Get Adobe Flash player
I s ideologijom reformi žaba se kuha

I s ideologijom reformi žaba se kuha

Za sve što su nam političari budzašto prodali nisu trebale...

HDZ, probudi se!

HDZ, probudi se!

Plenković je ponovio: "Glasanje po savjesti je...

Domovinski rat temelj hrvatske države

Domovinski rat temelj hrvatske države

U Domovinskom ratu pobijedili smo tri glavna neprijatelja: jugoslavenstvo,...

Domomrzje – osjećaj nelagode i jeze

Domomrzje – osjećaj nelagode i jeze

Ne napušta se Hrvatsku samo zbog nemogućnosti zapošljavanja,...

Narko biznis na popovski način

Narko biznis na popovski način

Trebalo bi zatražiti od Srbije da nam njihovi policajci istraže poljudske...

 • I s ideologijom reformi žaba se kuha

  I s ideologijom reformi žaba se kuha

  srijeda, 14. ožujka 2018. 12:44
 • HDZ, probudi se!

  HDZ, probudi se!

  četvrtak, 15. ožujka 2018. 13:15
 • Domovinski rat temelj hrvatske države

  Domovinski rat temelj hrvatske države

  četvrtak, 15. ožujka 2018. 13:03
 • Domomrzje – osjećaj nelagode i jeze

  Domomrzje – osjećaj nelagode i jeze

  srijeda, 14. ožujka 2018. 12:40
 • Narko biznis na popovski način

  Narko biznis na popovski način

  četvrtak, 15. ožujka 2018. 19:04

Nedopustivo je nametanje LGBTIQ agende jednoj strukovnoj udruzi

 
 
Na Dnevnom redu predstojeće sjednice Stručnoga odbora Hrvatskoga knjižničarskog društva među ostalim točkama je i Prijedlog za osnivanje Radne grupe za knjižnične usluge za LGBTIQ korisnike! Taj prijedlog predstavlja prodor političkog LGBTIQ aktivizma iz prostora civilnih udruga u strukovne udruge. U ovom slučaju u pitanju je Hrvatsko knjižničarsko društvo (HKD) koje, kao nacionalna strukovna udruga  knjižničara, ima svoje jasno definirane strukovne ciljeve, a koje, prema artikuliranim zahtjevima LGBTIQ aktivista, sada treba na sebe preuzeti dio promocije i daljnje afirmacije dobro poznatih ciljeva LGBTIQ politike. Stvarna namjera LGBTIQ aktivista jest da putem stvaranja Radne grupe za LGBTIQ u okviru Sekcije za narodne knjižnice uđu u sustav strukovne udruge, te na taj način postave hrvatskim narodnim knjižnicama trajni zadatak sustavne izgradnje zbirki nabavljanjem LGBTIQ sadržaja.
https://78.media.tumblr.com/6bbfd4094c48986bcc2d2693c16b5cc4/tumblr_osbu155pc91qj0uf2o1_1280.jpg
Stranka Hrast i ja osobno zalažemo se za izgradnju vrijednosnog sustava koji našem narodu i domovini jamči prosperitet, a to nije nametanje bilo koje ideologije i prikrivenog političkog aktivizma u javne prostore. Ako već treba nova radna grupa u okviru Sekcije za narodne knjižnice, zašto to ne bi bila npr. Radna grupa odnosno Komisija za obitelj ili hrvatske branitelje ili možda za 300.000 ovršenih ili blokiranih građana, kojima bi sigurno dobro došla edukacija knjižničara o prevladavanju njihovih životnih teškoća? Zašto se njih ne percipira i ne priznaje kao korisnike knjižnica čije posebne informacijske potrebe zaslužuju pozornost i inkluziju? Kako to da oni ne zadovoljavaju kriterije superselektivnosti HKD-a?
 
Izgleda da članovi sadašnje uprave HKD-a svjetonazorski dijele stavove LGBTIQ aktivista iz svojih redova, struci se ne posvećuju u smislu profesionalnog djelovanja i unapređivanja djelatnosti, a uz to iz karijerističkih pobuda provode ovakve svjetske trendove. S druge je strane opozicija unutar udruge nemoćna i preslaba. Prijedlog upućen HKD-u ide u pravcu osnivanja radne grupe unutar Sekcije narodnih knjižnica HKD-a upravo zato što prostor narodnih knjižnica pruža velike mogućnosti djelovanja, promidžbe i afirmiranja LGBTIQ sadržaja, tema i zajednice. Važno je napomenuti da Ministarstvo kulture Republike Hrvatske u potpunosti financira rad ukupnog broja zaposlenika HKD-a (2), te u najvećoj mjeri financira i stručne programe i aktivnosti HKD-a; prihvaćanjem ovog prijedloga Ministarstvo kulture Republike Hrvatske počinje direktno financirati promidžbu i afirmaciju ciljeva LGBTIQ-politike. 
 
Što bi bilo da se Ministarstvu kulture Republike Hrvatske predloži pokretanje analognih projekata za npr. pro life udruge?Ovim putem apeliram na sve knjižničare u Republici Hrvatskoj da reagiraju te da traže neizglasavanje ove sporne odluke. Također apeliram i na sve korisnike narodnih knjižnica u Republici Hrvatskoj da izraze nezadovoljstvo prijedlogom da krovna nacionalna knjižnična udruga Hrvatsko knjižničarsko društvo osnuje Radnu grupu za knjižnične usluge za LGBTIQ korisnike predsjednici Društva Dunji Holcer, potpredsjednici  Romani Horvat,  potpredsjednici Blaženka Peradenić-Kotur i predsjednici Stručnog odbora Zrinki Udiljak Bugarinovski na e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
 

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik HRAST-a

Komentari   

+2 #1 Laslo Torma 2018-02-16 20:04
Hvala Bogu da se konačno našao saborski zastupnik koji razmišlja svojom glavom, logički i neovisno od stavova iskvarenih mainstream stranaka- Svakako ću se javiti na naznačene adrese, a g.zekanoviću želim da u Saboru pokuša saborske kolege probuditi iz zombijevskog stanja glasovanja po uputi i bez razumijevanja. Bravo g. zekanoviću !
Citat

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Hoće li A. Plenković, unatoč svemu, pokušati u Saboru progurati zlokobnu Istanbulsku konvenciju?

Ponedjeljak, 19/03/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 999 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević