Get Adobe Flash player
I s ideologijom reformi žaba se kuha

I s ideologijom reformi žaba se kuha

Za sve što su nam političari budzašto prodali nisu trebale...

HDZ, probudi se!

HDZ, probudi se!

Plenković je ponovio: "Glasanje po savjesti je...

Domovinski rat temelj hrvatske države

Domovinski rat temelj hrvatske države

U Domovinskom ratu pobijedili smo tri glavna neprijatelja: jugoslavenstvo,...

Domomrzje – osjećaj nelagode i jeze

Domomrzje – osjećaj nelagode i jeze

Ne napušta se Hrvatsku samo zbog nemogućnosti zapošljavanja,...

Narko biznis na popovski način

Narko biznis na popovski način

Trebalo bi zatražiti od Srbije da nam njihovi policajci istraže poljudske...

 • I s ideologijom reformi žaba se kuha

  I s ideologijom reformi žaba se kuha

  srijeda, 14. ožujka 2018. 12:44
 • HDZ, probudi se!

  HDZ, probudi se!

  četvrtak, 15. ožujka 2018. 13:15
 • Domovinski rat temelj hrvatske države

  Domovinski rat temelj hrvatske države

  četvrtak, 15. ožujka 2018. 13:03
 • Domomrzje – osjećaj nelagode i jeze

  Domomrzje – osjećaj nelagode i jeze

  srijeda, 14. ožujka 2018. 12:40
 • Narko biznis na popovski način

  Narko biznis na popovski način

  četvrtak, 15. ožujka 2018. 19:04

Usvajanjem konvencije se gubi nacionalni suverenitet

 
 
Hrvatska udruga Benedikt protivi se svakom nasilju, a posebno nasilju nad ženama i djevojčicama, koje su češće žrtve nasilja. Poziv da se usvoji Istanbulska konvencija kao alat protiv nasilja nad ženama nije točan jer se ne sudi temeljem Istanbulske konvencije već temeljem zakona. Hrvatska ima zakonodavstvo koje štiti od nasilja i koje sankcionira nasilje kao oblik ponašanja prema ženama, djeci i muškarcima.
http://hu-benedikt.hr/wp-content/uploads/2018/01/istina-o-istanbulskoj.png
Navodimo hrvatske zakone koji sankcioniraju nasilje nad ženama kao i općenito: Zakon o zaštiti od nasilja u obitelji,  N.N. br. 70/2017.; Zakon o suzbijanju diskriminacije, N.N. br. 85/08 i 112/12.; Zakon o ravnopravnosti spolova, N.N. br. 82/08., Obiteljski zakon, N.N. br. 103/15. (Načelo ravnopravnosti žene i muškarca, članak 3.); Kazneni zakon, N.N. br. 125/11, 144/12, 56/15 i 61/15, (Kaznena djela protiv braka, obitelji i djece: Prisila na sklapanje braka, članak 169.; Protupravni prekid trudnoće, članak 115.; Sakaćenje ženskih spolnih organa, članak 116.; Tjelesna ozljeda, članak 117.; Teška tjelesna ozljeda, članak 118.; Povreda ravnopravnosti, članak 125.; Zabrana približavanja, članak 73.; Ratni zločin, silovanja članak 91.); Prekršajni zakon, N.N. br. 107/07, 39/13, 157/13 i 110/15, te više Protokola i Pravilnika.
 
Sve ono što se navodi u Istanbulskoj konvenciji po pitanju zaštite žena već se nalazi u hrvatskom zakonodavstvu pa nije potrebno usvajati Istanbulsku konvenciju jer se na taj način ne će ništa promijeniti. Nije poteškoća u nedostatku zakona već u neučinkovitosti pravosuđa! Oni koji u Hrvatskoj traže usvajanje Istanbulske konvencije kao alata za zaštitu žena od nasilja nisu ništa napravili da bi pomogli ženama koje su bile silovane tijekom Domovinskoga rata već su ih isti ismijavali i vrijeđali. Kazneni zakon RH u članku 91. propisuje kažnjavanje za silovanje u vrijeme rata, ali hrvatsko pravosuđe procesuiralo je vrlo mali broj silovatelja, a udruge i pojedinci koji su jako glasni za ratifikaciju Konvencije nisu ništa poduzeli da se zločinci kazne već su ignorirale žene koje su bile silovane u ratu! Promotore Konvencije to ne zanima kao da se nije dogodilo, kao da se ne radi o ratnom zločinu, kao da se ne radi o ženama (za koje se oni navodno zalažu)!?
Pojedinci i udruge traže usvajanje Istanbulske konvencije jer očekuju da se uhljebe u novim udrugama i komisijama koje će pratiti provedbu Konvencije, koji će tužakati Republiku Hrvatsku komisiji GREVIO koja ima povlastice i imunitet!
 
Glavni cilj Istanbulske konvencije nije zaštita žena od nasilja već uvođenje rodne ideologije u obrazovni sustav, primjenu te ideologije u društvenim odnosima i športu pri tome ukidajući tradiciju, kulturu i običaje naroda (članak 4., članak 12., članak 14.). Budući da se Istanbulska konvencija ne može djelomično usvojiti (ono što se odnosi na borbu protiv nasilja nad ženama), već se usvaja po načelu uzmi sve ili ostavi  (članak 78.) moramo izraziti protivljenje usvajanju Istanbulske konvencije zbog sljedećih razloga:
 
1. Uvođenje rodne ideologije u obrazovni sustav, zakonodavstvo, kulturu, društvene odnose i šport (članak 3., 4., 12. i 14.) jer je to strano našem društvu, kulturi i tradiciji.
2. U Istanbulskoj konvenciji ima niz nejasnoća, nedorečenosti pa će u praksi biti proizvoljnih tumačenja skupine GREVIO što je neprihvatljivo (članak 12.).
3. Usvajanjem konvencije se gubi nacionalni suverenitet jer članovi komisije GREVIO su iznad zakona države Hrvatske i uživaju povlastice i imunitet kao da se nadljudi (članak 66., 67. i 68. te Dodatak – Povlastice i imunitet – članak 66.).
4. Usvajanjem Istanbulske konvencije traži se od države koja je ratificira da formira nove timove uhljeba koji će pratiti primjenu konvencije (članak 15., članak 28.).
5. Zahtjeva se da država osigura dodatna financijska sredstva za primjenu konvencije (članak 8.). Također je propisano da država osigura naknadu štete (članak 30.) osobama koje su žrtve nasilja (koje ne mogu dobiti odštetu na drugi način). Nitko nije ponudio izračun koliko bi to opteretilo državnu blagajnu i koji učinci bi se postigli.
Ne možemo pristati na gubitak nacionalnog identiteta, nacionalnog suvereniteta i nametanje oblika ponašanja koji su strani našem društvu, našim pozitivnim kulturnim i tradicijskim običajima. Ne možemo pristati da neka komisija (GREVIO) piše što želi i da je iznad zakona naše države.
 

Hrvatska udruga Benedikt

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Anketa

Sada je očito da će A. Plenković s Partijom, R. Borić i posilnima iz HDZ-a progurati tzv. Istanbulsku konvenciju. Hoće li mu se to kad-tad osvetiti?

Utorak, 20/03/2018

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1222 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević