Get Adobe Flash player
Svjetski koronski rat

Svjetski koronski rat

Urota nevidljivog neprijatelja     U tijeku...

Nije znao za brojne koruptivne nepodopštine?

Nije znao za brojne koruptivne nepodopštine?

Dajte svoj glas svakome, samo ne za Cosu...

I dalje se slavi zločinac Tito i njegova partizanija

I dalje se slavi zločinac Tito i njegova partizanija

"Antifašisti" opet bi ponovili Bleiburg, Križni put,...

Hej Pit, i to je Amerika!

Hej Pit, i to je Amerika!

Kada je američka policija ubila natporučnika Jasena Drnasina američki...

Prešućivanja i iskrivljavanja prošlosti i sadašnjosti

Prešućivanja i iskrivljavanja prošlosti i sadašnjosti

Iskrivljavanje činjenica i laganje javnosti traje posljednje četiri...

 • Svjetski koronski rat

  Svjetski koronski rat

  četvrtak, 04. lipnja 2020. 15:58
 • Nije znao za brojne koruptivne nepodopštine?

  Nije znao za brojne koruptivne nepodopštine?

  četvrtak, 04. lipnja 2020. 15:53
 • I dalje se slavi zločinac Tito i njegova partizanija

  I dalje se slavi zločinac Tito i njegova partizanija

  srijeda, 03. lipnja 2020. 08:58
 • Hej Pit, i to je Amerika!

  Hej Pit, i to je Amerika!

  četvrtak, 04. lipnja 2020. 15:48
 • Prešućivanja i iskrivljavanja prošlosti i sadašnjosti

  Prešućivanja i iskrivljavanja prošlosti i sadašnjosti

  srijeda, 03. lipnja 2020. 09:02

Tek odlaskom Plenkovića moći će se govoriti o »osvježenju« Hrvatske vlade

 
 
Nakon odlaska s mjesta ministra uprave i političkog tajnika HDZ-a Lovre pl. Kuščevića i ministrice vanjskih poslova i europskih integracija gvozdene Marije Pejčinović Burić u Vijeće Europe, Vlada se nalazi pred rekonstrukcijom, ili kako se to moderno – benigno kaže osvježenjem. Ubojica referendumskih inicijativa na temu Istanbulske konvencije/ rodne ideologije i izbornog zakonodavstva brački Lovro, poznatiji kao lukavi poslovni čovjek sa sumnjom u brojne nečasne rabote, koji je prenemaganjem i lažljivim pozdravljanjem Faljen Isus i Marija, na najbolji način potvrdio istinitost one biblijske ne izusti uzalud imena Gospodnja!, došao je na svoje. U ime naredbodavca Plenkovića izvršio je povjerene mu zadaće da bi radosno primio vritnjak od istoga. Isto onako kako su Staljinove sluge s olakšanjem primale smrtne presude. Skrušeno, ponizno, snishodljivo kako on to samo zna, za svoj zločin prema hrvatskom narodu poltron Kuščević krivi druge, izvan HDZ-a ali ne sebe i svoga naredbodavca! Logično, jer je i sam naredbodavac na rastanku sa svojim ministrom rekao da ova situacija upravo njemu smeta?! Za nagradu, jerbo očito sumnje u njegove rabote ne će izazvati mjerodavne ustanove na hitne postupke, potporu naredbodavcu nastavit će pl. Lovro u saborskim klupama! Jer i on ovisi o naredbodavcu! Kao i njegove nekretnine, pašnjaci, peradarnici, upisane i neupisane u katastarske knjige i popis imovine!
https://www.aci-marinas.com/wp-content/uploads/2019/04/Rovinj_PF_239.jpg
Kako god, Lovro pl. Kuščević već je do sada ostavio vidan zločinački  trag u povijesti hrvatskoga naroda i Katoličke Crkve u ovom stoljeću. Spomenuta ministrica Marija Pejčinović Burić također Plenkovićeva poslušnica, ostavila je pak vidne tragove u ministarstvu kojega je vodila. Osim što je šest mjeseci radila na bespoštednoj borbi za svoj bijeg iz Lijepe naše u Vijeće Europe – Gvožđe se kuje dok je vruće, kako je to na lepom srpskom jeziku kazala da je ceo svet razume, ništa nije dobroga učinila. Koliko vidimo propala je gospodarska diplomacija, nijedan problem sa susjedima nije ni pomaknut s mrtve točke, očekuje nas krah arbitraže s mađarskim Molom i nekoliko milijarda kuna tereta za porezne obveznike, u ministarstvu je dala nezakonit otkaz diplomatu Damiru Sabljaku koji je ukazivao na kriminalne radnje Plenkovićeva kolege Joška Pare, nijedan sporan problem Hrvatske sa Republikom Srbijom koji ulazi u srpska poglavlja pregovaranja za ulazak u EU nije smatrala spornim, niti je o njemu govorila u našoj javnosti. Radila je kao i njen kolega iz Vlade, isključivo za privatne interese i po nalogu svoga nalogodavca Andreja Plenkovića. Svoje sudbine podredili su interesima i euro ambicijama uljeza u hrvatsku politiku Plenkovića. I usprkos svemu – za sada su dobro prošli.
 
Zbog ovo dvoje ministara rekonstrukcija/osvježenje je pred nama. Milorad Pupovac, koji zna više od drugih HDZ-ovaca, prvi je nagovijestio da predmet Lovro pl. Kuščević ne će doći na saborske klupe. I kao uvijek do sada bio je u pravu. Ali, budući da u zemlji vlada kaos na brojnim područjima: u zdravstvu, mirovinskom i socijalnom osiguranju, socijalnoj skrbi, kurikulnoj reformi, školstvu i obrazovanju, sudstvu i pravosuđu, neadekvatnom povlačenju sredstava iz fondova EU-a, državnoj imovini, debaklu nabavke vojnih zrakoplova, nezavršenim gospodarskim projektima – Agrokor, posljedicama uništavanja hrvatske brodogradnje, LNG projektu, najnoviji primjer s mostarskim Aluminijem i dr. privatnim aferama i škandalima ministara i ostalih državnih dužnosnika na svim razinama, osvježenja bi mogla obuhvatiti i veći broj ministara, spajanja ministarstava – kako bi odstrel prošao što bezbolnije. Do tada Plenkovićevi mediji će trubiti o novom veličanstvenom rastu BDP-a, ne spominjući što on zapravo znači, čemu zahvaljujemo rast i što s ovom tzv. visokom razinom (od 3,1 posto) možemo uopće rješavati! U tom miljeu svakodnevno gledamo ministre kako izlaze iz crnih limuzina ispred Banskih dvora i poziraju novinskoj sviti. Na upite ostaju li i dalje u Vladi, poput papagaja odgovaraju naučenu rečenicu: O tome odlučuje premijer?! Ili apokaliptično poput Milana Kujundžića – ne znamo što će biti danas ili sutra, ili sve ima svoj vijek trajanja?!
 
Glasnogovornik posrnule, do Plenkovića hrvatske stranke, Branko Bačić i politički tajnik i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, zbore kako Plenković ima otvorene ruke u postupku rekonstrukcije – kao uz takve poltrone, on to nije imao i do sada! Ostaje pitanje tko će biti, da tako kažemo rekonstrukturiran/osvježen da se može odmoriti na neodređeno vrijeme. Zbrinut. U javnosti kolaju brojna imena! Ali i imena novih ministara! Koga će Plenković maknuti a koga će postaviti?! Nakon što Koba (nazovimo ga tako) nije odgonetnuo tko je Crni labud iliti krivac za slom stranke na izborima za EU parlament, postavlja se novo pitanje a tko je kriv za kaos u državi, za kaos u vladi, za sveopći trendovski kaos?! Mnoge čudi da Plenković nije potražio nekog krivca za svoj sunovrat u bruseljskim hodnicima, sramotu i poniženje, bez obzira što smo preko ekrana vidjeli da se rukuje sa svima – od portira do gospođe Merkel, kako dijeli diplomatske osmjehe i pozira svakoj kameri i svakom blicu, i kako izigrava neku svjetsku vedetu! Šalu na stranu, premijer se nalazi pred ozbiljnom zadaćom. I mnogi od nas, koji ne smjeraju prema EU kabinetima i vođenju visoke politike, a stalo nam je do naše Domovine, želimo  mu rado pomoći. Pa krenimo.
 
Prvo, gosp. premijeru morate sebi priznati vlastita ograničenja. Podkapacitiranost, napose u području gospodarstva i prava, za vođenje i upravljanje složenim organizmom kao što je to Vlada, odnosno država.  Nikada niste radili u nekom realnom sektoru već u službama u kojima lijepi govor i lukavost igraju odlučnu ulogu. Nikada od vas nismo čuli stručna obrazloženja za neka pitanja iz domene odlučivanja Vlade ili ministarstva. Osim političkih fraza.
 
Drugo, za sastav Vlade vi ste potpuno odgovorni. Vi ste odabrali i postavili ministre tako da ste odgovorni i za njihove rezultate. I ponovno vam vaši poltroni daju tu mogućnost, jer oni nemaju svoje mišljenje. Vaši su.
 
Treće, ministre ste uglavnom odabirali po načelu poslušnosti, poltronstva, temeljem ucjena, kazni ili beneficija. Umjesto dijaloga i razmjene mišljenja one koji su imali drugačija mišljenja od vas – bahato ste smijenili! Dio ministara ste iskoristili kao smokvine listove – za dokazivanje ispravnosti vaše tobožnje hrvatske orijentacije?! I da ne zaboravimo demokršćanske?!
 
Četvrto, svojim privatnim interesima i nuđenjem europskim vlastodršcima natjerali ste svoje podčinjene na agresivne kampanje za usvajanje Istambulske konvencije, Marakeškog sporazuma i sprječavanje donošenja novog pravednog izbornog zakonodavstva. To ste činili protiv interesa i volje hrvatskoga naroda i svjetonazora Katoličke Crkve, na koje se lažljivo pozivate.
 
Peto, nikada se niste libili vrijeđati sve one za koje ste mislili da vam ništa ne mogu – jer ste i sami rekli da možete sve  što hoćete: biskupe, oporbu, ono malo hrabrijih u vašoj stranci, hrvatske intelektualne krugove, neovisne medije.
 
Šesto, u politici ste preferirali pojedince nesklone hrvatskoj državi, hrvatskom jeziku i kulturi, domovinskom ratu i braniteljskoj populaciji: Pupovac –SDSS, orjunaški HNS, pojedini članovi manjina koji su s vama u partnerstvu,  HAVC gospođe Koržinek, financiranje Pupovčevih Novosti dok hrvatski listovi a napose stručni i znanstveni časopisi skupljaju milodare da mogu izlaziti, antihrvatski sustav školstva i obrazovanja gospođe Divjak i HNS-a, što  vidimo na temelju pogubnih rezultata ovogodišnje mature, preferiranje beograđanke Jelene Veljače koja iz Beograda vrijeđa hrvatsku katoličku crkvu i biskupe a Vi je, premijeru,  na sramotu struke koja se bavi godinama zaštitom žena uzdižete  na oltar kao primjer koji valja slijediti! Hrvatske socijalne radnice poručuju vašoj ministrici Murganić (ali i Vama) da plaćate snimanje filma s tom ljubiteljicom flaše i noćnog beogradskog života, a da ste njih izložile linču!
 
Sedmo, izbjegavate se staviti pod lupu hrvatskih institucija kada s pravom kane utvrditi jeste li, primjerice u slučaju Agrokor, bili u sukobu interesa. Čega se bojite?!
 
Osmo, cijelu vladu, vodstvo stranke  i državne ustanove, u koje ste na čelna mjesta postavili svoje ljude, podredili ste svojim vlastitim interesima u svrhu utiranja putova za vlastitu visoku političku poziciju u zemlji a potom i izvan Republike Hrvatske. Mnogi od njih duguju vam puno toga, i dok ste na vlasti oni će vam biti vjerni i odani. (Cornix cornici oculos non meos effodiet.) Vama stranka kojoj ste na vlasti, interesi našega naroda i države ne znače ništa ako u njima vi osobno ne vidite svoj interes. Nebrojeno ste puta to dokazali.
 
Kada bi htjeli poslušati moj savjet onda bi se zbog poražavajućih učinaka vaše vlade i vas osobno, uključujući stvarnu odgovornost, zahvalili na svojoj dužnosti premijera i krenuli prema postupku raspisivanja parlamentarnih izbora. No, kako ja nisam toliko naivan da ste vi spremni preuzeti bilo kakvu odgovornost za kaos kojega vi stvarate, vodite i usmjeravate, ali da to nije spremna ni vaša narkotizirana, dezorijentirana i rashrvaćena stranka, pred hrvatskim se narodom nalazi težak zadatak da vam pokaže put kojim će te miljama zaobići naš narod i zemlju za vjeke vjekova. Dakle, prvi korak jedino moguće i ozbiljne rekonstrukcije Vlade je odlazak sadašnjeg premijera Andreja Plenkovića, a ne da on nanovo, kao osvjedočeni nesposobni dužnosnik, kroji kapu našem narodu i državi.
 

Mijo Ivurek

Anketa

Tko nadzire DORH?

Petak, 05/06/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1251 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević