 

Tomislav Vuković

Anketa

Oleg Butković veli kako ukidanje plaćanja cestarine na Krčkom mostu nije predizborni trik. Vjerujete li mu?

Ponedjeljak, 25/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1258 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević