Get Adobe Flash player
IDS-ov

IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

Na Dan antifašističke borbe, vladajući u Istri, hrvatskim...

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

Ne zaboravimo da su svi smijenjeni ministri u vrijeme otkrivanja...

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

Fašisti otvoreno šeću istarskim gradovima zajedno s...

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

Plenković je previdio da je ljudima svega dosta i, naravno, krivac je...

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

Srbi su prvi i jedini 1941. pobili sve svoje Židove i Srbiju Milana Nedića...

 • IDS-ov

  IDS-ov "antifašizam" = talijanski fašizam

  utorak, 30. lipnja 2020. 20:05
 • Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  Zašto smo se pretvorili u Stupidostan?

  utorak, 30. lipnja 2020. 14:52
 • U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  U Istri ništa ne smije podsjećati da je tu Hrvatska

  utorak, 30. lipnja 2020. 19:49
 • Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  Andrej je oživio Beru i doveo Zokija na Pantovčak

  petak, 03. srpnja 2020. 00:00
 • Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  Davor Krile, opasne laži i Slobodanka

  četvrtak, 02. srpnja 2020. 14:12

Nije spomenuo proračunsko financiranje protuhrvatskog djelovanja SNV-a, SDSS-a i Novosti

 
 
Mislim da se svatko tko je gledao i slušao Plenkovićevo izvješće u Saboru o radu Vlade, a potom hvalospjeve Branka Bačića Plenkoviću u svezi toga izvješća, vjerojatno upitao postoje li dvije paralelne Hrvatske, jedna o kojoj govori Plenković, i u kojoj žive Plenković i Bačić, i druga u kojoj živi 90 posto hrvatskih građana? Jer ako je situacija u Hrvatskoj odista takva kako je oslikava Plenković u svome izvješću, i ako su uspjesi ove „njegove“ Vlade odista toliki kako ih je on izložio, onda smo u velikom problemu, jer bi to značilo da je najmanje 150.000 hrvatskih građana umno poremećeno jer napušta Hrvatsku u kojoj se Plenković toliko svesrdno brine o njima, i u kojoj im je  bilo toliko dobro!
https://cdnuploads.aa.com.tr/uploads/Contents/2019/07/18/thumbs_b_c_c333daa1525d82a20e21457c95578da6.jpg?v=135151
No, usput rečeno, cijelo Plenkovićevo izvješće više se bavilo uspoređivanjem sa, po njemu, lošom SDP-ovom Vladom, nego onim što brojke koje je iznosio realno znače. Tako na primjer Plenković se slavodobitno hvalio porastom BDP-a, porastom zaposlenosti, smanjenjem nezaposlenosti, fiskalnom reformom, reformom obrazovanja, socijalnom brigom i osjetljivošću prema potrebama najpotrebitijih, te porastom plaća i mirovina, a sve to je još potenciranije hvalio Branko Bačić. No što te brojke koje je naveo realno znače?
 
Porast BDP-a ne znači puno, ako znamo da smo po BDP-o po stanovniku među najlošijim državama EU-a, i što je još gore ono nije rezultat gospodarske aktivnosti, već je rezultat potrošnje i investicija koje ne stvaraju nove vrijednosti, novi izvoz i nova radna mjesta. Smanjenje nezaposlenosti i porast zaposlenosti su statistički podaci, iza kojih stoji odlazak naših građana iz Hrvatske pa se više ne vode kao nezaposleni, i sezonsko zapošljavanje u turizmu, pa je to neozbiljno proglašavati „uspjesima“ Vlade. Hvaliti se fiskalnom reformom, koja je bila isključivo u korist one manjine sa ionako većim dohodcima, a ne u korist velike većine koja jedva sastavlja kraj s krajem, je tipična za osobu kojoj su većina građana „zadnja rupa na svirali“ i služe mu samo kao glasački „žetončići“. Hvaliti se porastom plaća i mirovina je direktna 'sprdnja' s građanima u situaciji kada se bježi iz Hrvatske smatrajući da u njoj nema perspektive za pristojan život, i kada je povećanje mirovina za 90 posto umirovljenika tek porast od desetak kuna.
 
Ne navesti u svome izvješću da je Hrvatska među 5 (pet) država EU-a s najlošijim rezultatima po svim pokazateljima kojima se mjeri uspješnost i uređenost društva, je prikrivanje neuspješnosti Vlade. Konačno, ne progovoriti u izvješću ni riječi o borbi protiv korupcije, najvećeg zla hrvatskog društva, i o toleriranju i čak proračunskom financiranju protuhrvatskog djelovanja SNV-a, SDSS-a i Novosti, je jasna potvrda da ova Vlada daje podršku ovakvim ponašanjima, ne poduzimajući ništa u borbi protiv njih. Da je tomu tako potvrdio je i sam Branko Bačić kada je rekao da su svi oni koji imaju bilo kakve zamjerke na rad Plenkovićeve Vlade, nitko i ništa, time se „izlanuvši“ da zapravo za Plenkovića i za vodstvo HDZ-a su nitko i ništa svi oni koji napuštaju Hrvatsku, svi oni koji štrajkaju jer nisu zadovoljni. A to je veoma znakovito, jer se ne radi o masi neradnika, klošara i  nepismenih osoba, već o osobama sa isključivo visokom školskom naobrazbom, koji rade u sustavu obrazovanja i zdravstva.
 
Završit ću s pitanjem koji mnogi sebi postavljaju, samo se još ne usuđuju javno artikulirati, a koje glasi: ako Plenković i Bačić tako razmišljaju o saborskim zastupnicima, učiteljima, profesorima, medicinskim sestrama i liječnicima. što tek onda obični građani, kojih je većina, predstavljaju za njih? Po svemu sudeći oni su za njih manje od ništa! Zar se za to ginulo u Domovinskom ratu?
 

Laslo Torma

Anketa

Buduća Hrvatska vlada bit će najljevija od 1945. godine. Slažete li se?

Srijeda, 08/07/2020

Tko je Online?

Trenutačno aktivnih gostiju: 1184 gostiju i nema članova online

 

AIPK Trgovine d.o.o.

 

Registar Branitelja

 

Udruga Zavjet

 

 

Grawe osiguranje

 

 

 

Veliko srce malom srcu

 

Facebook

 

 

Optika Kraljević