Get Adobe Flash player
Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

Komunizam uopće nije pao s padom Berlinskog zida - samo se prebacio u...

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

Čak je 883.042 birača koji nemaju prebivalište u Hrvatskoj,...

Kako se dijele

Kako se dijele "ustaške" kune

Na telefonskoj sjednici Srbima dodijeljeno 12 milijuna...

Izdaje naše predizborne

Izdaje naše predizborne

Svaka nova politička garnitura zaposli oko 20.000...

Zločinački karakter propale ideologije

Zločinački karakter propale ideologije

Vinko Puljić: Tko se od zločina ne distancira, taj postaje sudionik i...

 • Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  Deustašizacija je magla za dekroatizaciju

  četvrtak, 21. svibnja 2020. 17:14
 • Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  Protuzakoniti Zakon o izboru zastupnika

  srijeda, 20. svibnja 2020. 12:24
 • Kako se dijele

  Kako se dijele "ustaške" kune

  srijeda, 20. svibnja 2020. 19:41
 • Izdaje naše predizborne

  Izdaje naše predizborne

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:24
 • Zločinački karakter propale ideologije

  Zločinački karakter propale ideologije

  utorak, 19. svibnja 2020. 13:20

"Stručnjak" Slavko Goldstein nije negirao 403 stradalih zatočenika u Jasenovcu i Staroj Gradiški

 
 
Na temu zločina o žrtvama u Jasenovcu, pisao je hrvatski povjesničar Mladen Ivezić, 2014. Godine u objavljenoj knjizi „Titov Jasenovac“. U toj knjizi, objavljeni su podatci, koje je na traženje samog Tite, podnio  general JNA, visoki rukovodilac OZN-e Jefto Šašić. U tom izvješću stojida je u Jasenovcu od svih uzroka smrti tijekom NDH život izgubilo 262 zatočenika u Staroj Gradiški i 141 zatočenik u Jasenovcu. Dakle, ukupno u ova dva logora umrlo je  403 zatočenika. Do danas nitko, pa ni najbolji poznavalac ustaških zločina, Slavko Goldstein, nije demantirao taj podatak. Ali je Goldstein među prvima u antihrvatskoj propagandi optužujući sve one Hrvate koji su protiv njegove partizanštine i koji ne vole druga Tita. Ne zabrinjavaju ga srpske laži kojima i on aktivno i velikodušno učestvuje.
http://test.geoskola.hr/hr/projekti/pravednici/slike/Slavko_Goldstein_1944640480.jpg
Oni su zaslužni za 1700 mnoštvenih grobišta
 
S druge strane, o srbočetničko-komunističkim zločinima nije je smjelo ni govoriti ni pisati. Međutim, Novosadsko-Vukovarska ćirilica ima duboko korijenje ukopano u do sada istraženih 1700 masovnih stratišta i grobišta Slovenije i Hrvatske. Da bi se donekle stekao dojam o tim zvjerstvima nad hrvatskim narodom treba se upoznat sa sadržajem knjige o Hudoj Jami u Sloveniji. Tu je bivši rudnik u koji je natjerano oko 3000 zarobljenika, pretežno civila, žena i djece, koji su živi zazidali s devet raznih pregrada da smrt dočekaju u stravičnim mukama. Kakvi su to bili zločinci to se vidi po djevojačkim pletenicama, jer kosa ne trune.
 
Tu su i mnogi neistraženi i neobilježeni pojedinačni grobovi križnim putevima diljem cijele Jugoslavije. Samo, po izjavi velikosrpskog krvoloka Aleksandar Rankovića, da su od 1945. do 1951. godine, likvidirali 586.000 narodnih neprijatelja, od čega preko 500.000 Hrvata. To znači, da od ukupnog broja likvidiranih 85 % su Hrvati. Na tu temu, krčki biskup Valter Župan, 15. kolovoza 2007. izjavio da je Titin režim likvidirao 1.129.000 narodnih neprijatelja. Ako tu primijenimo Rankovićevu formulu po kojoj je 85 % Hrvata, tad vidimo da je taj režim likvidirao preko 960.000 Hrvata. Zlotvori su hrvatske domoljube tražili i po svijetu gdje su, dokazano, likvidirali 69 Hrvata, za što su imali specijalne odrede smrti, a recidivima tih zločina, Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaću, danas se sudi u Njemačkoj.
 
O zločinima nad hrvatskim narodom puno toga nije rečeno jer je o njima bilo zabranjeno govoriti, a školske udžbenike i povijest pisali su nam velikosrpsko-komunistički vlastodršci. Mnogi u Hrvatskoj nisu svjesni da i današnju povijest i školske udžbenici su napisani pod nadzorom velikosrpskog ideologa Željka Jovanovića, Milanovićevog ministra obrazovanja Hrvata, koji mrzi sve što je Hrvatsko i što je stvoreno u Domovinskom ratu.
 
Činjenice govore da su velikosrpski zločinac, prvi masakr nad Hrvatima izvršio 5. prosinca 1918., i to u centru Zagreba na Trgu bala Josipa Jelačića. Od tada su Hrvati totalno obesptavljeni po nacionalnom, kulturnom i ekonomskom pitanju, proganjani, masovno likvidirani, pune 22 godine. O progonu, likvidacijama Hrvata i obespravljenosti hrvatskog naroda u Karađorđevoj Jugoslaviji i ogromnim zločinima danas imamo puno objavljene literature. O Tim zločinima dobro je prikazao Ivan Gabelica u knjizi: „Blaženi Alojzije Stepinac i Hrvatska država“.
 
Ta ista velikosrpska ideologija, u punom osvetničkom pogonu nastavljena je 1. ožujka 1945., kad velikosrpski generali ponovo preuzimaju vlas na tlu cijele Jugoslavije. Hrvatski jugokomunisti, od Bakarića na niže, vjerno su služili tom velikosrpskom režimu i zajednički činili zvjerstva nad hrvatskim narodom, a Hrvatsku sistematski pljačkali. Glavne karakteristike tog vremena opisano se u Siva knjiga: Odmetnička zvjerstva i pustošenja u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, te literaturu o Bleiburgu i križnom putevima. Tu je ukratko prikazano intenzivirano četničko klanje, palež i progon svega što nije srpsko od istočne Bosne do Hrvatske.
 

Ivan Runje

Anketa

Oleg Butković veli kako ukidanje plaćanja cestarine na Krčkom mostu nije predizborni trik. Vjerujete li mu?

Ponedjeljak, 25/05/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1302 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević